Amikor a 2. babát terveztétek, megkérdeztétek a "nagyobb" gyereketeket, hogy szeretne-e kistesót?
Mostanában jutott eszembe ez a dolog, mert már hallottam olyanról, hogy egy család második babát tervezett volna, de előbb megkérdezték a már meglévő gyereküket, hogy vajon szeretne-e testvért, aztán a kisgyerek azt válaszolta, hogy nem, a szülők pedig elkezdtek jobban dilemmázni a babán, mert így mégsem akarták egy darabig bevállalni, hogy a gyerek nem szeretett volna tesót.
Csak nekem hangzik ez furán, hogy úgymond a gyerek dönti el, hogy legyen második gyerek vagy sem? 😅
Ti is kikértétek a gyerkőcötök véleményét?
Eszembe nem jutott.
Egyrészt én nem (csak) testvért szültem a gyereknek, hanem mégegy gyereket magamnak.
Masrészt 2 éves volt, nehezen beszéltem bolna meg ezt vele 😂
Egy pár éves gyerek fel sem fogja a kérdést magát sem.
Nyilván már egy 10 éves más, de azért ne ő döntse már el.
Persze, akkor várjon mindenki míg a nagyobbik kamasz nem lesz, mikor már nyűg neki a szülő, és hagyják békén, akkor már talán merjen az ember második gyerekben gondolkozni, hisz akkor már ugyse lesz annyira rá szüksége, aztán kérdezze meg, és majd ha igent mond a gyerek, akkor talán merjen másodikat vállalni.
Életszerű. 😂
Érdekes lenne ha mindenki megkérdezné a gyetekét akar-e testvért, és ha azt mondja hogy nem akkor majd nem lesz, mert a nagy nem akar??
Valójában fogalma sincs róla milyen a tetsvér, hiszen Neki nincs. Egy normális szülő pedig egyformán szereti a gyerekeit, legyen az 2-3-4 vagy akárhány.
Látom mostanaban nagy divat az egykék vállalása, csak mert jaj mi van ha nincs kinyalva a gyetek feneke,mert esetleg oszlik a figyelem több gyerek között. Aki ennyire az 1 gyerek mellett kardoskodik avgy maga is egyke volt vagy olyan szülőket fogott ki akik nem.tudták kezelni normálisan a több gyereket, gyermekkori trauma.
Nem nem kérdeztem meg a gyerekeimet akarnak-e, mert igen a tetvérük lesz de elsősorban a 2./3. Gyerekem.
A gyerek nem kutya, na kisfiam akarsz Egy kiskutyát? NEM.
Na és akarsz egy testvért. Nem
Hát jó akkor nem lesz. 🤦♀️
Igen, szerintem is egy oltári hülyeség erről a nagyobb gyereket megkérdezni.
Az ember általában nem csak azért vállal 2 vagy 3 gyereket, hogy a meglevőnek l
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!