Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apa itthon minden nap vagy a...

Apa itthon minden nap vagy a biztosab külföldi munka inkább?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy a férjem munkanélküli lett, sajnos, vagyis lesz, augusztus 1-től, addig még állásidőn vannak. Utána tud munkanélkülit igényelni, de azt néztük kb csak 200 ezret kapna egy hónapra,mert maximalizálva van. Bezárt a telephely, amit vezetett. Addig sem kell már bemennie dolgozni, de fizetést még kap 2 hónapig, illetve kapott 2 millio ft "búcsúpénzt" ezen felül..

Félretett pénzünk van pár havi összeg ezen felül.

Én dolgozok, keresek 460 ezer nettót. Most eléggé elkeseredett, egyik ismerőse aki Németországban dolgozik, mondta hogy tud ott munkat neki, menjen, akár már jövőhéten.. Először azt mondta nekem megy, de aztán meg azt mondta, hogy akkor alig látná a 4 éves lányunkat, aki nagyon extrán apás. Viszont így meg azért bennünk van az is, hogy mikorra talál itthon új JÓ munkát (Budapest mellett élünk Üllőn)

Én néha hajlok felé hogy vállalja el inkább a külföldi munkát, 3-4 hetente járnának haza. Akinek hasonlóan van hogy bírja a gyerek? Nem tudom mit csináljunk.

2023. jún. 9. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
96%
Akkor itt egyáltalán nem anyagi kérdésről van szó, hanem a férjed nem tudja elfogadni azt a gondolatot, hogy nem tud eleget tenni családapai kötelességének. Meg még ráadásul befolyásolható is a barátja által. Pedig a munkanélküliség az élet elkerülhetetlen velejárója, és nyilvánvalóan nem tart örökké. Ez nálatok pszichológiai és nem gazdasági kérdés. Nem kell beleugrani egy jóvátehetetlen durva döntésbe csak azért, mert túl türelmetlenek vagytok ahhoz, hogy várjatok 2-3 hónapot egy reális megfelelő megoldásra. És nem, kérdező, van, amit átmenetileg se lehet kibírni, mert jóvátehetetlen károkat okoz és emiatt véglegessé válik. Boldog és stabil távházassággal még nem találkoztam.
2023. jún. 10. 09:44
 52/78 anonim ***** válasza:
76%

A férjem egy napot volt munkanélküli, mikor két munkahely között váltott és a papírok intézése csúszott. Az új helyre már felvették, mikor felmondott, szóval nem anyagi bizonytalanság volt a probléma, mégis egész nap azt mondogatta, hogy ő munkanélküli, ez milyen fura, nem bírja... Férfi, betudtam annak, hogy a családfenntartó épp nem keres pénzt a pelenkára és a vacsorára.

Az apja ugyanilyen, nem lepett meg. Foglalja le magát, az örökölt ház is befektetés lesz, azon is van tennivaló, addig se agyal.

2023. jún. 10. 13:08
 53/78 anonim ***** válasza:
100%
akkor mi kérdės. nincs kérdés se probléma itt .
2023. jún. 10. 15:17
 54/78 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a Te fizetéseddel el avgytok még talal masikat itthon. Az nem családi élet ahol az apa külföldön dolgozik és 3-4 hetente van itthon.
2023. jún. 10. 16:40
 55/78 anonim ***** válasza:
84%

“ úgy volt vele átmenetileg ez is jó lenne, én meg úgy vagyok vele hogy végülis igen.”

Hihetetlen, hogy az első épkézláb gondolatotok az volt, hogy “hát persze, Pest mellett lakunk, de tuti nem találok munkát még vagy egy évig, végülis miért ne mennék ki 5 hetekre, hátra hagyva a családom?” :D

Most őszintén. Ti szeretitek egymást?

És részemről őszintén. Ha a férjed kimegy, kap havi 800 ezret, nem fog ő már onnan haza jönni. :) Majd küldi haza a fizut, te meg elleszel a havi 1 millióból, egyből lexarod majd azt is, hogy a gyereked mit érez, mert van péééénz….

2023. jún. 10. 17:14
 56/78 A kérdező kommentje:

Azert ne tulozd el, eddig is volt pénz, alsó hangon 460-at kapok én is alapfizunak, ha van ügyeletem akkor akár 550-et is (mindig van szinte azért)

Szóval én nem vagyok/voltam/leszek kitartott, hogy azért zavarjam.

Ő meg eddig is jobban keresett mint én, itthon is kapott 700-at, szóval nekünk az hogy elmenne 2000 euroert dolgozni nem lenne valami nagy szintlépés amúgy 😄

Korábbi válaszoló írta jól, valószínűleg nálunk ez nem anyagi kérdés, inkább lelki..

Anyagilag valóban nem szorolunk rá, van 1.5 milliónk eltéve, kapott 2 milliót, kap még a héten, 1.4 millio fizetést augusztusig kap még amit elrakunk, és keresek én is jól.. plusz ott a ház amit ha eladunk kb 30-35 millió, bár valszeg előbb lesz munkája mint hogy az elkeljen, mert az idő..

De mindegy, átrágtuk, nem megy,mondta a barátjának is, hogy nem fog menni. Senkinek nem lenne jó, nem akarom hogy ilyen szállós környezetben legyen, aztán leépüljön, én laktam munkásszállón 1 évet, jó kaka volt

2023. jún. 10. 18:40
 57/78 anonim ***** válasza:
100%
De ebben az esetben egyáltalán hogy merülhet fel,hogy hetekig távol legyen?Még gyerek nélkül is.Még ha kajára kellene akkor is az utolsó utáni pillanatig keresném a másik megoldást.
2023. jún. 10. 22:26
 58/78 A kérdező kommentje:
Jogos! :)
2023. jún. 10. 23:37
 59/78 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező dicsekedni jött és álpanaszkodni.
2023. jún. 11. 06:43
 60/78 anonim ***** válasza:
100%
De még mindig nem értem. Még el sem jött a munkahelyről , simán kereshetne már most állást. De már külföldben gondolkodtok?
2023. jún. 11. 07:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!