Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rettenetes utálom az anyaságot...

Rettenetes utálom az anyaságot már. Èrez így más is?

Figyelt kérdés

Tervezett gyerek. 6 ève szültem. Ahogy megszültem, vele maradtam a szobában, akkor èreztem elsőnek azt, hogy ezt nem akarom. Semmi kedvem a sirást, hisztit hallgatni, kiszolgálni.

De összeszorítottam a fogam ès csináltam mert hát a fèrjem szerint èn akartam nincs kiszállás, belehajtottam a fejem csinálni kell most már.

Az elmúlt 4 èvben èrzem azt, hogy gyűlölöm ezt. Elegem van, hogy rajtam kívül mèg más dolgát is intèznem kell, kiszolgálnom, aggódnom èrte. Elegem van, hogy felborította az èletünket. Már nincs nyugalmas gondtalan èletünk. Nem mehetünk oda akkor amikor akarunk, nem akkor bújunk ágyba mikor akarunk, hozzá kell alkalmazkodnunk. Soha nem èlhetünk már úgy ahogy èltünk.

Ès ez rohadtul fáj, bosszant. Nem gondoltam akkor anno ezekre, csak, hogy okè legyen nekünk is gyerek.

Nem fogom elhagyni őket ha már ennyit kibirtam. De tèny várom, hogy kirepüljön 12 èv után.

Minden nap a règi kèpeket nèzem ahol ketten vagyunk, boldogok ès függetlenek, akik oda mentek csavarogni ahova akartak, ès senkivel nem kellett törődni.

Belefádtam ebbe unom, nem nekem való ez, más èletformára vágyom.

Kèptelen lennèk ezèrt elválni, de közben megbolondulok lassan a bánattól, hogy így megy el az èletem legszebb időszaka.

Tudom, tudom felelőtlen voltam de ha ezt valaki mondja, mindent mrgteszek, hogy ne legyen gyerekem.

2023. júl. 7. 22:08
 131/144 anonim ***** válasza:
43%

Na ez az a fajta aki büszke a tudatlanságára.

Tudomány... pszichológia...

Blő...

2023. júl. 17. 14:02
 132/144 anonim ***** válasza:
65%
Leléptél már Kérdező? Remélem igen.....
2023. szept. 5. 17:53
 133/144 anonim ***** válasza:
100%

A tudatosság nem az internetről érkezik 😅

2023. szept. 6. 10:08
 134/144 anonim ***** válasza:
2023. szept. 6. 11:09
 135/144 anonim ***** válasza:
83%
134. Pont ezt akartam írni...
2023. szept. 6. 12:46
 136/144 anonim ***** válasza:
92%
Én megértelek, de ennyi eszed volt, hogy nem gondoltad át, milyen lesz? Azok, akik nem akarnak gyereket nem véletlenül döntenek így. Te most rájöttél, hogy miért, csakhogy késő bánat.
2023. szept. 8. 17:19
 137/144 anonim ***** válasza:
86%

🤣 Mit hittél milyen lesz? Nem igaz hogy ebbe előre nem lehet belegondolni, legalább annyira, hogy tudd, igazán akarod e ezt az életet minimum 18 évre...

Késő bánat, most már bele kell törődj, hogy elcseszted az életed.

2023. szept. 8. 19:38
 138/144 anonim válasza:
61%
Kedves kérdező, remélem, olvasod ezt. Kifejezetten azért regisztráltam az imént, hogy neked válaszolhassak :) Felháborítónak tartom a fenti válaszok többségét. Társadalomtudományokkal foglalkozom, és nemrég kezdtem kutatni a szülői kiégés/szülői megbánás témáját. Rengetegen (!) vannak azok a szülők, akik rövidebb-hosszabb ideig azt érzik, hogy megbánták a gyerekvállalást. Magyarországon még nem készült erről felmérés, de néhány országban már igen (USA, Németország, Lengyelország), és ezek 8-13% közé teszik azoknak a szülőknek az arányát, akik ha visszamehetnének az időben, nem vállalnának újra gyereket. Egy USA vagy Németország méretű országban ez sok millió szülőt jelent! Szóval egyáltalán nem vagy egyedül! Másrészt pedig nem te egyéni kudarcod ez a helyzet. Az emberek jelentős része azért nem gondolja végig a gyerekvállalás és -nevelés negatív oldalát, mert szinte senki nem beszél erről az oldalról, még azok sem, akik kutyául szenvednek a szülői szerepükben. Eközben a társadalom (értsd: a kormány, az egyház, a szüleink, a tolakodó szomszédnéni stb.) folyton csak sújkolja belénk, hogy gyereket vállalni KELL, hiszen ez az egyedüli normális, értelmes életút, ami miatt rengeteg emberben fel sem merül igazán annak a lehetősége, hogy ne vállaljon gyereket. Alapértelmezettnek veszik, hogy akarnak gyereket, mert ez az élet velejárója, de aztán rájönnek, hogy mégsem nekik való a szülőség. Úgy értem a bejegyzésedből, hogy veled is ez történt. Nem tudok okosat javasolni, legfennebb azt, amit mások is említettek fennebb: segíthet, ha pszichológushoz fordulsz. Ezzel a hosszú válasszal csak azt szerettem volna megerősíteni, hogy nem vagy egyedül, nem vagy szörnyeteg, sőt, ezeket a nehéz érzéseket felismerni és elismerni nagy bátorságra vall. Sok erőt és szeretetet küldök neked virtuálisan!
2023. szept. 8. 22:03
 139/144 anonim ***** válasza:
49%
Utolsó, te Incel vagy ugye?
2023. szept. 9. 08:18
 140/144 anonim ***** válasza:
67%
Küldj inkább szeretetet annak a szerencsétlen gyereknek akit ilyen "anyával" vert meg a sors
2023. szept. 9. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!