Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apa itthon minden nap vagy a...

Apa itthon minden nap vagy a biztosab külföldi munka inkább?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy a férjem munkanélküli lett, sajnos, vagyis lesz, augusztus 1-től, addig még állásidőn vannak. Utána tud munkanélkülit igényelni, de azt néztük kb csak 200 ezret kapna egy hónapra,mert maximalizálva van. Bezárt a telephely, amit vezetett. Addig sem kell már bemennie dolgozni, de fizetést még kap 2 hónapig, illetve kapott 2 millio ft "búcsúpénzt" ezen felül..

Félretett pénzünk van pár havi összeg ezen felül.

Én dolgozok, keresek 460 ezer nettót. Most eléggé elkeseredett, egyik ismerőse aki Németországban dolgozik, mondta hogy tud ott munkat neki, menjen, akár már jövőhéten.. Először azt mondta nekem megy, de aztán meg azt mondta, hogy akkor alig látná a 4 éves lányunkat, aki nagyon extrán apás. Viszont így meg azért bennünk van az is, hogy mikorra talál itthon új JÓ munkát (Budapest mellett élünk Üllőn)

Én néha hajlok felé hogy vállalja el inkább a külföldi munkát, 3-4 hetente járnának haza. Akinek hasonlóan van hogy bírja a gyerek? Nem tudom mit csináljunk.

2023. jún. 9. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 anonim ***** válasza:
95%
Előbb vállalnék el itthon a helyében valami "rosszabb" munkát átmenetileg, és keresnék mellette jót, mint hogy elmenjek több ezer km-re a gyerekemtől. Benzinkútra vagy hasonló helyre már másnap tud kezdeni, mellette lehet keresgélni, ha a nyáron épp nem is talál jó munkát hirtelen.
2023. jún. 9. 18:18
 12/78 anonim ***** válasza:
34%
Nem tudom mi a szakmája, meg mennyire megy neki a német, de Ausztriát is meg lehet próbálni. Én pl. Csütörtökön este itthon vagyok már
2023. jún. 9. 18:19
 13/78 anonim ***** válasza:
93%
Én inkább spórolnék és maradjon itthon. Ha jól értem, megéltek úgy is. Esetleg elvállalhat valami nem túl jól fizető (de időbeosztásban kedvező) munkát, aztán ha talál jobbat, vált. Ha fogy a tartalék és nincs jó itthoni munka, még mindig mehet külföldre, fog találni akkor is. Más lenne, ha megélhetési, és nem kényelmi kérdés lenne.
2023. jún. 9. 18:19
 14/78 harebell ***** válasza:
100%
Igazából olyan szempontból jó helyzetben van, hogy augusztusig kap fizetést, de nem kell dolgoznia, van ideje új állást keresni. Ha neadjisten 1-2 hónap munkanélküliség becsúszna, a leírtak alapján az is túlélhető, kap annyi segélyt, mint sokaknak a fizetése, te is keresel, és elég korrekt búcsúpénzt kapott. Én csak akkor szavaznék arra, hogy fogadjon el külföldi állást, ha semmi más lehetőségetek nem lenne és anyagilag rosszul állnátok.
2023. jún. 9. 18:24
 15/78 anonim ***** válasza:
92%
Külföldi állás=család tönkremenetele. Egyértelműen kizárt!
2023. jún. 9. 18:26
 16/78 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értelek titeket. Keresel 46-at, plusz csp+adóked., azaz majdnem fél milliót egy hónapban, és akkor ez nem elég, akár ideiglenesen, míg a férjed nem talál valamit?

Inkább szétszakítanátok a családot, minthogy visszavegyetek kicsit, ha már ilyen szinten feléltek havi nem tudom, hánysz ezret úgy, hogy félrerakni is csak pár havi tartalékot tudtok?

Basszus, mi kevesebből élünk 4-en, 2 pici gyerekkel (mármint, kevesebbet élünk fél a bevételünkből, a többi megy mrgtakarításba), úgyhogy nekem elképzelhetetlen, hogy ennyivel fontosabb legyen a pénz, mint a családom.

Budapesten laktok, itt bőven van munka is, mit izgultok? Ha csak valami 200 ezres munkát kap, akkor is van havi 700 ezer a bevételetek.....

Azt mondom, ne menjen, hanem keressen munkát, de utána nagyon gondoljátok át a pénzköltési szokásaitokat.

2023. jún. 9. 18:31
 17/78 A kérdező kommentje:
Azért van csak pár havi tartalék, mert tavaly felújítottunk, elég sok elment, ha az nem lett volna, akkor több évi lenne :/
2023. jún. 9. 18:32
 18/78 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekre hivatkozol, de neked megfelelne hogy csak havonta egyszer látod a férjed??
2023. jún. 9. 18:33
 19/78 A kérdező kommentje:
Háát, nem nagyon, főleg hogy akkor minden rám maradna munka mellett + nem szeretek egyedül lenni, jobb mikor egyutt vagyunk hétvégén is és együtt csinálunk mindent. De nyilván a gyerek szempontja az első.
2023. jún. 9. 18:35
 20/78 anonim ***** válasza:
28%
Én amúgy megértem a kérdezőt, nyilván rossz ilyen helyzetben lenni, bizonytalanság. Pláne ha megszoktál egy színvonalat. Én azt mondom mindezek ellenére, hogy ne rohanjon külföldre, adjon 2-3 hónap esélyt itthon, mert találhat itt is. És addig igenis spórolnék, amíg kapja 2 hónapig a fizetést akkor is,inkább visszavennék kicsit mindenből, amíg nem talál.
2023. jún. 9. 18:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!