Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnál béranyaságot? Ha...

Vállalnál béranyaságot? Ha igen, miért; ha nem, miért nem?

Figyelt kérdés
Mondanom sem kell, nők válaszára várnék, de méginkább a kifejtésre miért.

2023. júl. 26. 09:51
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
83%

Esélytelen.

Nem tudnám elengedni a gyerekemet. Mert hiába, de bennem élne, fejlődne, hozzám kötődne, engem hallgatna egész nap.

A másik, amit lehet önzőségnek tartatok, de ha egyszer bevállalok egy gyereket azzal bevállalom hogy a testem a szerveimmel együtt óriási változásokon menjen keresztül, amit csak magam és a gyerekem (akit én is nevelek fel) miatt vagyok hajlandó bevállalni, senki más miatt.

9, akkor legyél béranya, márha nő vagy...a szituációk amiket leírsz teljesen mások.

2023. júl. 26. 10:54
 12/48 anonim ***** válasza:
66%
Nem. Mert szerintem valahol ez is a prostitúció egy formája, az ember eladja a testét, csak másféleképpen. Ráadásul bármilyen egészségi probléma felmerülhet, a terhesség nem egy sétagalopp feltétlenül.
2023. júl. 26. 10:58
 13/48 anonim ***** válasza:
96%

ma 10:50

Alap esetben igen. Előfordulhat, hogy szükség van donor petesejtre, de az nem a béranyáé szokott lenni.

2023. júl. 26. 10:58
 14/48 anonim ***** válasza:
86%

Magyarországon amúgy illegális a béranyaság, szóval a kérdés teljesen elméleti, gondolom.

Én megjártam elég sok mindent a meddőség kapcsán. Remélem, még helyesek az infóim.

- Ott a lombik lehetőségként, amikor ugye a biológiai anya és apa is jelen van, csak épp a spontán fogantatást kerülik meg.

- Ha az apával van gond, van lehetőség donorral dolgozni. Ilyenkor a biológiai anya adott, de a biológiai apa egy katalógusból van kiválasztva. A pár férfi tagja biológiailag nem áll kapcsolatban a gyermekkel.

- Ha az anyával van gond, akkor meg lehet kérni az anya 35 év alatti, már szült nőrokonát, hogy adjon petesejtet. Szóval ilyenkor a biológiai apa adott, a biológiai anya pedig részben van jelen... Rokon. Furcsa felállás.

- Nem tudom, Magyarországon van-e lehetőség embrió adományozásásra... Talán. Ilyenkor egy vadidegen pár, lombikozás során létrejött, de fel nem használt embrióját ültetik be az anyába. Ilyenkor a biológiai anya és apa is tök ismeretlen.

Nekem csak egy lombikom volt, de az itt felsorolt megoldások közül talán még a rokoni petesejtre lettem volna nyitott. Van egy nővérem, meg is felelt anno a kritériumoknaknak, azt mondta, adna nekem petesejtet. Ez elég közeli biológiai egyezés lett volna, hogy el tudjam fogadni. (Nekem olyan betegségeim vannak, amelyek okozhatták a sikertelen lombikot, szóval lehet, a nővérem petesejtjével megoldódott volna a dolog).

De ez már csak találgatás. Nem került erre sor, ráment az első házasságom a gyermekért folyatott küzdelemre.

Most a második házasságomban élek, már nem akartam hormonokkal tömni magam még tűpárna lenne, így örökbe fogadtunk.

De ha lett volna lehetőség béranyával dolgozni, sokkal szívesebben választottam volna azt az opciót, mint bármelyik másik megoldást. Szerintem a béranyaság akkor fair, ha ezért a nő tisztességes fizetséget kap. Biztosan hatalmas megterhelés lelkileg, fizikailag is. Lehetne ezt jófejségből is csinálni, karitatív jelleggel, de nem látom be, miért lenne baj, ha nők fizetségért cserébe, ha akarják, ha válallják, kihordnák mások gyermekét. Ott biológiai apa és anya adott, csak éppen másik méhben növekedik a baba, mert mondjuk (mint esetemben) a test nem biztos, hogy alkalmas a kihordásra. Aki lombikozni kényszerül, az úgyis ki fog adni egy csomó pénzt. Miért ne fordíthatnák ezt béranyaságra? (Mert persze, maximalizálni kellene, hogy mennyit kérhetnének el ezért az erre vállalkozó nők. Nem lenne fair, ha csak a nagyon gazdagok kiváltsága lehetne a béranyaság opciója)

Szerintem a donoros megoldás vagy az embrió adományozás, ennél sokkal furább megoldások.

38/N

2023. júl. 26. 11:00
 15/48 anonim ***** válasza:
71%

Nem! Mellette semmi nem szól!

Van 2 gyerekem, a testem teljesen tönkrement miattuk, a fene se teszi ki magát terhességnek más kedvéért!

Plussz az orvos is azt mondta a 2. szülésnél, hogy csak akkor legyen 3., ha 'nagyon nagyon muszáj'

2023. júl. 26. 11:02
 16/48 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Magamnak sem szívesen szülnék jelen állás szerint, béranya meg semmiképp nem lennék, még családtagért (húgomért) sem.
2023. júl. 26. 11:06
 17/48 anonim ***** válasza:
31%

Ez így már nem saját, és a válaszom ezért is NEM.

2023. júl. 26. 11:18
 18/48 anonim ***** válasza:
92%

Biztos, hogy nem. Egy terhesség hosszú, megterhelő, kellemetlen, és tetszik vagy nem, vannak objektív egészségügyi kockázatai még a 21. században is. Ezt csak abban az esetben vállalnám be, ha nagyon komoly érzelmi kapocs kötne a segítségre szoruló párhoz, és jelenleg nem vagyok ilyen élethelyzetben (várhatóan nem is leszek).

Egyébként ahol a béranyaság legális, rengeteg probléma jelenik meg ezzel kapcsolatban:

- Sok szociálisan nagyon rossz helyzetben lévő nő ezzel próbál pénzhez jutni, ami erősen megkérdőjelezi a közreműködésük önkéntességét: az pedig, hogy szó szerint a testüket adják bérbe kényszerből, szerintem nincs messze a prostitúciótól, és rengeteg etikai problémát vet fel.

- Ha az előbb említett csoport vállal béranyaságot, hogyan biztosítható az magzat egészséges fejlődése (hogyan garantálható, hogy az anya a terhesség alatt minőségi élelmiszereket fogyasszon, ne dohányozzon, ne nyúljon alkoholhoz és/vagy drogokhoz)?

- Mi történik, ha a gyerek sérülten jön a világra, és úgymond "nem kell senkinek"?

Itt látom a nagy problémát: ez egy akkora szívesség, amit köszönömért nagyon kevesen fognak megtenni, sőt, pénzért is jórészt csak azok, akik nagyon rászorulnak. Ekkor viszont azonnal megjelennek a fenti kérdések.

2023. júl. 26. 11:23
 19/48 Metionin ***** válasza:
68%
Nem, saját magamnak sem szülök gyereket, nemhogy más kedvéért tegyem tönkre a testem.
2023. júl. 26. 12:23
 20/48 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én komolyan elgondolkodtam rajta, amikor a 36 éves nővérem hetedjére vetélt el. Nekem 2 problémamentes terhességem és szülésem volt és még csak 32 éves vagyok. (Azóta újra terhes, ilyen hosszú terhessége nem volt, úgyhogy eddig nem aktuális.)
2023. júl. 26. 12:45
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!