Rettenetes utálom az anyaságot már. Èrez így más is?
Tervezett gyerek. 6 ève szültem. Ahogy megszültem, vele maradtam a szobában, akkor èreztem elsőnek azt, hogy ezt nem akarom. Semmi kedvem a sirást, hisztit hallgatni, kiszolgálni.
De összeszorítottam a fogam ès csináltam mert hát a fèrjem szerint èn akartam nincs kiszállás, belehajtottam a fejem csinálni kell most már.
Az elmúlt 4 èvben èrzem azt, hogy gyűlölöm ezt. Elegem van, hogy rajtam kívül mèg más dolgát is intèznem kell, kiszolgálnom, aggódnom èrte. Elegem van, hogy felborította az èletünket. Már nincs nyugalmas gondtalan èletünk. Nem mehetünk oda akkor amikor akarunk, nem akkor bújunk ágyba mikor akarunk, hozzá kell alkalmazkodnunk. Soha nem èlhetünk már úgy ahogy èltünk.
Ès ez rohadtul fáj, bosszant. Nem gondoltam akkor anno ezekre, csak, hogy okè legyen nekünk is gyerek.
Nem fogom elhagyni őket ha már ennyit kibirtam. De tèny várom, hogy kirepüljön 12 èv után.
Minden nap a règi kèpeket nèzem ahol ketten vagyunk, boldogok ès függetlenek, akik oda mentek csavarogni ahova akartak, ès senkivel nem kellett törődni.
Belefádtam ebbe unom, nem nekem való ez, más èletformára vágyom.
Kèptelen lennèk ezèrt elválni, de közben megbolondulok lassan a bánattól, hogy így megy el az èletem legszebb időszaka.
Tudom, tudom felelőtlen voltam de ha ezt valaki mondja, mindent mrgteszek, hogy ne legyen gyerekem.
120# Egy 3 hónapos baba még nem tudatos olyan szinten mint ahogy azt itt te előadod (nagyinál hisztis, nálad tudja a helyét).
Abban egyetértek, hogy nem kell állandóan szórakoztatni egy babát és minden nyekkenésre reagálni, avagy hogy nyugodtan le lehet ülni egy gyors ebédre akkor is, ha a gyereknek az nem tetszik éppen, DE! ne essünk át a ló túlsó oldalára. Egy 3 hónapos babánál még nincs olyan, hogy "így szoktattam", "így neveltem". :)
120 a nagyonokos elsőgyerekes anya. Ő aztán mindenkinél jobban tudja, 3 hónap alatt jobban ért a gyerekneveléshez, mint a sok hülye, aki nem akarja, hogy a stresszhormon elöntse a gyereke agyát és ne bízzon meg a saját szülőjében, hanem felveszi babusgatni.
Hagyjátok, az ilyet meggyőzni nem lehet. Majd koppan.
Közben visszagondoltam az első hetekre és hátt én hagytam sírni a gyereket már pár hetesen is, mivel kb 40-50 perc volt egy szoptatás az elején és ha éhes lett, elő kellett készülnöm.
Víz, rágcsa, telefon, távirányító mittudom én. Elmentem gyorsan pisilni...
Szóval tényleg minden nap többször "sírva lett hagyva" 4-5 percig, mégsem szokta meg, mégse hagyta abba egy idő után.
Szánt szándékkal, szoktatás céljából ugyan soha nem hagytam sírni, de a gyerek ugye nem tudja h "szoktatom" vagy csak pisilek meg hozok pár dolgot.
Vagy szimplán önálló lesz.
Mindenki úgy nevelje a saját gyerekét ahogy ő azt jónak látja. Semmi gond azzal ha ezt ti elítélitek mert én ugyanúgy azt ítélem el amit ti csináltok. Egyébként nem az első gyermekem, Van egy 4 éves lányom is aki szintén hasonló módszerekkel lett nevelne és jobban kötődik hozzám mint bárki.
Egy gyerek akkor is kötődik a szülőjéhez ha az megerőszakolja...
Ha érzelmileg, fizikailag bántalmazza, talán még erősebben kötődik, mint egy normális gyerek.
Úgyhogy ez annyira nem érv.
2023-ban nagyon butának kell lenni ahhoz, hogy valaki ilyet csináljon... még magyar nyelven is számtalan ingyen elérhető információ van a legújabb kutatásokról, eredményekről.
Min 20+ éve már szuperül tudják mérni az agytevékenységeket, hormonokat.
Számtalanszor bebizonyították, hogy a klasszikus sírni hagyás milyen mértékben tesz rosszat a gyermek szervezetének.
Nettó érzelmi elhanyagolás= bántalmazás.
De te még büszke is vagy a butaságodra és arra, hogy kínzod a gyerekeidet.
Pontosan ezeket a felmérős sz*arságokat hagyom ki az életünkből.
A nagyszüleinknek, szüleinknek szerinted voltak ilyenek? A neten olvasok egy hülye teszt eredményt és az alapján nevelem fel a gyerekem? na ne vicceljünk. Szerinted őket a szüleik ennyire körbe rajongták és ennyire féltették mindentől?
És nézd meg azokat az embereket értelmes dolgos mind! Plusz nézd meg a mai embereket ... Nekem ennyi elég volt ahoz hogy eldöntsem hogy egy életképtelen kényes gyereket akarok nevelni vagy egy olyat aki ért is dolgokhoz. És képes megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!