Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet gyereket vállalni...

Hogyan lehet gyereket vállalni, családot alapítani pénz nélkül?

Figyelt kérdés

Kifutok az időből, szóval ez van... 😕 nem akartam nyomorba, nélkülözésbe gyereket vállalni, mert rossz volt nekem is anno, hogy a szüleim mindig a pénzen aggódtak, nem vehettem semmit, nem mehettem sehova. Nekem sem jött össze az élet eddig, hiába lettem diplomás.

Mit lehetne tenni így? Albérletben élünk párommal, tengődünk, elvagyunk, de előre nem lépünk. Szerinte alapíthatunk családot így is, de én nem értem hogyan... ő talán nincs felelősséggel erre, azt mondja, hogy megoldjuk, szüleink is megoldották. De nem is ezt akarom megérteni.

Hanem hogy ti hogyan csináltátok mostanában? Nem tudnánk megvenni egy csomag pelenkát se, nem lenne a gyereknek saját szobája (oké, első években nem is kell feltétlenül, de később?)

Ez még rosszabb, mint amiben én nőttem fel.

2023. jún. 8. 10:21
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
88%

Jó életét sehogy sem lehet élni így. A szüleim is így vállaltak engem, nagyon szerettek...de a nélkülözés az rossz volt, állandóan azt hallottam, hogy nincs pénz a gázszámlára, hogy üres a hűtő stb. Egyáltalán nem volt boldog élet így, bár voltak benne szép pillanatok. De ha választhatnék, inkább nem születnék meg ilyen szegénységbe. Most is már évek óta dolgozok, spórolok, hogy legalább az albérletet fizetni tudjam, saját lakásom sosem lesz valószínűleg. A szüleimnek sincs már, ami volt az is egy rossz kis falusi ház volt, amit nagy nehezen megvettek, majd eladtak.

Szóval szerintem elég önző dolog ilyen nyomorba gyereket vállalni, hogy neked jó legyen. Sokkal nagyobb önzőség ez, mint azt mondani, hogy ilyen helyzetbe nem kell gyerek. Lett volna idő, hogy megteremtsd az egzisztenciát hozzá, sajnos nem mindenkinek sikerül, a szüleimnek sem volt semmilyen érzéke ehhez és akkoriban dolgozni sem nagyon szerettek.

2023. jún. 15. 08:18
 42/51 anonim ***** válasza:
16%
Hát utolsó, ha az amit leír részletesen egyik kommentben az Neked nyomor akkor basszus nagy ban van az értékrendeddel..
2023. jún. 15. 09:55
 43/51 anonim ***** válasza:
87%

Én átérzem 41# életet, mert én is így nőttem fel.

Bár én még lehet valamivel rosszebb helyzetben voltam, de a szüleim dolgoztak, rendesen csak a 3x-ra duzzadó deviza hitel nyomorba döntötte a családot.

Hétvégen a nagyszülök etettek minket felváltva, a hónap utolsó hetében pedig anyukám barátnőinél vacsoráztunk :( Ez ment kb 6 éven keresztül, aztán szerencsére sikerült bekerülni az eszközkezelő "programba". De ekkora már apám alkoholista lett és szüleim elváltak. Gondolom főleg a csóróság volt a kiváltó tényezője az alkoholizmusnak, a válásnak meg az alkoholizmus.

Szóval ekkortól már egyedül álló szülőként nevelt minket öcsémmel anyám, apám nem fizetett gyerektartást mert azóta is közmunkás vagy munkanélküli.

Így el is határoztam, hogy max 1 gyerekem lehet, ebből nem engedek. Kitörtém a közegemből, nagyon jól keresek, megteremtettem mindent, szóval megvan a családi ház is, de csak egy gyerek fér bele a költségvetésembe, úgy, hogy az életszinvonalam ne romoljon. Jah, meg kéne egy feleség jelölt is... :)

Nem akarom azt mondani a gyereknek nem tudok zsebpénzt adni neki, vagy nem tudok venni neki egy cipőt hónap végén, mert éppen tönkre tette. Kamasz koromban sosem tudtam beülni a haverokkal valahova, mert nem volt pénzem, így inkább nem is mentem. Discoba is évente 1-2x jutottam csak el, míg a haverok havi 1x biztosan mentek. :(

2023. jún. 15. 12:38
 44/51 anonim ***** válasza:
100%
43-as. Ezt én sem szerettem volna. És nagyon jó érzés, hogy én megadhatom azt a gyerekemnek, amit nekem nem tudtak megadni. És ebben benne van az új cipő és a zsebpénz is. Én is át érzem a nincstelen oldalt. Viszont 600 ezret be lehet osztani okosan is. Az szerintem sem a full nyomor kategória.
2023. jún. 15. 13:40
 45/51 anonim ***** válasza:
82%
Mi is így nőttünk fel, ráadásul a szüleim képesek voltak 6 gyereket vállalni ebbe. Nem fizettek be minket menzára valami 3000 valamennyi forintért, mert az is túl drága volt. Anyukám csinálta házilag a kenyeret, azt ettük Pennys margarinnal és sóval egy éven keresztül. Az volt a legalja. Tinédzser voltam, amikor az első emlékem van arról, hogy paradicsomot eszem. Lehet, hogy ettem korábban is már, de nem emlékeztem rá, képzelhetitek, hogy hogy tartottak minket. Most a nyulam egészségesebben eszik, mint mi akkor. :D De szerencsére sikerült kitörni ebből és most a gyerekeimnek mindent meg tudok adni. Nem hal bele a gyerek, ha nem veszel neki Fisher Price beszélő kutyát, de ha nem tudod tisztségesen eltartani, inkább ne vállalj gyereket. Egyszerűen kegyetlenség ilyenre ítélni egy gyereket, aki 18 évig változtatni sem tud.
2023. jún. 15. 14:54
 46/51 anonim ***** válasza:
6%
Még mindig nem értem,hogy a válaszolók miért nem olvassák el a kérdező kommentjeit, előadja a kérdésben,hogy mekkora nyomorban él pelenkára se futná, majd leírja hogy valójában 600 ezer a bevétel leírja,hogy nyaral 2x egy évbenn,meg 200ezret költ kajára és meg félre is tesz. Ez közel sincs a nyomorhoz ha 200ezerből kéne megélniük albérletben na az húzós azt értem, de ez inkabb arról szól,hogy bénán osztják be a pénzt és nem is akarnak változtatni, ebbe a költsegvetésbe ha akarná simán beférne egy gyerek, plane ,hogy azért valljuk be Magyarországon azért nem az a mindennapos hogy mindenki milliókat keres és úgy neveli a gyerekeit és ettől függetlenül azért nem nyomorban szülnek átlagosan.
2023. jún. 15. 16:18
 47/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy még mindig írtok válaszokat!

Lehet talán át kéne fogalmaznom mi a bajom. Pl az, hogy az életem folyamatos lemondás most is. Mindenről lemondok, hogy majd később, de soha nem jön el a később. Szeretnék pl többet utazgatni, és úgy képzeltem el, hogy ilyenkor már jól kereső állásom lesz, gyerekkel, és együtt utazunk. Most meg ott tartok, hogy az utazásaim a legcsóróbb lehetőségek csupa kompromisszummal, gyerekkel pedig biztosan nem lesz utazás, és ha lesz gyerek, akkor az is a legcsóróbb lesz, folyamatos lemondásokkal. Legalább az egyik lehetne

2023. jún. 15. 19:49
 48/51 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem egy arab sejkhez mész feleségül, akkor ilyen az élet. Az, hogy eleve el tudsz menni utazni, az luxus, pláne most válságban. Nekünk van pénzünk, van gyerekünk, megvan minden fontos, mégis pl. a kert kerttervezővel megcsináltatására sosem jut pénz, ami nekem gyerekkorom óta nagy álmom. Oké, hogy nem a legfontosabb dolog a világon, de attól még a lemondás és csalódás érzése bennem is megvan. Vagy pl. idén nyáron nem tudunk elmenni nyaralni, hiába van rá pénzünk, mert a gyerek, ha belepusztul sem alszik el a szobáján kívül. Ilyen időszaka van. Ez is lemondás, és nem a pénzen múlik. Olyan, hogy mindent csak kívánsz és teljesül, sosem lesz, ez csak a mesében van. Lesznek dolgok, amiket szeretnél és sosem fogsz megkapni. Ez szomorú valahol, de arra a másik ezerre kell koncentrálni, amit megkapsz viszont.
2023. jún. 15. 22:10
 49/51 anonim ***** válasza:
75%

Kinek mi a luxus, kinek mi a fontos!

Ezek olyan dolgok amiken kár vitatkozni, egyébként olyan nincs hogy nem alszik el a gyerek, de ezt hagyjuk is..max hisztizik, az sem tart örökkè.

Tudna a kérdező pénzt félrerakni egyetemre? Jogosítványra? Tudja majd valamivel elindítani a gyereket, vagy menjen dolgozni 16 évesen iskola mellett, jóvan’ az úgy? Ha kell magán órákat venni tud majd ? Zenélni, sportolni betudja íratni azt a gyereket ? Eltud majd menni az a gyerek táborba a nyáron? Minőségi élethez nem elég a szeretet, ez van.

2023. jún. 16. 04:27
 50/51 anonim ***** válasza:
51%
Jó, akkor úgy fogalmazok, hogy nem fogom hagyni minden alvás előtt 2 óráig vörös fejjel ordítani mire leesik a feje a fáradtságtól azért, mert anya nyaralni menne. Nem hiszti, még csecsemő.
2023. jún. 16. 11:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!