Apa itthon minden nap vagy a biztosab külföldi munka inkább?
Úgy alakult, hogy a férjem munkanélküli lett, sajnos, vagyis lesz, augusztus 1-től, addig még állásidőn vannak. Utána tud munkanélkülit igényelni, de azt néztük kb csak 200 ezret kapna egy hónapra,mert maximalizálva van. Bezárt a telephely, amit vezetett. Addig sem kell már bemennie dolgozni, de fizetést még kap 2 hónapig, illetve kapott 2 millio ft "búcsúpénzt" ezen felül..
Félretett pénzünk van pár havi összeg ezen felül.
Én dolgozok, keresek 460 ezer nettót. Most eléggé elkeseredett, egyik ismerőse aki Németországban dolgozik, mondta hogy tud ott munkat neki, menjen, akár már jövőhéten.. Először azt mondta nekem megy, de aztán meg azt mondta, hogy akkor alig látná a 4 éves lányunkat, aki nagyon extrán apás. Viszont így meg azért bennünk van az is, hogy mikorra talál itthon új JÓ munkát (Budapest mellett élünk Üllőn)
Én néha hajlok felé hogy vállalja el inkább a külföldi munkát, 3-4 hetente járnának haza. Akinek hasonlóan van hogy bírja a gyerek? Nem tudom mit csináljunk.
Közben változtak a dolgok, elkezdett dolgozni egyik ismerősünknél, heti 3 nap 12 óra, 7-19. (Szerda, csütörtök, péntek minden héten)
Nagyon el volt maradva munkákkal, neki nagyon jól jön most egy plusz ember aki járkál vele. Fizikai munka, 2500 órabér, be is jelentette, szóval win win helyzet mert az ismerősnek is segít most és ő sem ül itthon egész héten. Nem dolgozott még soha fizikai munkát életében (max itthon) épp ezért most ez tetszik is neki.
Közben keres is normálisat, jövőhét hétfőn is megy 2 helyre is interjúra.
Így letett a külföldről végleg hogy látja hogy itt is van lehetőseg, nincs vege a vilagnak.
Hát fix állása azóta sincs, volt 4-5 interjún, de volt ahonnan visszajeleztek, hogy nem, van ahova felvették volna, de ő utasította el, kiderült hogy éjszakázni is kellene 2 hetente, azt inkább nem vállalta.
Keresgél.
Jár az ismerőssel azóta is dolgozni, most van hogy már többet is heti 4-5 napot is volt hogy ment, de nem mindig. Kipakolta az örökség házat, azt kezdjük árulni, ilyenek, nem unatkozik, de jól elvan.
Ha valakit érdekel azóta, update:
A férjem elhelyezkedett, de októberben csak, akkorra talált normális helyet, de nagyon elégedett azzal, ahol van, jobb mint volt.
Közben augusztusban engem is elküldtek a munkahelyemről, 9 év után, kaptam én is elég sok pénz, de rossz volt hogy egyszerre voltunk munka nélkül :D De nem sokáig mert én 1 nap alatt helyezkedtem el másik helyen, és nekem is jobb lett minden téren, jobban is keresek meg tök sokat home officeban vagyok stb,szóval végülis így mind a ketten új helyen vagyunk de mind a kettőnknek jobb lett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!