Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire fontos a...

Tényleg ennyire fontos a nyaralás?

Figyelt kérdés

2 kisgyerekünk van. 2 és 4.5 évesek.

Én szeptemberig itthon vagyok még gyeden, utana visszamegyek dolgozni. Férjem dolgozik.

Ennyi bevételből a honapokban kijövünk, de félre nem nagyon tudunk tenni.

Igy nyaraláara nincsenek 100ezreink.

Tavaly is és idén is 1-1 napos programokat szerveztünk. Pl állatkert, strandolás, kirándulások. Úgy 3 hetente valami.

Tegnap volt egy családi ősszejövetel nálunk, ami iszogatasban, beszélgetésben végződőtt.

Az a lényeg, 5 rokon is nekünk esett, mi az, hogy nincs nyaralás?!

Mert a gyerekeknek élmény,tengerpart, ottalvás kell. Tavaly sem voltunk, idén sem megyünk, milyen család vagyunk így?!

Ha kell, vegyünk fel kölcsönt, de meg kell adnunk a gyerekeknek ezeket az élményeket

Most tényleg én gondolom rosszul, és egy strand vagy egy fagyizás nem ekkora élmény 2 ekkora gyereknek?

Vagy valoban adósságba kellene vernünk magunkat egy tengerpartért, holott lehet nem is emlékeznek majd rá, de legalább elmondhatják, hogy jártak ott?

2023. júl. 16. 14:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
18%

Mondjuk, lehet nem kellett volna két gyereket szülni, ha ennyire nincsen...

Nem a nyaraláson van itt a hangsúly, hanem hogy két gyereket vállaltatok úgy, hogy egy nyaralás számotokra nagy kiadás.

2023. júl. 16. 15:08
 12/75 anonim ***** válasza:
69%

Én ma jöttem haza egy hét Mezőkövesd Zsóry fürdő és Eger és környéke, Szilvásvárad, Lillafüred ilyesmi 10 napos nyaraláaról egy 7 és 10 évessel. Fáradtabb vagyok mint előtte. Minden este hulla fáradtan estem be az ágyba, reggel 5-6kor ébresztettek a gyerekek. Nem vagyok nagy alkesz, de egy pohár sört kényelmesen nem tudtam meginni, mert csakn nekem van jogsim, a feleségemnek nem. Ő nem mondta ki, de látom hogy feszült és fársdt volt a nyaralás utolsó 3 napjában, alig várta, hogy hazaérjünk.

Semmi értelme nem volt az egésznek.

Jobban jkártunk volna ha a 2 gyereket beadom 1 hét táborvba, mi kiveszünk egy hét szabit akkora és ki se kelünk az ágyból csak kefélünk és eszünk-iszunk otthon.

2023. júl. 16. 15:11
 13/75 anonim ***** válasza:
69%
#11 Ha mindenki erre alapozna, akkor egy gyerek se lenne sok családnál. Ismerek fiatalokat, normális szakmával, egyik másik diplomával, tisztességesen dolgoznak nem szórják a pénzt és nulla a megtakarításuk, hónapról hónapra élnek. Vagy az albérlet vagy a lakásitel elviszi a bevételeik felét, a többit meg a kaja, amire én egy magam 3x annyit költök mint 2020 előtt... elképzelni nem tudom hogyan csinálják ezt sokan 1-2-3 gyerekkel
2023. júl. 16. 15:13
 14/75 anonim ***** válasza:
84%
Nekünk fontos, de ha nincs rá pénzetek, akkor úgysem tudsz mit csinálni.
2023. júl. 16. 15:17
 15/75 anonim ***** válasza:
23%

"akkor egy gyerek se lenne sok családnál."

Nagyon sok helyre nem is kéne gyerek, 13-as...

Mert elhiszem, hogy cuki a pici baba, meg vinni kell tovább a nevet, legyen "trónörökös", de ezek a gyerekek max a panel hiteljét fogják megörökölni...

És ha már most ennyire nincs, akkor később hogyan fognak boldogulni? Mert a gyerekkel a kiadások is nőnek, iskolában már ciki a használt ruha, a másik levetett cipője. Lesz igény hobbira, saját szórakozásra a barátokkal (egy mozi pl. ott van 3-4 ezer forint). Később különórákra kell járni, heti szinten tizenezrek. Edzésre kell új cipő, új teniszütő, új kobak.

16-17 évesen a különórák, nyelvvizsga felkészítők mellett a jogsit is szeretné megcsinálni a gyerek, ma az alsóhangon 350-400 ezer forint. Később jön a szalagavató, érettségi, továbbtanulás...

Persze, lehet bízni az előléptetésben, meg hogy majd keresünk jobban fizető állást, de megtakarítás, félretett pénz nélkül belevágni a családosdiba meredek dolog.

2023. júl. 16. 15:21
 16/75 A kérdező kommentje:

Na, ismét megjőtt a minek szültél ha nincs válaszoló....

Megsúgom, MOST nincs. Régen is volt, ősztől is lesz.

A gyed klasszisokkal kevesebb, mint a fizum volt. Rosszul voltam bejelentve, nem tudtam róla, megszivattak.

Gyerekek elötti évben vettünk házat, sajátot, önerőből, nem hitelből. Akkor elment minden megtakarítás. Azóta a 2 gyerek alatti gyed mellett nem tettünk félre. Nem éhezünk, nem szenvednek hiányt semmiben. Ha van pénz, az elmegy a felújítasra, akinek hamarosan a végére érünk.

Mint írtam, szeptembertől megyek vissza dolgozni, nem így fogunk állni.

De látatlanban valóban mindenki tud okoskodni. Csak nem ez volt a kérdés.

2023. júl. 16. 15:29
 17/75 anonim ***** válasza:
12%

"Gyerekek elötti évben vettünk házat, sajátot, önerőből, nem hitelből. Akkor elment minden megtakarítás."

Nekem édesapám azt tanította, hogy akkor vegyek meg valamit, ha kétszer is képes lennék kifizetni az árát, gond nélkül. Mert akkor fér bele a költségvetésembe.

2023. júl. 16. 15:32
 18/75 anonim ***** válasza:
88%
A gyerekeknek az 1 napos strand is tökéletes program.
2023. júl. 16. 15:34
 19/75 A kérdező kommentje:

Édesapád nagyon bölcs ember lehet.

Csak tudod vannak élethelyzetek amikor az ilyen bölcsességek nem helytállóak.

De ja. Valoban en vagyok a hülye hogy egy 30milliós házat akkor vettem amikor kb 32-3 milliók volt és nem 60 🤦‍♀️

2023. júl. 16. 15:34
 20/75 anonim ***** válasza:
32%

Van akinek fontos, van akinek nem.

Mi sem járunk, csak 1 napos kirándulásokra. Gyerekként 1 jó emlékem sincs a családi nyaralásokról, viszont azóta a balaton gondolatától is rosszul vagyok 🤮

2023. júl. 16. 15:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!