Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire fontos a...

Tényleg ennyire fontos a nyaralás?

Figyelt kérdés

2 kisgyerekünk van. 2 és 4.5 évesek.

Én szeptemberig itthon vagyok még gyeden, utana visszamegyek dolgozni. Férjem dolgozik.

Ennyi bevételből a honapokban kijövünk, de félre nem nagyon tudunk tenni.

Igy nyaraláara nincsenek 100ezreink.

Tavaly is és idén is 1-1 napos programokat szerveztünk. Pl állatkert, strandolás, kirándulások. Úgy 3 hetente valami.

Tegnap volt egy családi ősszejövetel nálunk, ami iszogatasban, beszélgetésben végződőtt.

Az a lényeg, 5 rokon is nekünk esett, mi az, hogy nincs nyaralás?!

Mert a gyerekeknek élmény,tengerpart, ottalvás kell. Tavaly sem voltunk, idén sem megyünk, milyen család vagyunk így?!

Ha kell, vegyünk fel kölcsönt, de meg kell adnunk a gyerekeknek ezeket az élményeket

Most tényleg én gondolom rosszul, és egy strand vagy egy fagyizás nem ekkora élmény 2 ekkora gyereknek?

Vagy valoban adósságba kellene vernünk magunkat egy tengerpartért, holott lehet nem is emlékeznek majd rá, de legalább elmondhatják, hogy jártak ott?

2023. júl. 16. 14:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
37%

37 vagyok 25 évesen voltam először külföldön Szlovákiában pedig a hatartól 50kmre laktunk.

31 évesen a Balatonnal. A szüleim örültek ha az iskolába járáshoz a buszbérletet kitudták köhögni nekem. Pedig tisztességesen dolgoztam nem alkoholista munkakerülők voltak.

Lehet itt osztani az észt fontos a nyaralás ne neveljünk szűk látókörű gyerelet de sokszor az anyagiak gátat szabnak

2023. júl. 16. 20:54
 42/75 anonim ***** válasza:
75%
37! Én 32 évesen jutottam el életemben először a Balatonhoz. (Gyerekeimmel) 2x voltam eddig külföldön. Azért nem vagyok/voltam szűk látókörű, mert csak a Dunától innen voltunk nyaralgatni, ezen a felén viszont igen jó helyeken, és sokfelé. Van élet a Balatonon kívül is.
2023. júl. 16. 21:05
 43/75 anonim ***** válasza:
88%
43 ja,en is 32 vagyok,irtam is egy valaszt,hogy hala egy ismerosnek,aki ingyen szallast biztosit nekunk valahol a Balaton parton,nelkule nem jutnank le meg egy jó ideig oda az biztos.
2023. júl. 16. 21:09
 44/75 A kérdező kommentje:

37!

Azért ebben nem adnék igazat.

Mi nem nyaraltunk soha családostól.

De ettől nem érzem magam beszűkültebbnek. Oké, nem vonz a tenger ez tény.

De megjártuk baráti körrel ilyen 1-1 napos utakon kb egész Magyarországot illetve 5 országban voltunk így.

Férjem gyerekként minden évben nyaralt. Kb 20 országban járt a dzüleivel. Dolgozott Angliában, németben, hollandiában.

Ennek ellenére ő sem egy nagy nyaralós.

2023. júl. 16. 21:09
 45/75 anonim ***** válasza:
63%

Nyaralás kisgyerekkel = kifizettek egy rakás pénzt, hogy PONTOSAN UGYANAZT csináljátok, mint otthon.

Nem éri meg. Egyáltalán nem.

Olyan 5-6 éves korban lehet elkezdeni ilyenben gondolkozni, akkor már oké sé TALÁN bírja a rep.utat is.

2023. júl. 16. 21:38
 46/75 anonim ***** válasza:
24%
37-es vagyok. Gondoltam hogy itt a gyakorin nem leszek népszerű, de amúgy nem érdekel. Én voltam a legtöbb európai országban és Afrikán kívül az összes kontinensen. Az ilyen 40 éves vagyok és nem láttam a Balatont típusú válaszra mit lehet mondani? Tényleg sajnálom. Nem csak mert közép-európa legnagyobb édesvizi tava és ha másért nem is de látványosságként minimum el lehetne menni, egy vonatjegy oda vissza tavaly nem volt 7000 ft Pestről. De inkább amit látok az keserít el, hogy például annyira ráférne erre az országra ha kicsit többet látnánk ebből a világból és más kultúrákból. Mindenki boldogabb lenne, de ezt el se tudják képzelni az emberek mert nekik aztán még a Balaton se kell, nem hogy elvinni a pulyákat másik országba. Kritikán alulinak tartom ezt a hozzáállást, és sajnálom mindőtök gyerekét, mert nekik ez az egy gyerekkoruk van, nem lesz mégegy, és a saját szüleik kicsinyes gondolkodásmódja miatt lesznek ők is sajnos olyanok akiknek jó itten a lakásban a légkondi alatt, minek nekem a Balaton, vagy a Riviéra.
2023. júl. 16. 21:47
 47/75 anonim ***** válasza:
78%

Hitelből nekünk se lenne ilyen fontos, egyébként meg igen.

Pár nap és indulunk és pont úgy be vagyok zsongva, mint gyerekként voltam. Akkor "csak" belföld jutott, de ugyanúgy élveztem még úgy is, hogy "csak" a fele Magyarországot jártuk be, a Balatonig felnőtt keresetből jutottam el. Ahogy külföldre is. Az akkor 1,5 éves lányommal együtt láttam először a tengert, vele ültem először repülőn...

Azóta két gyerekkel járunk.

Nem igaz, hogy ugyanazt csináljuk, mint otthon és semmi élvezet ne lenne a nyaralásban kisgyerekkel. Melós persze, de otthon is az, viszont a rengeteg új inger, a szép táj, a tenger, az új ízek annyi plusz, ami sokáig feltölt. Most 4 és 7 évesek.

2023. júl. 16. 21:52
 48/75 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem ma és sokszor a múltban is az anyagiak szabtak határt. Szerintem ha lenne mindenkinek kapásból 1 millája nyaralásra menne mindenki.

De amíg nekem nettó 220 ezerből marad a nagy nulla hó végére a balatoni 7 ezres vonatjegy is luxus. És ezzel nem csak én vagyok így hanem a magyar átlag jó része, főleg vidéken.

2023. júl. 16. 21:52
 49/75 anonim ***** válasza:
74%

Jol van 47,nem mindenki szarja a penzt,hogy vilagot lasson

Tudod vannak olyanok is,akik orulnek ha a mai vilagban eljutnak par napra egy egyszeru kis tóhoz vagy akarhova ami olcso .Neked marha szerencsed van,oke.

Nem kell kerkedni vele,hogy neked jo megy,meg lenezni mast ...Szerinted az a szülő aki nem tudja nyaralni vinni a gyerekét jol erzi magat es nem sir miatta eleget?vagy szerinted ha valasztani kell a szamlak befizetése es a nyaralas kozott szar szulo aki a szamlakat valassza?Felretenni meg ugyan mibol tegyen felre a magyar ember ebben a szar vilagban?Aki erre kepes az szerencses,de tudod sok ezer ember van aki nem tud felrerakni.

2023. júl. 16. 21:54
 50/75 anonim ***** válasza:
61%

Szeretem az apukák ilyen beszámolóit. Azért megkérdezném anyát is,hogy ő hogyan érezte magát, milyen új ízeket fedezett fel. Én konkrétan normálisan megebédelni se tudok a gyerekektől.. 2 gyerekkel fáradtabb vagyok 1 hét Tunézia után mint bármikor máskor.

Egy 3 és 5 eves gyerek anyja

2023. júl. 16. 21:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!