Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire fontos a...

Tényleg ennyire fontos a nyaralás?

Figyelt kérdés

2 kisgyerekünk van. 2 és 4.5 évesek.

Én szeptemberig itthon vagyok még gyeden, utana visszamegyek dolgozni. Férjem dolgozik.

Ennyi bevételből a honapokban kijövünk, de félre nem nagyon tudunk tenni.

Igy nyaraláara nincsenek 100ezreink.

Tavaly is és idén is 1-1 napos programokat szerveztünk. Pl állatkert, strandolás, kirándulások. Úgy 3 hetente valami.

Tegnap volt egy családi ősszejövetel nálunk, ami iszogatasban, beszélgetésben végződőtt.

Az a lényeg, 5 rokon is nekünk esett, mi az, hogy nincs nyaralás?!

Mert a gyerekeknek élmény,tengerpart, ottalvás kell. Tavaly sem voltunk, idén sem megyünk, milyen család vagyunk így?!

Ha kell, vegyünk fel kölcsönt, de meg kell adnunk a gyerekeknek ezeket az élményeket

Most tényleg én gondolom rosszul, és egy strand vagy egy fagyizás nem ekkora élmény 2 ekkora gyereknek?

Vagy valoban adósságba kellene vernünk magunkat egy tengerpartért, holott lehet nem is emlékeznek majd rá, de legalább elmondhatják, hogy jártak ott?

2023. júl. 16. 14:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
59%
A lányom 12 éves koráig csak itthon kirándultunk, bejártuk az egész országot. Utána kezdtünk vele külföldre járni, de olyan sosem volt, hogy csak a tenger parton aszalódtunk 1-2 hetet. Mire felnőtt, több, mint 20 országban járt.
2023. júl. 16. 15:47
 22/75 anonim ***** válasza:
89%

Nem olvastam végig minden választ, de nekünk fontos a nyaralás. Nem csak a gyerekek, hanem a család egésze miatt. Nem feltétlenül tengerparton, idén is belföldön voltunk, hanem bárhol, ami nem otthon van, és ahol napokra ki tudunk szakadni a megszokott kerékvágásból.

Ha nektek nem fontos, nem baj, nem vagyunk egyformák.

Hitelből meg nem mennék, fel se merül.

2023. júl. 16. 15:58
 23/75 anonim ***** válasza:
77%

Ne foglalkozz a #11,#15#17es válaszolóval, az ilyeneknek annyira üres az élete és annyira boldogtalanok,hogy ide jönnek szívni a másik ember vérét.

Meg jó,hogy nem ilyen nagypofájú fotelharcosok szabják meg kinek legyen gyereke és ki vegyen házat.

Ilyen kicsi gyerekekkel szerintem sem nagy élvezet egy hosszabb nyaralás, majd később, amúgy 17 éves koromig nem jártam tengernél és akkor mi van, sőt kicsi koromban(kb 6-7 éves koromig) nem is nyaraltunk, mégis egészséges és boldog ember lettem.

Aki akar menjen nyaralni, lehet csinalni remek programokat, akar 1 napodakat is amit imádnak a gyerekek.

2023. júl. 16. 16:04
 24/75 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem nagyon fontos a nyaralás. Nem kell feltétlenül tengerpartra menni, bármi jó, ami egy kis kiszakadás a mindennapokból, környezetváltozás. De hitelt természetesen nem vennék fel ezért.
2023. júl. 16. 16:08
 25/75 anonim ***** válasza:
74%
Fontos a nyaralás, nekem rengeteg emlékem van gyerekkoromból amikor nyaralunk a testvéremmel és a (nagy)szüleinkkel, végtelenül jó érzés ezekre visszagondolni és túlnyomó többségben ilyenek jutnak eszembe ha a gyerekkori pozitív élményeimről kérdeznek. Viszont nem kell, hogy ez luxusnyaralás legyen, nekem ugyanolyan csodálatos volt az is amikor a nagymamámék nyaralójában voltunk nyáron heteket, vagy amikor Balatonon kempingeztünk, nem csak az olasz, horvát meg mit tudom én milyen tengerparti luxusnyaralás maradt meg, hanem minden. Mi a gyerekekkel igyekszünk mászkálni, tavaly a tengerentúlon nyaraltunk, idén “csak” egy sima balatoni nyaralás van befizetve egy gyerekcentrikus komplexumban, nekik ugyanolyan csodás élmény mindkettő. Ezen felül mászkálunk hétvégente strandra, állatkertbe stb, de kell egy hét amikor családilag csak egymásra és a mókára figyelünk. Nem olcsó egyébként azt hozzáteszem, de ilyenkor ez a prioritás és más kerül háttérbe, hitelt fixen nem vennék erre fel, ezt a mentalitást nem tartom normálisnak.
2023. júl. 16. 16:44
 26/75 anonim ***** válasza:
73%
Valóban fontos, de hitelt ilyenre nem szabad felvenni.
2023. júl. 16. 16:58
 27/75 anonim ***** válasza:
64%
Mi se megyünk nyaralni. 3 éves kisfiam nem tud megülni 5 percre sem, mindig menne, amerre lát. Van itthon medence, kicsit sem érdekli, 10 percet fürdött benne idén és ennyi. Marad az állatkert és az ilyen mászkálós programok.
2023. júl. 16. 17:00
 28/75 anonim ***** válasza:
69%

Nem olvastam a kommenteket.

Kinek mi fontos. Nekünk fontos a nyaralás, az élmények. A tengerpartot imádjuk. De ha nektek nincs pénz rá, akkor tök mindegy ki mit ír. Úgyis megpróbáljátok a legjobb nyarat biztodítani nekik. Hátha jövőre már jobban álltok majd anyagilag is.

2023. júl. 16. 17:01
 29/75 anonim ***** válasza:
70%
#15 én is felnőttem valahogy a 90-es években pedig mindkét szülőm tanár volt, 3-an voltunk testvérek, jól elvoltunk. Szeretetben, békességben. Felnőttünk 40ezres convers torna cipő helyett a 2 ezer forintos kínaiban is.
2023. júl. 16. 17:32
 30/75 anonim ***** válasza:
56%

3 éves a gyerek, a pancsi a mániája. Kéthetente egyszer elmegyünka helyi strandrta, ahol a gyerekpancsolóban elvan. Ha jön az uram is, akkor ha ő van a gyerekkel legalább fél órára eltudok menni a termélba, vagy szaunázni. Ha csak egyedül megyek a gyerekkel akkor nekem a fürdés kimerül abba, hogy beviszem egy kicsit a kezemben a felnőtt medencébe.

És ugyanez lenne külföldön is. Azért nem adok ki több száz ezret, hogy ott üljek fél órát valahol naponta a tengerparton, délután altassam 3-4 órát a hotel szobában. Azt tudom itthon is...

2023. júl. 16. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!