Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, (elsősorban anyák) ti...

Szülők, (elsősorban anyák) ti irigylitek néha a gyerektelen embereket?

Figyelt kérdés
2023. aug. 19. 12:27
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 A kérdező kommentje:

Magát a gyerekedet esetleg? Vagy azt a semmihez sem fogható szeretetet érezni, amit csak és kizárólag tőle kapsz meg? 🤔

2023. aug. 19. 14:28
 42/64 A kérdező kommentje:

Nem én fröcsögök a gyerektelenekre, hanem ők fröcsögik folyamatosan az anyaságot, és a gyerekes életet.

Szerintem nem olvastad vissza a válaszokat. ;)

2023. aug. 19. 14:30
 43/64 anonim ***** válasza:
83%
De ha neked még nincs is gyereked, akkor egyáltalán miről beszélsz? XD Mit kardoskodsz olyasmi mellett, amit még át sem éltél? IQ 60…
2023. aug. 19. 14:32
 44/64 A kérdező kommentje:

Képzeld el úgy, hogy tapasztaltam, és anyukám szokta ezeket mondani, nem úgy mint egyes szülők, akik minden meggondolás nélkül hozzávágják a gyerekük fejéhez, hogy bár ne szültelek volna meg..😊😄

2023. aug. 19. 14:36
 45/64 anonim ***** válasza:
66%
Tehát szapulsz más gyerekteleneket, amiért olyasmiről beszélnek, amit nem éltek àt, mikor te is olyasmiről beszélsz, amit nem éltél át💀Fuh ehhez milyen szellemi szint kell? És ilyenek akarnak szaporodni…
2023. aug. 19. 14:41
 46/64 anonim ***** válasza:
41%

Nyilván szeretem azt a gyereket, nem utálom.

De ami vele jár az k.rva sok és rohadt kimerítő minden egyes nap.

Másfél éve nem aludtam rendesen, és napközben sincs pihenés.

Teljesen leamortizálódtam.

Nem tudom h ebben más mit szeret.

Mit lehet szeretni abban h fáj a lábam, a derekam, sokszor az jár fizikai fájdalommal, hogy ébren vagyok.

Ha nem csinálunk semmit az halál unalmas, ha csinálunk az meg annyira lefáraszt, hogy rosszul érzem magam.

Folyamatos hiszti, sivítás, egy pelenkázás akkora harc...

Alig állok a lábamon, gyógytornára kell járnom, minden bajom van.

Bárcsak szeretném ezt csinálni, bárcsak örülnék annak h hajnali 4kor etetnem kell a gyereket és állva el tudnék sokszor aludni.

Bárcsak tudnám szeretni amikor belemar a bőrömbe, megharap vagy torkon rúg.

Bárcsak tudnám szeretni h 5 percem nincs leülni, hanem egyfolytában rohanni kell a gyerek után.

De sajnos ezeket én nem szeretem.

És ennél csak sokkal nehezebb és rosszabb lesz.

2023. aug. 19. 14:46
 47/64 A kérdező kommentje:

Miért, szerinted csak az tudhatja, hogy mi a jó az anyaságban, aki benne van? Akkor elég vicces vagy 🤣

2023. aug. 19. 14:47
 48/64 anonim ***** válasza:
86%
Az a baj, hogy egy gyerekről mindenkinek az éjszakázás, a sírás, a fáradtság ugrik be. Pedig beszélhetnénk arról is, ami talán a legélvezhetőbb időszak (szerintem), amikor már okos, értelmes, lehet vele órákat beszélgetni, megvan a véleménye mindenről. Sokat tanítanak a gyerekek, főleg az elfogadásról. Érdekes látni ahogy kialakul a kis személyiségük, humoruk, világnézetük. Jó érzés átadni a tudást/tapasztalatot, emlékeinket. Legjobb érzés megadni érzelmileg olyan dolgokat, amiket mi nem kaptunk meg. Röviden, a világ egyik legjobb érzése boldognak látni a gyerekedet, (és persze a legrosszabb boldogtalannak). Arról nem is beszélve, hogy ha a felnőtt gyerekeiddel jó a viszonyod, akkor mennyi pluszt adnak továbbra is az életedhez.
2023. aug. 19. 14:51
 49/64 anonim ***** válasza:
74%

#47 ugyanez megfordítva: szerinted csak az tudhatja, hogy mi a rossz benne, aki benne van? Nem, külső szemmel is ugyanúgy látom, mi rossz benne és mi jó. Ez alapján mindenki döntse el maga, hogy akarja vagy sem.

#48 csak az ide eljutáshoz túl kell élni jópár olyan évet, amin most szegény 46-os válaszoló is keresztül megy.

2023. aug. 19. 14:56
 50/64 anonim ***** válasza:
82%

Általánosságban nem, időnként meg igen.

Olyan szinten igen, hogy amikor pl: túlórázok, irigylem, hogy a másik csak hazamegy és beájul az ágyba. Nem kell hazit ellenőriznie, táskát csekkolnia, főznie, mosnia 4 főre...stb. Csak magáért felel, csak maga után pakol.

De nem szeretnék minden nap arra hazamenni, hogy semmi dolgom. Halálra unnám magam, ha csak a munka, meg max. a pasim lenne az életemben. Gyerekekkel nincs unalom. S imádom amikor futva jönnek átölelni, bújnak hozzám, mesélik a napjukat, játszunk, együtt kirándulunk, utazunk, megmutatni nekik a világot.

2023. aug. 19. 15:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!