Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apa itthon minden nap vagy a...

Apa itthon minden nap vagy a biztosab külföldi munka inkább?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy a férjem munkanélküli lett, sajnos, vagyis lesz, augusztus 1-től, addig még állásidőn vannak. Utána tud munkanélkülit igényelni, de azt néztük kb csak 200 ezret kapna egy hónapra,mert maximalizálva van. Bezárt a telephely, amit vezetett. Addig sem kell már bemennie dolgozni, de fizetést még kap 2 hónapig, illetve kapott 2 millio ft "búcsúpénzt" ezen felül..

Félretett pénzünk van pár havi összeg ezen felül.

Én dolgozok, keresek 460 ezer nettót. Most eléggé elkeseredett, egyik ismerőse aki Németországban dolgozik, mondta hogy tud ott munkat neki, menjen, akár már jövőhéten.. Először azt mondta nekem megy, de aztán meg azt mondta, hogy akkor alig látná a 4 éves lányunkat, aki nagyon extrán apás. Viszont így meg azért bennünk van az is, hogy mikorra talál itthon új JÓ munkát (Budapest mellett élünk Üllőn)

Én néha hajlok felé hogy vállalja el inkább a külföldi munkát, 3-4 hetente járnának haza. Akinek hasonlóan van hogy bírja a gyerek? Nem tudom mit csináljunk.

2023. jún. 9. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
100%

28

Inkább csak “megélek”, de nekem legyen férjem, a gyerekemnek meg apja.

A kérdező viszont tisztán leírta. Van párszázezer megtakarításuk, plusz a férje kap 2 misi végkielégítést, aztán havi 200 munkanélküli, ő pedig maga 450-et keres.

Ebből az összegből bőven jól meg lehet élni, akár egy évig is eltenglenghet a férje munkát keresve. És nem kell hozzá, hogy paprikás krumpli legyen a vacsi.

De ha neked a megélés azt jelenti, hogy minden hónapban külföldi hosszú hétvége kell, akkor valóban kevés ez a pénz.

Mi válaszoltunk a kérdésre.

1. Van elég pénzük.

2. Ha nem lenne is, mi nem engednénk el a férjünket külföldre. Mehet, de nem kell utána vissza jönni. :)

2023. jún. 9. 20:56
 32/78 anonim ***** válasza:
100%

Ettől még az is jobb lenne ha a Balatonra menne le a szezonra.

A leirtak alapján nem kenyérre kell a pénz, fizetést is kap, kapott végkielégítést is, te is dolgozol.azt mondom ha házra kéne, vagy tényleg valami olyan lenne/kellene amire nagyon kell menjen. Na de így? Biztos hogy nem.

Keressen, talál valamit biztos. :)

2023. jún. 9. 21:11
 33/78 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekeink előtt én jártam Németországba havi váltásban. Mikor megszületett az első lányunk férjem hetelt Ausztriában, a másodiknál szintén, illetve belföldön belül.

Majdnem ráment a családunk. Lemaradt kb mindenről az első 2 gyermekünknél. A harmadiknál próbálja pótolni..

Soha többet

Neki is hatalmas önismereti utazás volt. Rájött nem minden a pénz.

2023. jún. 9. 21:11
 34/78 anonim ***** válasza:
100%

Ferjemnek szar munkaja van(jo azert annyira nem szar,csak megterhelo),en jelenleg itthon a 14 honapossal,es van egy kilenc evesunk is.

Nem vagyunk gazdagok,neha meg kell huzni a nadragszijat,de kizart,hogy elengedjem a ferjemet kuldoldre ..nekem nem hetvegi apukara van szuksegem...

2023. jún. 9. 21:46
 35/78 anonim ***** válasza:
100%
#31 Tökéletes megfogalmazás, ráadásul azt kihagytad, hogy még 2 hónapig fizetést is kap a férje, ami alatt itt is talál munkát. Szóval semmi oka bárhova is menni. Hogy esne szegény gyereknek is ez, ha nem a létbiztonsága az ok? Neki a szülő jelenléte a fontos.
2023. jún. 9. 21:54
 36/78 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy miért kell mindenképpen dolgozni, te keresel 460-at, ő munkanélkülin kap 200-at az 660ezer forint. Plusz a 12000 családi. Az már 672.000ft

Annyiból azért csak meglehet élni, amíg nem talál munkát. Meg amúgy is meglehet.

Én a helyében nem mennék. Még akkor sem ha nem lenne apás a kicsi.

2023. jún. 9. 22:12
 37/78 anonim ***** válasza:
81%

Egy példát láttam, az alapján ne csináljátok, inkább menjetek együtt, ha van rá lehetőség.

Ismerős kapott német munkát, fix 3 hét kint, 1 hét itthon. 2 kis gyerekük volt. A felesége elkezdett beállni az egy fős ellátásra, a gyerekek kezdték megszokni, szokásos esti program lett felhívni apát videón. Amikor az otthoni hetet töltötte, sehogy sem fért bele a napi rutinba, mert nem volt része. Mire a család újra beállt volna a 2 szülős működésre, mehetett is vissza. Nagyon összezavarta a kicsiket. Másfél év után a válást fontolgatta a feleség, mert már teher volt ez a váltogatás és megszokta egyedül vinni a házat. Akkor döntöttek és a család kiköltözött az apa után. Jobb lett így mindenkinek.

2023. jún. 9. 23:26
 38/78 anonim ***** válasza:
100%
Vagy amíg nem talál jó munkát elmegy bárhova...pl gyár, bolt, stb...
2023. jún. 10. 02:39
 39/78 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarjátok, hogy ez a család szétessen, akkor ne vállalja el. Ilyen egyszerű. Nem minden a pénz, ráadásul ti nem is álltok rosszul.
2023. jún. 10. 03:37
 40/78 anonim ***** válasza:
100%

Mi éltünk úgy az a gyerekünk születése utáni első 3 évben, hogy párom 2-3 havonta elment külföldre 2-3 hétre,meg a covid első 4 hónapjában kint kellett maradnia.Nem mentünk szét,de az az utolsó 4 hónapos turnus volt amikor azt mondtuk ez így nem élhető és kiszámíthatatlan.Ugyhogy meg volt kb egy utolsó 2 hetes elutazása és azóta máshogy rendeztük be az életünket.

Nyilván talál magának állást a párod, rosszul se álltok anyagilag én így nem biztatnam a párom külföldi munkára.

2023. jún. 10. 08:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!