Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van-e értelme arra nevelni a...

Van-e értelme arra nevelni a gyerekeket, hogy idegenekkel ne álljon szóba?

Figyelt kérdés

Közhelyként hallottam sokszor, amikor kicsi voltam szinte minden "tekintélyes" felnőttől: szülők, tanár.

Én tudom hogy sajnos vannak felnőttek akik vissza akarnak élni a gyerekek jóindulatával. De azt gondolom hogy ők amúgy is elég cselesek aljasok, hogy egy kis gyerek ne tudjon kellően védekezni ez ellen. Ráadásul sokszor nem is idegenek.

Viszont ez a nevelés később felnőtt korban eléggé visszaüthet, ne állj szóba idegenekkel, egy befelé fordult zárt személyiséget eredményezhet.

Pl. egy fiúnál aki nem mer megszólítani lányokat egy szórakozóhelyen... egy eladó aki nem mer odamenni a lehetséges vásárlókhoz.

Az élet sokkal inkább új kapcsolatok és ismeretségek létrehozásáról szól, a bratyizós haverkodós emberek mindig előnyben lesznek a gátlásos zárkózottakkal szemben.

Egy gyerek később felnőve is tudtán kívül ennek a parancsnak engedelmeskedhet.

2023. jún. 6. 20:00
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
68%
Normális gyerek felnövekedve elhagyja ezt a szabályt, már kamaszként se kell ezt ilyen mereven betartani, de kisgyereknél van értelme. Sok a rossz szándékú ember, egy gyereket tényleg könnyű elcsalni, mert még korából fakadóan hiszékeny. Egy normális szülő is lazít ezen a szabályon kamaszkorban, a legtöbben természetesen hagyják ezt el.
jan. 28. 22:05
 22/23 anonim ***** válasza:
35%

Hát nem jó, mert pl ha ő akar útbaigazítást, vagy más szorul segítségre pl

Meg pl a boltban árufeltöltőtől is kérdezhet,hogy mi hol van,mert néha jól jön a segítség, vagy pl ha köszön is csak a pénztárosnak, vagy pl megy új állásinterjúra, van a telefonos adategyeztető ember, van a potenciális főnök

febr. 11. 22:42
 23/23 anonim ***** válasza:
52%
*inkább időpont1eztető
febr. 11. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!