Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az apukák hogyan reagáltak...

Az apukák hogyan reagáltak amikor kiderült 2 lányuk lesz?

Figyelt kérdés

Már van egy kislányunk és úton a hugi.🥰

Én örülök nagyon bármilyen nemű babának, csak egészséges legyen. Nem titkolom, mindig egy fiú és egy kislány felállás volt a szemem előtt, ha családalapításra gondoltam, ezt láttam a környezetemben is mindenhol, így nagyon szokatlan lenne két lány, pedig nálam lányosabb anyuka a földön nincs.😁 Imádom! Kicsit azért még ott a hiányérzet az öröm mellett is a részemről, hogy valószínűleg nem tudom majd milyen érzés, hogy van egy fiam, aki anyás. (Lányom apás.)

De a férjem... Embertelen módon reagált... Teljesen ki van borulva, leírthatatlanul csúnya dolgokat mondott. Ő fiút akart... Ráadásul lett is volna egy fiunk a kislány után, csak sajnos nagyon durva betegsége volt és meg kellett szakítani a terhességet. Undorítóan beszélt... A lényeg, hogy 2 lány gyerekkel ő kevésbé érzi magát férfinek, mert az ismerősei mindig beszólogatnak a lányos apukáknak (pl: "Mi van, nem bírtál fiút csinálni?"), meg nem bírja majd elviselni, hogy majd ha tinik lesznek a férfiak a nyálukat csorgatják rájuk. Ettől függetlenül imádja a idősebbik lányát.

Ti férfiak, vagy a férjetek hogyan reagáltatok arra, hogy 2 lányotok lesz?

2023. aug. 24. 07:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
94%

Ilyen reakció után.. nagyon ki lennék akadva. A baráti köre az kb. kuka, a párodnak meg egy jó nagy fejmosás, hogy inkább örüljön, hogy egészséges.

Mellesleg semmiben sem több vagy jobb egyik nem sem.

Férjemnek már van egy lánya, és mi is kislányt szerettünk volna. Aztán kiderült, hogy kisfiú lesz. Mikor kimentünk az ultrahangról, csak nézett ki a fejéből, hogy.. Most mi lesz? Mit lehet játszani egy fiúval? Én is lesokkoltam, hogy nekem fiam??? Kislány korom óta lányt szerettem volna.. Na, ez tartott kb. addig, amíg kiértünk a rendelőből.

Elmentünk egy játékboltba megnézni, hogy mi most a “divat”.

Megláttuk a legókat, műanyag katonákat, vonatokat.. egymásra néztünk, elröhögtük magunkat, és egyszerre jöttek fel az emlékek, hogy kinek milyen “fiús” játékai voltak.. Egyből átálltunk agyilag a fiúra.

Azóta már 7 hónapos, és imádjuk, ezer lányért nem adnánk.

Gondolkozunk a következő babán is, de már annyira ráállt az agyunk a fiúra, hogy fiú neveket keresgélünk. :D

2023. aug. 24. 08:48
 12/25 A kérdező kommentje:

Igen, a férjem egy kimondhatatlanul nagy paraszt, ezzel nem vitatkozom. A gyereket/gyerekeket sajnálom, de jobb lesz két elvált szülő külön és nyugalomban, mint a folyamatos feszültség, mivel ez később csak rosszabb lesz. Nem így terveztük, de az anyaságot és úgy látszik a lány gyerekeket szarba sem nézi. Inkább élek a két lányommal hármasban.❤ Ez minden vágyam jelenleg.

Utolsó: Hát ez annyira aranyos!!!🥰 Nagyon jó, hogy ennyire egy hullámhosszon vagytok. Sok boldogságot!

2023. aug. 24. 09:11
 13/25 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk pont fordítva volt. Van egy nagylányunk 10 èves. Meg voltunk győződve arról hogy babóca is kislány lesz. Az ultrahangra is úgy mentünk hogy már megvolt a kislány nèv. Aztán megmutatta hogy ő bizony fiú. Lefagytunk bent mi is mind a ketten. Aztán hazafele a kocsiban hogy megtörjük a csendet a párom megszólalt, hát akkor ebből nem barbizás lesz, hanem barkácsolás. Hosszú haja meg fiúkènt is lehet😁

Azóta megszületett, ès mostmár mindketten örülünk neki hogy lett egy csodás fiúnk is.

Nem tudom milyen baráti köre van a fèrfejdnek. Nálunk ilyet heccelèsből se mondanak.

Mindegy milyen nemű, csak egèszsèg legyen.

2023. aug. 24. 09:38
 14/25 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen mindegy volt neki a neme. Persze amíg tervben volt csak, addig eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen lenne ha egy lány után egy fiú (azzal is, hogyha 2 lány lesz). Amikor sikerült és elmentünk orvoshhoz, akkor kijelentette, hogy tuti kislány, 6hetes volt csak, a doki is jót mosolygott. Bejött neki, a második is kislány 😃. Nincs hiányérzete, nem is tervezünk többet. De biztos nem tűrtem volna el, ha ilyen minösíthetetlenül a lányáról...
2023. aug. 24. 09:44
 15/25 anonim ***** válasza:
16%

Ennyire durva a helyzet, hogy ez válóok lesz?

2023-ban ez azért már tényleg maradi felfogásnak számít.

2023. aug. 24. 09:46
 16/25 anonim ***** válasza:
77%

Csak csatlakozni tudok a többiekhez.

Nálunk vegyespáros van, fiú a nagy, lány a kicsi. Az első terhességemnél teljesen mindegy volt a férjemnek, a másodiknál már azért drukkolt a kislányért, én meg inkább másodiknak is fiút szerettem volna :D De 2 perc alatt átállt az agyam amikor megtudtam hogy lány, és ugyanígy a férjemé is átállt volna 2 perc alatt, ha fiú lett volna...szerintem ennek így kéne működni. A férjed egy primitív barom (már bocs), ráadásul az Y kromoszómát csak ő "tudja" adni a fiúhoz, szóval ha mindenképp hibáztatni akar valakit, mert nem éri fel ésszel, hogy ez 50-50 (és mindig is annyi lesz), akkor hibáztassa saját magát.

2023. aug. 24. 09:54
 17/25 anonim ***** válasza:
95%
Egyik ismerősöm simán beleállt ebbe, és azt mondta, ha cukkolták, hogy igen, ő nagy szakértő, és hajlandó is egy ötezresért bárkinek lányt csinálni. Ha rákérdeztek, hogy mi van , ha fiút sikerít, azt mondta fapofával, hogy akkor visszaadja az ötezrest.
2023. aug. 24. 10:03
 18/25 anonim ***** válasza:
92%

Összepakolnám a cuccait és elküldeném 2 hétre az anyjához hogy ha helyre tette fejemben a dolgokat akkor jöjjön haza és kérjen bocsánatot. Amennyiben ez nem megy ne is jöjjön vissza.

Beteg ember a férjed, örüljön hogy egészséges gyereke lesz.

Nálunk 2 lány van, örülnénk ha a harmadik is az lenne, de ha esetleg fiú lesz a legnagyobb boldogsággal várnánk

2023. aug. 24. 10:11
 19/25 anonim ***** válasza:
90%

Az anyjához? Inkább az apjához... Elvégre az anyja nő, őket meg láthatóan nem veszi emberszámba. Kíméljük meg tőle az anyukáját.

2023. aug. 24. 10:22
 20/25 anonim ***** válasza:
85%

Nekem a legmegdöbbentőbb az egészben, hogy valaki egy ilyen veszteség után képes ilyen hisztit levágni ahelyett, hogy szimplán örülne, mint a majom a farkának, hogy van egy egészséges magzata.

Persze, természetes dolog a csalódás, a hiányérzet, főleg hogy az elvesztett magzat fiú volt, talán ilyenkor az ember jobban szeretné őt pótolni, de ez az undorító, gyerekes hiszti nagyon gáz. A környezete meg szánalmas. Szerintem pont attól kevésbé férfias, hogy képtelen felfogni, hogy kb. 50-50% az esély a lány és fiú gyerekre, és hogy képtelen a piszkálódó ismerőseit elküldeni melegebb éghajlatra. De ez kicsit a madarat tolláról, embert barátjáról tipikus esete...

Amúgy az én férjemnek mindegy volt, hogy fiú vagy lány. Mondta, hogy mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya. Felfogta, hogy nagyon kevés olyan dolog van, amit csak az egyik nemmel lehet megélni. Mert a legtöbb dolog sokkal inkább az alapszemélyiségen és a nevelésen múlik (pl. tudományok, művészetek iránti érdeklődés, hobbi, bújósság, érzelmesség, stb.), mint azon, hogy milyen nemiszervvel születik. Örült neki, amikor kiderült, hogy kislányunk lesz. Kicsit "elgyászolta" azokat a dolgokat, amikről úgy gondolta, hogy talán egy fiúgyerekkel nagyobb esélye lenne átélni (aztán rájött, hogy a feleségével is mennyi olyan dolgot csinál, ami hagyományosan nem túl nőies :D), meg kicsit megijedt a felelősségtől, hogy most olyan férfiképet kell mutatnia a lányának, hogy annak majd eszébe se jusson valami gyökérrel összejönnie, aztán meg már poénkodott, hogy milyen szépre lesznek majd festve a körmei pár év múlva, és Elza-jelmezt kell szereznie. Meg hogy milyen jó lesz megélni azt a bizonyos apa-lánya kapcsolatot :).

Ha lesz második (mert ez egyáltalán nem biztos), akkor most már inkább lányt szeretne, mert szerinte az egynemű testvérpároknak nagyobb esélye van jól kijönni egymással. Aztán majd persze kiderül, és egy fiúnak is nagyon örülne :D.

Szóval egyáltalán nem evidens, hogy egy férfi ne örülne egy első, második vagy akárhanyadik lánygyereknek. Csak ehhez kell, hogy ne egy hímsoviniszta barom legyen, aki csak sztereotípiákban képes gondolni, és azt hiszi, hogy az érdeklődés, az értelem, stb. csak azon múlik, milyen nemiszervvel és hormonháztartással születik egy gyerek.

2023. aug. 24. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!