Tényleg ennyire fontos a nyaralás?
2 kisgyerekünk van. 2 és 4.5 évesek.
Én szeptemberig itthon vagyok még gyeden, utana visszamegyek dolgozni. Férjem dolgozik.
Ennyi bevételből a honapokban kijövünk, de félre nem nagyon tudunk tenni.
Igy nyaraláara nincsenek 100ezreink.
Tavaly is és idén is 1-1 napos programokat szerveztünk. Pl állatkert, strandolás, kirándulások. Úgy 3 hetente valami.
Tegnap volt egy családi ősszejövetel nálunk, ami iszogatasban, beszélgetésben végződőtt.
Az a lényeg, 5 rokon is nekünk esett, mi az, hogy nincs nyaralás?!
Mert a gyerekeknek élmény,tengerpart, ottalvás kell. Tavaly sem voltunk, idén sem megyünk, milyen család vagyunk így?!
Ha kell, vegyünk fel kölcsönt, de meg kell adnunk a gyerekeknek ezeket az élményeket
Most tényleg én gondolom rosszul, és egy strand vagy egy fagyizás nem ekkora élmény 2 ekkora gyereknek?
Vagy valoban adósságba kellene vernünk magunkat egy tengerpartért, holott lehet nem is emlékeznek majd rá, de legalább elmondhatják, hogy jártak ott?
#60 ott a pont.
Nekünk 600 a bevételünk amiből a felét el is vitte a lakhatásunk. A maradél 300ból megélünk csendben, szépen de 4 fős repülős útról csak álmodunk. 1 nap strand csak 30 ezer a belépő 12-15 ezer és még ennyi költőpénz és én a nejemmel jól sem laktam, csak a gyerekek ettek ittak jót
#61 van aki ha sok a pénze is állandóan sír.
Van egy szomszéd tetőfedő ács maszek vállalkozó. Saját elmomdása szerint a netto 1.5 milla nem elég kettejüknek a csajával.
De itt a panel előtt a fél parkolót ők foglalják el. 11 járművük van a motortól a suvon át a passátig. Alig 1-2 éves mindegyik
Először tanulj meg rendesen írni,utána majd megpróbálhatsz kioktatni arról,hogy mit meséltek be Neked a politikáról..meghatároz mindent persze... hmm max azt,hogy a sok birka nézi a tvt és benyal mindent amit a tvben hall és lát,ami szandekosan van úgy ahogy, aztán ül a fotelben és dühöng meg szidja az ép aktuális kormányt,mindenért mást hibáztat véletlenül sem gondolja,hogy esetleg tehetne Magáért valamit..én nem szeretem a politikát az egész egy nagy cirkusz az epp aktualis műsorral..
Ó most utaljuk Bélát mert ezt találta ki,holnap majd Pistikét mert azt csinálta.. pörögj csak egésznap ezen kit lehet hibaztatni,min lehet morogni, miről lehet panaszkodni, aztán elrepülnek az évek és megkeseredett vén emberként ugyanezt csinálhatod,csak akkor már Juliska lesz a porondon..
Megsúgom Nemetorszagban sem.jobb a helyzet,Amerikában meg katasztrófa az átlagembernek..
Engem 4 évente meg amikor van választás akkor érdekel a politika, amúgy lesz.rom. Csak a szavazófülkeben tudok hatással lenni a politikára minimálisan.
Tájékozott vagyok, követem a közéletet, de nem érdekel a napi aktuál politika.
Az a baj politikisnak sok-sok évtizede csak az megy aki deffektes személyiség. Az USA nem tud felmutatni lassan 10 éve egy épkézláb elnök jelöltet aki nem 70+ a 40-60 politikus generáció Orbán meg Gyurcsány féle félnótások gyülelezete a világ minden táján.
37-es: de a kérdésben 2 és 4,5 éves gyerekekről van szó, nem 22 évesről! Az a kérdés, hogy ebben a korban valóban olyan fontos-e, hogy elmenjenek valahová nyaralni.
Én azokkal értek egyet, akik szerint ilyen pici gyereknek nemcsak hogy felesleges, mert nem emlékszik majd rá, hanem akár kellemetlen élmény is lehet, mert kiszakad a megszokott környezetéből, anya-apa feszült, ideges stb. Sokkal többet számít ilyenkor, hogy közös élmények legyenek, tökre nem fog emlékezni sem a Balatonra, sem a tengerpartra.
"mert kiszakad a megszokott környezetéből, anya-apa feszült, ideges stb"
De miért kellene, hogy feszültek legyenek a szülei?
Én pl: addig vagyok feszült, amíg el nem indulunk. Addig az utolsó pár napban valóban, aláírom. Ilyenkor izgulok, hogy minden rendben legyen, ne hagyjunk itthon semmi fontosat (mondjuk a pénzt/kártyát), elérjük az indulást. De onnantól hogy úton vagyunk, idegeim kisimulva, várom az élményeket.
És hogy a gyereknek ne lenne élmény? Dehogynem az és nem attól lesz az, hogy emlékezni fog-e rá évekkel később, hanem attól hogy ott és akkor megéli.
Egyik gyerekünk megkésett fejlődésű. Sose felejtem el, hogy az első közös nyaralásunk előtt le akartak beszélni, hogy "ilyen gyerekkel aztán minek". Aztán amikor egy hét múlva hazajöttünk, rá se ismertek, annyira jót tett a sok inger az addigi beszűkült életének (gyógytorna, gyógytorna..), pedig nem volt 2 éves.
Egy 4 éves pedig már emlékszik is. 4 évesem a tavalyi nyaralásra is emlékszik.
A "nem is fog rá emlékezni" a legbénább kifogás, amit csak ki lehet találni.
Miért ünnepled meg az első három szülinapját? Miért kap karácsonyi ajándékot? Miért viszed játszótérre, baba-mama foglalkozásra, állatkertbe....? Miért nem otthon ülsz vele zárt ajtókkal, míg te a tévét bámulod, ő meg a járókában üvölt?
Miért? Úgy se fog emlékezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!