Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet gyereket vállalni...

Hogyan lehet gyereket vállalni, családot alapítani pénz nélkül?

Figyelt kérdés

Kifutok az időből, szóval ez van... 😕 nem akartam nyomorba, nélkülözésbe gyereket vállalni, mert rossz volt nekem is anno, hogy a szüleim mindig a pénzen aggódtak, nem vehettem semmit, nem mehettem sehova. Nekem sem jött össze az élet eddig, hiába lettem diplomás.

Mit lehetne tenni így? Albérletben élünk párommal, tengődünk, elvagyunk, de előre nem lépünk. Szerinte alapíthatunk családot így is, de én nem értem hogyan... ő talán nincs felelősséggel erre, azt mondja, hogy megoldjuk, szüleink is megoldották. De nem is ezt akarom megérteni.

Hanem hogy ti hogyan csináltátok mostanában? Nem tudnánk megvenni egy csomag pelenkát se, nem lenne a gyereknek saját szobája (oké, első években nem is kell feltétlenül, de később?)

Ez még rosszabb, mint amiben én nőttem fel.

2023. jún. 8. 10:21
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
63%

A kaján lehetne spórolni, igenis sok a 100 ezer fejenként. Kuponokkal óvatosan, a zacskós lencsére sose adnak, mégis a lencsefőzelék az egyik legolcsóbb és nagyon egészséges kaja. Nem érdemes homárt venni, csak mert akciós (sarkítok, nem írtad, hogy homáron élnétek).

Ami elsőre elképzelhetetlen, de gondoljátok meg: lemondani az autóról. Ha a rokonok vonattal megközelíthetők, vesztek Start klub 50% kártyát (ha úgy olcsóbbra jön ki). Mert a benzinen kívül is viszi ám a pénzt, egyrészt időnként cserélni kell, benne áll a pénz (nem fizet kamatot), kötelező, szervizek...

Nyaralást esetleg ki lehet hozni kevesebből. Szintén vonattal egy csomó helyre akciós jeggyel el lehet jutni.

Igazából az a kérdés, hogy megér-e nektek ennyi lemondást a gyerek. És hogy tudtok-e fejlődni, hogy többet érjetek a munkaerőpiacon.

2023. jún. 10. 17:44
 32/51 A kérdező kommentje:
Mindegy, hogy mit spórolok. Ha ingyen ennék, akkor is kevés lenne. Ez a legnagyobb bajom.
2023. jún. 10. 22:11
 33/51 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor sajnos nem megoldható a helyzeted, nem tudsz gyereket vállalni.
2023. jún. 11. 07:47
 34/51 anonim ***** válasza:
76%

Elkèpesztő hogy 2023-ban a Magyaroknak meg mindig az a normális ha szó szerint semmire nem költenek…mondjanak le az autóról? Feherje porról?? Évi 200ezret elkölt kb nyaralásra és ez már luxus?

Ezzel konkrétan csak azt érjük el hogyha gyerek születik és így gondolkozunk, lesz még egy generáció aki szerint az az életszínvonal normális amiben minden amúgy már alapvető kényelmi, létminimumhoz tartozó dolgokat megvonják maguktól……Amúgy az albérlő simán mondhatja azt is hogy költözzenek el, mert ugye tudjuk hogy egy okos tulajdonos nem enged gyerekest lakásba. (Nem lehet kirakni)

Miért nem úgy gondolkoznak hogy előbb penzt keresek, megteremtem a létminimumot ( ami nem a semmire nem költők kategória hanem az alacsony, szegény kategória)

Ha baja van a gyereknek, jön egy jó kis felfázás vagy hasmenős stb betegség, majd szerencsétlent felrángatod a buszra? Ami nekem 10p kocsival az tomeggel konkrétan 1óra volt tomérdek átszállással, vagy fél óra jobb esetben 1 busszal.

Szegényeknek nem kell már szaporodni, sokan vagyunk és aki nem képes anyagilag osszehozni egy minimal kényelmi szintet az nyugodtan nyomorghat magába.

2023. jún. 11. 08:22
 35/51 anonim ***** válasza:
25%
200ezret költ kajára ne mond már hogy aki nem ennyit költ az nyomorog...a másik meg az a baj,hogy a fejekben irreális gondolatok vannak a boldog és színvonalas életre, azért mert a sarki boltig is kocsival megy valaki meg évi 2x 200ezret nyaralásra költ attól még nem lesz jobb élete vagy színvonalasabb, mint aki azert tud sétálni is és nem feherje poron él...
2023. jún. 11. 08:57
 36/51 anonim ***** válasza:
83%

Kedves 34es!

Nem tudom elolvastad-e mikre költ a kérdező, 200 ezret elver kajára,úgy hogy szarokat vesz belőle,konkretan a legolcsóbb vackokat meg fehérje port,ő teste Ő dolga, majd leírja,hogy Ó idén csak ketszer megy nyaralni és konkrétan kb mindenhova autóval jár. Azért kapta a tanácsokat miken változtathat,hq gyereket akar,mert úgy adta elő a kérdését,mint aki konkrétan nyomorog, és sajnáljuk érte. Valójában tök felesleges a kérdés,mert bar meg lenne a normális életszínvonala hozzá kevesli,és nem akar változtatni. Nem kell mindenkinek gyerek az biztos, de akkor ne is sírjon,hogy neki sose lesz mert nem akarja normalisan kezelni a pénzét.

Szerintem amúgy abszolút nem létminimum a leírás alapján amiben élnek, szép is lenne 600 ezerből csak tengődni...

2023. jún. 11. 09:05
 37/51 anonim ***** válasza:
93%

"Miért nem úgy gondolkoznak hogy előbb penzt keresek, megteremtem a létminimumot ( ami nem a semmire nem költők kategória hanem az alacsony, szegény kategória)"

Én valamelyik kommentemben egyetértettem ezzel, el is mondtam, hogy volt kettejüknek 12+ éve megteremteni az alapokat a gyerekvállaláshoz. Másoknak is ment a nulláról indulva - pl. nekünk is, egykorúak vagyunk a kérdezőékkel, nekem már érettségi után el kellett költözzön otthonról -, ez a saját felelősségük, hogy ketten egy évtized alatt a nagy büdös nullát tudták összehozni, akár tetszik nekik, akár nem.

2023. jún. 11. 09:08
 38/51 anonim ***** válasza:
84%
Próbáltunk neki segíteni, hogy ha eddig elcseszte, most még változtathat rajta. Amúgy meg nem a színvonalról kéne lemondania, hanem nem szétszórni a pénzt hülyeségekre. Attól, hogy a beteg gyereket autóval viszi, még mehet vonattal a családjához, főleg amíg gyereke sincs. A fehérjepor meg nem hiszem, hogy szükséges pénztől függetlenül, ha mellé két pofára zabálja a tésztát és nem mozog. Mi is havi 700 ezer körüli bevételből gazdálkodunk, minden megvan nekünk is, a gyereknek is, saját pénzből plusz hitelből vettünk saját házat, van autó, és még félre is tudunk tenni. És 24 évesek vagyunk mindketten a férjemmel. Ugyanilyen körülményekből lehet sokkal jobbat kihozni, ha akarná a kérdező. De inkább nyávog. Akkor ne legyen gyereke.
2023. jún. 11. 13:21
 39/51 anonim ***** válasza:
60%
Attól még, hogy nem tart valaki autót, hívhat taxit, ha beteg a gyerek (de városban simán sétatávra van sokszor a gyerekorvos, és elég ritka az olyan gyerekbetegség, amivel tényleg orvoshoz kell menni). Ha meg az ikeából kell hazavinni a bútort, vagy autót bérel, vagy kiszállítást rendel. Budapesten ott a Mol limo is (ha lefedettségi területen laknak, különben a gyerekülés macerás).
2023. jún. 11. 14:03
 40/51 anonim ***** válasza:
63%
A külföldre költözés is egy lehetőség, jobb az életszinvonal, egészségügy, oktatás stb. Ott sem tökéletes minden, országfüggő, de azért jobbnak tűnik. Ha van nyelvtudásotok ez is egy lehetőség.
2023. jún. 12. 00:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!