Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van valaki aki nem szereti a...

Van valaki aki nem szereti a gyerekeket és mégis van gyereke?

Figyelt kérdés

Megváltozott az érzés, mikor a saját gyerekedet fogtad és nevelted? Nem voltál türelmetlen, nem idegesített, nem akartál elrohanni a sírásától, tudtál vele játszani, és örömet szerez neked?

Kérem olyan válaszoljon, aki tényleg nem kedveli a gyerekeket és mégis lett neki.

29 éves vagyok, a párom tudja hogy nem szeretem, sőt irtózom a gyerekektől, de úgy gondolja, ha sajátunk lesz, megváltozik az érzésem. Valamiért nem akarok gyereket, félek, hogy nem fogom szeretni, türelmetlen leszek vele, idegesíteni fog... Ezért érdekel, hogy vajon van-e itt valaki, aki megjárta ezt az utat.

2023. jún. 30. 17:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Váh, írtam egy hosszút, de elveszett. Úgyhogy csak tömören.. Utáltam a gyerekeket. Lett egy férjem, akivel mertem vállalni. Amikor belevágtam, már éreztem, hogy a saját az más lesz.

Más is lett. 2 lett. Egyik sni, kb 2t kitesz, de nagyon szeretem őket.

Azóta a többi gyerekre is máshogy nézek. Főleg a velük hasonló korúakra. Nem mindre, de már van, akit meg tudok kedvelni.

2023. júl. 1. 08:12
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Én utálni épp nem utáltam őket, de soha nem volt a közvetlen környezetemben pici vagy kicsi gyerek, így inkább tartottam tőlük, nem tudtam mit kezdeni velük, felnőttként sem volt az, hogy ismerős/rokon gyerekét egyből meg akarjam fogni, vagy rögtön gügyögni kezdjek, max. mosolyogtam bambán és alig vártam, hogy vége legyen a találkozásnak :)

Ennek ellenére mindig szerettem volna gyereket, na nem úgy, hogy 20 évesen már babát akartam minden áron, inkább csak nem tudtam elképzelni, hogy ne legyen MAJD EGYSZER.

Végül az élet úgy hozta, hogy 36 évesen szültem, addigra egyedül is maradtam, viszont imádom a babát, vele szeretek és merek is foglalkozni, azóta teljes az életem, nem is hittem, hogy ilyen érzés az anyaság.

Más gyerekére viszont azóta sem vagyok rákattanva, bár aranyosabbnak találom őket, mint eddig :)

2023. júl. 1. 09:14
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Én nem igazán csipem őket. A saját lányom más meg talán a barátaim gyerekei is.

Lányomat imádom.

2023. júl. 1. 10:09
 24/27 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, elképesztőek vagytok a legjobb értelemben. Nem gondoltam volna, hogy ennyien írtok. Ráadásul sokat segítettetek ám vele.

Talán abból indul ki az én ellenérzetem a gyerekek iránt, hogy soha nem volt a közelemben gyerek, nem fogtam soha, nem találkoztam eggyel se. Ha meg publikus helyen látok egyet, mindenki gügyög és mosolyog, belőlem meg sose hozta ki ezt az érzést. A másik, hogy szintén puplikus helyen látok egy síró, vagy hisztiző gyereket inkább odébb megyek, mert rendesen irritál a hangja.

Mindig féltem, hogy ha nekem lesz sajátom, ugyan ezeket az érzéseket fogom tapasztalni, és megriadtam. Ráadásul nem vagyok érzelmes ember, viszont egy miatt gondolkodtam el a gyereken, a párom miatt, mert ő pont az ellentétem, kedves és türelmes ember.

De most miattatok enyhült a szorongásom ez ügyben.

2023. júl. 1. 10:22
 25/27 anonim ***** válasza:
#18 bárcsak ilyen egyszerű lenne, hogy mi gonosz családtagok tönkretesszük a gyereket... Abszolút fordítva van egyébként, amíg nem éltél ilyen emberrel nem tudom elképzelni!
2023. júl. 1. 15:12
 26/27 anonim ***** válasza:
Én pont fordítva vagyok. Imádtam a gyerekeket, bármeddig el tudtam velük játszani, jól kijöttem velük. Amióta sajátom van, már csak az enyém érdekel, csak udvariasságból foglalkozom másokéval. Ilyen is van.
2023. júl. 1. 19:23
 27/27 babyboom567 ***** válasza:
Nagyon fontos,ha a párodtól függetlenül,nincs benned egy minimum érzés,hogy gyereket akarsz(magad miatt vágysz rá), akkor még várj.Biztosan nagyon szeretnéd, én is imádom az enyémet,de eszméletlen nagy meló gyereket nevelni.Még úgy is,hogy én nagyon nagyon akartam.
2023. júl. 1. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!