Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apa itthon minden nap vagy a...

Apa itthon minden nap vagy a biztosab külföldi munka inkább?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy a férjem munkanélküli lett, sajnos, vagyis lesz, augusztus 1-től, addig még állásidőn vannak. Utána tud munkanélkülit igényelni, de azt néztük kb csak 200 ezret kapna egy hónapra,mert maximalizálva van. Bezárt a telephely, amit vezetett. Addig sem kell már bemennie dolgozni, de fizetést még kap 2 hónapig, illetve kapott 2 millio ft "búcsúpénzt" ezen felül..

Félretett pénzünk van pár havi összeg ezen felül.

Én dolgozok, keresek 460 ezer nettót. Most eléggé elkeseredett, egyik ismerőse aki Németországban dolgozik, mondta hogy tud ott munkat neki, menjen, akár már jövőhéten.. Először azt mondta nekem megy, de aztán meg azt mondta, hogy akkor alig látná a 4 éves lányunkat, aki nagyon extrán apás. Viszont így meg azért bennünk van az is, hogy mikorra talál itthon új JÓ munkát (Budapest mellett élünk Üllőn)

Én néha hajlok felé hogy vállalja el inkább a külföldi munkát, 3-4 hetente járnának haza. Akinek hasonlóan van hogy bírja a gyerek? Nem tudom mit csináljunk.

2023. jún. 9. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 A kérdező kommentje:

Elmesélte a barátjának mi történt, aki mondta, hogy hozzájuk folyamatos a felvétel Németországban, ha akar már jövőhéten kezdhet. Ennyi volt a történet, ezen gondolkodott, nem mi találtuk ki magunktól.

De az tény és való, hogy nem fog most olyan jó munkat találni mint eddig, nyár is van, pangás, néztük tegnap is, 3 db helyre tudott jelentkezni összesen este ami normális. Nem túl sok. Semmi jó nincs, szóval azért nem lesz olyan nagyon egyszerű, nyilván feszült ő is..

2023. jún. 11. 09:29
 62/78 A kérdező kommentje:
Nemrég vesztette el a szüleit, nyilván nagy érvágás ezek után neki most még a munkahely is.
2023. jún. 11. 09:34
 63/78 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez így még mindig nem érthető. Debrecenben lakom, ezerszer kevesebb a lehetőség, mint Pest mellett, mégsem gondoltam külföldre mikor a férjem munkanélküli lett, pedig nekünk aztán a fele családunk kinn van.

Ne legyetek már ilyen pénz központúak. Annyi pénzetek van így is egy hónapban, mint ami a magyar lakosság felének meg se adatik soha az élete során.

2023. jún. 11. 09:40
 64/78 A kérdező kommentje:
Írtam már korábban, amit egy korábbi válaszoló, nem a pénz a lényeg inkább a történetben.
2023. jún. 11. 09:55
 65/78 anonim ***** válasza:
100%
Én erre írtam azt, hogy a férjednek nem dolgozni kell megtanulnia hanem lazítania.🤷🏼‍♀️
2023. jún. 11. 10:05
 66/78 A kérdező kommentje:
Igen, és ez nagyon jó tanács volt amúgy, tényleg, nem csak neki,nekem is :)
2023. jún. 11. 10:22
 67/78 anonim ***** válasza:
100%
Tekintsen erre most inkább lehetőségként. Itt a nyár, jobb mintha télen lett volna ez. Tudja hozni vinni a gyereket, gondolom lesz nálatok is nyári szünet, meg tudja oldani. Tud füvet nyírni, kertet rendezni. Álláskeresés is idő. Azt írtad az örökölt házzal is van teendő. Nem fog unatkozni. Aztán meg sosem tudni lehet jobb munkát talál mint eddig. De biztosan rossz ez férfiként, de koncentráljon arra hogy így is csinál sok fontos dolgot. Mivel megéltek így is én nem vállalnék el minden rossz munkát, annál nehezebb tovabblépni, inkább keresgélnék tovabb.
2023. jún. 11. 11:38
 68/78 A kérdező kommentje:

Nálunk a munkanélküliség inkább szégyen mintsem dicsekvés..🤷🏻‍♀️🤦 nálatok nem?

2023. jún. 11. 13:39
 69/78 anonim ***** válasza:
100%
Az komoly:') hát itt a probléma
2023. jún. 11. 13:51
 70/78 anonim ***** válasza:
100%
És a 460-550-700-as nettó fizetés meg 200 ezres 'semmit se csinálok érte'-pénz az nálatok szégyen vagy dicsekvés, kérdező?
2023. jún. 11. 14:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!