Amikor a 2. babát terveztétek, megkérdeztétek a "nagyobb" gyereketeket, hogy szeretne-e kistesót?
Mostanában jutott eszembe ez a dolog, mert már hallottam olyanról, hogy egy család második babát tervezett volna, de előbb megkérdezték a már meglévő gyereküket, hogy vajon szeretne-e testvért, aztán a kisgyerek azt válaszolta, hogy nem, a szülők pedig elkezdtek jobban dilemmázni a babán, mert így mégsem akarták egy darabig bevállalni, hogy a gyerek nem szeretett volna tesót.
Csak nekem hangzik ez furán, hogy úgymond a gyerek dönti el, hogy legyen második gyerek vagy sem? 😅
Ti is kikértétek a gyerkőcötök véleményét?
Bocsánat, véletlenül elküldtem. 😅
Szóval az ember nem azért vállal második vagy 3. gyereket, hogy legyen testvére a meglévő gyerekeknek, hanem magának is.
Nem. Kizárt. Soha nem fogok ilyen helyzetbe kerülni, mert a korom miatt már jó, ha egy gyerek összejön, de sose kérdezném. Ha nem akarok másodikat, akkor minek kérdezzem? Csak azért nem vállalok, mert ő esetleg akar. Ha meg akarok, akkor szintén nem fogok azért lemondani róla, mert ő meg nem. Innentől ez csak káros lehet. Gondolj bele, megkérdezem, ő azt mondja, nem szeretne, én meg szülök. Egy életre elvesztettem a bizalmát, azt fogja gondolni, az ő véleménye nem számít. (Ami ebben a kérdésben így is van, de ő ezt onnantól minden másra is kiterjeszti.)
Egyébként meg a beszélni tudó gyerek kérdés nélkül is mondja, ha akar kistestvért. Aki nem mondja, az nem akar. Innen nézve kb.olyan, mintha megkérdezné a párod, szeretnéd-e, hogy legyen még egy feleségem? Te természetesen nemet mondanál, de ő azért hazavinne egyet 🤣(Természetesen még azt is elvárná, hogy vágj hozzá jó pofát, hisz olyan cuki.)
Oké, de akkor ugye sose fogjátok megkérni arra se hogy vigyen oda egy kanalat a kisebbik gyereknek, meg vigyázzon rá, hiszen magatoknak vállaltatok második gyereket nem neki testvért igaz?
Mert akkor működjön is így. Ha az egyik irányban tojtok a véleményére, akkor ne kelljen az se hogy besegítsen vagy szeresse
Attól, hogy nem testvért szülsz neki, miért ne kérhetnéd meg ilyen apró dolgokra, hogy segítsen neki valamiben, vagy ilyesmi?
Szerinted ha nem akart testvért, az azt jelenti, hogy akkor ne is szóljanak egymáshoz, és ne is szeressék egymást?
Nem értem a logikád. 🤷
ttól, hogy nem testvért szülsz neki, miért ne kérhetnéd meg ilyen apró dolgokra, hogy segítsen neki valamiben, vagy ilyesmi?
Szerinted ha nem akart testvért, az azt jelenti, hogy akkor ne is szóljanak egymáshoz, és ne is szeressék egymást?
Nem értem a logikád. 🤷
Hát ha abban nem kérdezted meg hogy szüljél e., akkor utolsó görnyéség lenen ugráltati meg csicskáztatni a picibabucika kanálkájáért..
Az én anyám is hasonló volt és nem értette miért gyűlölöm a kis görcsöt...
ja..amint leültem játszani már visított hogy Hoozdmáár oda a Bogikának a csörgőjét... ő akart gyereket nem törik le a keze ha el is látja a kölykét nem más segítségére vár, ne adj isten olyantól, aki nem is akarta a görcsöt az életébe...ha megszülni meg tudta akkor foglalkozzon is vele.
Neharagudj, akkor ezek szerint félreértettem a #28-as válaszát.
Nagyobb gyerek esetében valóban vigyázni kell erre az egészre, hogy semmiféleképpen ne csicskáztassuk, mert sajnos rengeteg ilyen anyuka van.
Szül 2-3 gyereket a nagy gyereke nyakába, aztán ő leszarja a gyerekeit, elvárja, hogy a nagyobb gyerek nevelje őket.
Ez tényleg nagyon rossz, és unalmas, mert - ahogy te is írtad - kimarad a gyerekkora.
Ezért ajánlott egyébként a kisebb korkülönbség, amikor még 1., nem is igazán (vagy egyáltalán nem) érti a kisgyerek, hogy mit is jelent a testvér, 2., nem kell neki besegíteni a gyerekgondozásba, együtt nőnek fel, játszópajtársak, stb.
Szóval igen, ebben az esetben meg tudom érteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!