Apa itthon minden nap vagy a biztosab külföldi munka inkább?
Úgy alakult, hogy a férjem munkanélküli lett, sajnos, vagyis lesz, augusztus 1-től, addig még állásidőn vannak. Utána tud munkanélkülit igényelni, de azt néztük kb csak 200 ezret kapna egy hónapra,mert maximalizálva van. Bezárt a telephely, amit vezetett. Addig sem kell már bemennie dolgozni, de fizetést még kap 2 hónapig, illetve kapott 2 millio ft "búcsúpénzt" ezen felül..
Félretett pénzünk van pár havi összeg ezen felül.
Én dolgozok, keresek 460 ezer nettót. Most eléggé elkeseredett, egyik ismerőse aki Németországban dolgozik, mondta hogy tud ott munkat neki, menjen, akár már jövőhéten.. Először azt mondta nekem megy, de aztán meg azt mondta, hogy akkor alig látná a 4 éves lányunkat, aki nagyon extrán apás. Viszont így meg azért bennünk van az is, hogy mikorra talál itthon új JÓ munkát (Budapest mellett élünk Üllőn)
Én néha hajlok felé hogy vállalja el inkább a külföldi munkát, 3-4 hetente járnának haza. Akinek hasonlóan van hogy bírja a gyerek? Nem tudom mit csináljunk.
Nem akarnám, hogy menjen, az onnantól nem normális családi élet, meg házasság. Szerintem egy darabig a te fizetésedből simán meg tudtok élni, maximum most nem költötök luxus dolgokra.
Plusz ott a munkanélküli 90 napig (ami amúgy nincs 200 ezer maximumon sem, de az is pénz).
Normális házasságban élő ember nem akarja, hogy a házastársa külföldre menjen dolgozni hetekre, évekig, csak hogy legyen lóvé. Ne haragudj, de ha még gyári munkát is végez nettó 200-ért, akkor is meg kell hogy éljetek havi 650 nettóból hárman. A Rózsadombon élsz, hogy ilyen nagy igényeid vannak, hogy még a férjedet is eltakarítanád a háztól? Ja nem, nem teszed, mert akkor egyedül kéne házimunkát végezned.
Szép is a szerelem, ugye?
Ne idegesíts már fel, hogy Pest mellett nem talál munkát valaki.
Lesz 2 plusz x milliótók, utána pedig havi 200 ezer munkanélküli. Hogy a picsába nem éltek meg???
Nekünk nettó 600 a bevételünk, abból csak a hitel havi 130, van 2 gyerekünk, mégis megélünk és a vacsora sem krumplis tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!