Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apa itthon minden nap vagy a...

Apa itthon minden nap vagy a biztosab külföldi munka inkább?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy a férjem munkanélküli lett, sajnos, vagyis lesz, augusztus 1-től, addig még állásidőn vannak. Utána tud munkanélkülit igényelni, de azt néztük kb csak 200 ezret kapna egy hónapra,mert maximalizálva van. Bezárt a telephely, amit vezetett. Addig sem kell már bemennie dolgozni, de fizetést még kap 2 hónapig, illetve kapott 2 millio ft "búcsúpénzt" ezen felül..

Félretett pénzünk van pár havi összeg ezen felül.

Én dolgozok, keresek 460 ezer nettót. Most eléggé elkeseredett, egyik ismerőse aki Németországban dolgozik, mondta hogy tud ott munkat neki, menjen, akár már jövőhéten.. Először azt mondta nekem megy, de aztán meg azt mondta, hogy akkor alig látná a 4 éves lányunkat, aki nagyon extrán apás. Viszont így meg azért bennünk van az is, hogy mikorra talál itthon új JÓ munkát (Budapest mellett élünk Üllőn)

Én néha hajlok felé hogy vállalja el inkább a külföldi munkát, 3-4 hetente járnának haza. Akinek hasonlóan van hogy bírja a gyerek? Nem tudom mit csináljunk.

2023. jún. 9. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
95%

Nem akarnám, hogy menjen, az onnantól nem normális családi élet, meg házasság. Szerintem egy darabig a te fizetésedből simán meg tudtok élni, maximum most nem költötök luxus dolgokra.

Plusz ott a munkanélküli 90 napig (ami amúgy nincs 200 ezer maximumon sem, de az is pénz).

2023. jún. 9. 18:42
 22/78 anonim ***** válasza:
96%
De ha kap egy melót akár 200 ezerért, mire nem elég nektek havi 700 ezer forint? Nem értem.
2023. jún. 9. 18:53
 23/78 anonim ***** válasza:
100%
Azt hittem megosztóbb lesz a téma.1-es vagyok, örülök,hogy nem vagyok ufo. Én sem értem,hogy ilyen fizetés,megtakarítás,plusz 2M Ft mellett, egyáltalán hogy merül fel ilyen egy 3 tagú családnál.Ha kevesebbet keresnél,nem lenne semmi megtakarítás,és lenne 3-4 gyerek akkor érteném,bár akkor meg mennénk mi is együtt inkább,minthogy ilyen keveset legyünk együtt.Tinikoromban többet találkoztunk,mint így lenne.Nekünk ez nem menne.A gyerekről nem is beszélve.
2023. jún. 9. 18:58
 24/78 anonim ***** válasza:
100%
Én ennyiből egyedül eltartok két gyereket és nem élünk rosszul szerintem, mármint ilyen értelmiségi középosztály vagyunk szerintem. Úgyhogy nem értem, miért vagytok kétségbe esve. Biztos talál munkát, addig meg kicsit le kell faragni a költségvetést.
2023. jún. 9. 19:09
 25/78 anonim ***** válasza:
45%
Én családostul mennék, a gyerekkel a legjobb, ami történhet, hogy nem a magyar oktatási rendszerben lesz iskolás. Még kicsi, könnyen megtanulja a nyelvet is.
2023. jún. 9. 19:29
 26/78 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem arról van szó, hogy már krumplis tésztára sem futja, addig biztos, hogy nem akarnám ezt. Most 4 napra utazott el a férjem, de borzasztóan hiányzik mindkettőnknek. A pénz megoldható, egy apa/férj pótolhatatlan. És nem csak azért, mert segít vacsit csinálni.
2023. jún. 9. 19:33
 27/78 anonim ***** válasza:
85%

Normális házasságban élő ember nem akarja, hogy a házastársa külföldre menjen dolgozni hetekre, évekig, csak hogy legyen lóvé. Ne haragudj, de ha még gyári munkát is végez nettó 200-ért, akkor is meg kell hogy éljetek havi 650 nettóból hárman. A Rózsadombon élsz, hogy ilyen nagy igényeid vannak, hogy még a férjedet is eltakarítanád a háztól? Ja nem, nem teszed, mert akkor egyedül kéne házimunkát végezned.

Szép is a szerelem, ugye?

Ne idegesíts már fel, hogy Pest mellett nem talál munkát valaki.

Lesz 2 plusz x milliótók, utána pedig havi 200 ezer munkanélküli. Hogy a picsába nem éltek meg???

Nekünk nettó 600 a bevételünk, abból csak a hitel havi 130, van 2 gyerekünk, mégis megélünk és a vacsora sem krumplis tészta.

2023. jún. 9. 19:49
 28/78 anonim ***** válasza:
28%
Mindenkinek mást jelent megélni.Persze átmenetileg minden megoldható, de mindenkinek mást jelent a megélhetés,ezt is fogadjuk el.
2023. jún. 9. 19:57
 29/78 anonim ***** válasza:
86%
Vagy kizárólag veletek együtt menjen, vagy maradjon itthon.
2023. jún. 9. 20:02
 30/78 anonim ***** válasza:
72%
Kizárt, hogy ebbe belemennèk. Mondom ezt úgy, hogy az èn fèrjem Szlovákiábòl ingázik Magyarországra, jò pènzèrt, viszont hajnalok hajnalán kel, viszi a brigádot, ledolgozza a napot, majd hazajönnek este 6 òrára. Nagyon jò a pènz, sosem keresett ennyit, de èn már utálom ès haragszok is miatta, kisfiunk mèg 3 sincs, apás, èpp most is az apja altat, ő fürdet szinte mindig, segìt, pròbáljuk elosztani az "ènidőt" meg amit kell, szòval jò fèrj, törődő mèg ennyi munka mellett is, de rengetegszer utálom, hogy nincs itthon legalább 4-5 òrára, mint az álag normálisan dolgozò emberek, egèsz nap magam vagyok a gyerekkel, estig, tèlem borzasztò lassan telik a nap, este meg választani kell vagy szexelünk vagy filmezünk vagy alszunk időben, vagy ha a gyerkőc nem álmos vele harcolunk, mesèt olvasunk, játszunk stb stb aztán meg kidőlünk. Semmire sincs idő nèha úgy èrzem. Nekem már ez is sok, nemhogy ne látnánk 3-4 hètig, inkább èlnèk krumplistèsztán, ezt a fèrjemnek is megmondtam, mert ő is mehetett volna ki külföldre, de abszolút nem akart, egyetèrtettünk ebben szerencsère. Ezt a melòt viszont meg nem akarja eldobni, mert azt mondja sosem lesz ilyen jòl fizető munkája már, szedjük meg magunkat, mìg lehet. Megbeszèltük, hogy idèn mèg nem lèp, de utána már igen, mert már fárad az ingázásba, èvek òta csinálja. A pènz nem minden, de az a baj, hogy az èn fèrjem is megìzlelte a jòt ès már 700-800 euròèrt nem akar dolgozni menni, pedig èn ha visszamegyek dolgozni januártòl simán ellennènk úgy is, szòval èn azon leszek, hogy minèl többet legyen majd itthon, s váltson közelebbi melòra, nem támogatnám, hogy menjen messzebb, kizárt. De mindenki más. Nekem szüksègem van a fèrjemre naponta, a fiunknak is az apjára, le sem tudja vakarni magáròl este :)
2023. jún. 9. 20:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!