Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amikor a 2. babát terveztétek,...

Amikor a 2. babát terveztétek, megkérdeztétek a "nagyobb" gyereketeket, hogy szeretne-e kistesót?

Figyelt kérdés

Mostanában jutott eszembe ez a dolog, mert már hallottam olyanról, hogy egy család második babát tervezett volna, de előbb megkérdezték a már meglévő gyereküket, hogy vajon szeretne-e testvért, aztán a kisgyerek azt válaszolta, hogy nem, a szülők pedig elkezdtek jobban dilemmázni a babán, mert így mégsem akarták egy darabig bevállalni, hogy a gyerek nem szeretett volna tesót.

Csak nekem hangzik ez furán, hogy úgymond a gyerek dönti el, hogy legyen második gyerek vagy sem? 😅

Ti is kikértétek a gyerkőcötök véleményét?

2023. aug. 6. 12:20
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
83%

Eszembe nem jutott.

Egyrészt én nem (csak) testvért szültem a gyereknek, hanem mégegy gyereket magamnak.

Masrészt 2 éves volt, nehezen beszéltem bolna meg ezt vele 😂

2023. aug. 6. 12:54
 12/43 anonim ***** válasza:
30%
10-es válaszát osztom.
2023. aug. 6. 12:55
 13/43 anonim ***** válasza:
78%

Egy pár éves gyerek fel sem fogja a kérdést magát sem.

Nyilván már egy 10 éves más, de azért ne ő döntse már el.

2023. aug. 6. 13:08
 14/43 anonim ***** válasza:
47%

Persze, akkor várjon mindenki míg a nagyobbik kamasz nem lesz, mikor már nyűg neki a szülő, és hagyják békén, akkor már talán merjen az ember második gyerekben gondolkozni, hisz akkor már ugyse lesz annyira rá szüksége, aztán kérdezze meg, és majd ha igent mond a gyerek, akkor talán merjen másodikat vállalni.

Életszerű. 😂

2023. aug. 6. 13:10
 15/43 anonim ***** válasza:
59%
Barátaink megkérdezték a kamasz fiukat, hogy mit szólna egy testvérhez. Nem volt ellenére, de végül mégsem tartották meg.
2023. aug. 6. 13:12
 16/43 anonim ***** válasza:
77%
Nem. Nem tesót vallaltunk hanem gyereket.
2023. aug. 6. 13:14
 17/43 anonim ***** válasza:
32%
Nyilván egy 1-2 éves gyereket nincs értelme megkérdezni, mert még nem érti. Ha nagyobb a korkülönbség, akkor már igen. Az az egyik legrosszabb dolog, ha a nagyobbik gyerek akkor kerül iskolába, amikor a kisebbik születik. Ilyenkor úgy érzi, hogy kipaterolták otthonról, ráadásul az iskolakezdés miatt jóval több figyelemre lenne szüksége, amit az új gyerek miatt nem kap meg.
2023. aug. 6. 13:21
 18/43 anonim ***** válasza:
28%

Érdekes lenne ha mindenki megkérdezné a gyetekét akar-e testvért, és ha azt mondja hogy nem akkor majd nem lesz, mert a nagy nem akar??

Valójában fogalma sincs róla milyen a tetsvér, hiszen Neki nincs. Egy normális szülő pedig egyformán szereti a gyerekeit, legyen az 2-3-4 vagy akárhány.

Látom mostanaban nagy divat az egykék vállalása, csak mert jaj mi van ha nincs kinyalva a gyetek feneke,mert esetleg oszlik a figyelem több gyerek között. Aki ennyire az 1 gyerek mellett kardoskodik avgy maga is egyke volt vagy olyan szülőket fogott ki akik nem.tudták kezelni normálisan a több gyereket, gyermekkori trauma.

Nem nem kérdeztem meg a gyerekeimet akarnak-e, mert igen a tetvérük lesz de elsősorban a 2./3. Gyerekem.

A gyerek nem kutya, na kisfiam akarsz Egy kiskutyát? NEM.

Na és akarsz egy testvért. Nem

Hát jó akkor nem lesz. 🤦‍♀️

2023. aug. 6. 13:29
 19/43 anonim ***** válasza:
32%
Elnezést gyorsan írtam.
2023. aug. 6. 13:30
 20/43 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem is egy oltári hülyeség erről a nagyobb gyereket megkérdezni.

Az ember általában nem csak azért vállal 2 vagy 3 gyereket, hogy a meglevőnek l

2023. aug. 6. 13:32
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!