Apa itthon minden nap vagy a biztosab külföldi munka inkább?
Úgy alakult, hogy a férjem munkanélküli lett, sajnos, vagyis lesz, augusztus 1-től, addig még állásidőn vannak. Utána tud munkanélkülit igényelni, de azt néztük kb csak 200 ezret kapna egy hónapra,mert maximalizálva van. Bezárt a telephely, amit vezetett. Addig sem kell már bemennie dolgozni, de fizetést még kap 2 hónapig, illetve kapott 2 millio ft "búcsúpénzt" ezen felül..
Félretett pénzünk van pár havi összeg ezen felül.
Én dolgozok, keresek 460 ezer nettót. Most eléggé elkeseredett, egyik ismerőse aki Németországban dolgozik, mondta hogy tud ott munkat neki, menjen, akár már jövőhéten.. Először azt mondta nekem megy, de aztán meg azt mondta, hogy akkor alig látná a 4 éves lányunkat, aki nagyon extrán apás. Viszont így meg azért bennünk van az is, hogy mikorra talál itthon új JÓ munkát (Budapest mellett élünk Üllőn)
Én néha hajlok felé hogy vállalja el inkább a külföldi munkát, 3-4 hetente járnának haza. Akinek hasonlóan van hogy bírja a gyerek? Nem tudom mit csináljunk.
Elmesélte a barátjának mi történt, aki mondta, hogy hozzájuk folyamatos a felvétel Németországban, ha akar már jövőhéten kezdhet. Ennyi volt a történet, ezen gondolkodott, nem mi találtuk ki magunktól.
De az tény és való, hogy nem fog most olyan jó munkat találni mint eddig, nyár is van, pangás, néztük tegnap is, 3 db helyre tudott jelentkezni összesen este ami normális. Nem túl sok. Semmi jó nincs, szóval azért nem lesz olyan nagyon egyszerű, nyilván feszült ő is..
Nem, ez így még mindig nem érthető. Debrecenben lakom, ezerszer kevesebb a lehetőség, mint Pest mellett, mégsem gondoltam külföldre mikor a férjem munkanélküli lett, pedig nekünk aztán a fele családunk kinn van.
Ne legyetek már ilyen pénz központúak. Annyi pénzetek van így is egy hónapban, mint ami a magyar lakosság felének meg se adatik soha az élete során.
Nálunk a munkanélküliség inkább szégyen mintsem dicsekvés..🤷🏻♀️🤦 nálatok nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!