Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van-e értelme arra nevelni a...

Van-e értelme arra nevelni a gyerekeket, hogy idegenekkel ne álljon szóba?

Figyelt kérdés

Közhelyként hallottam sokszor, amikor kicsi voltam szinte minden "tekintélyes" felnőttől: szülők, tanár.

Én tudom hogy sajnos vannak felnőttek akik vissza akarnak élni a gyerekek jóindulatával. De azt gondolom hogy ők amúgy is elég cselesek aljasok, hogy egy kis gyerek ne tudjon kellően védekezni ez ellen. Ráadásul sokszor nem is idegenek.

Viszont ez a nevelés később felnőtt korban eléggé visszaüthet, ne állj szóba idegenekkel, egy befelé fordult zárt személyiséget eredményezhet.

Pl. egy fiúnál aki nem mer megszólítani lányokat egy szórakozóhelyen... egy eladó aki nem mer odamenni a lehetséges vásárlókhoz.

Az élet sokkal inkább új kapcsolatok és ismeretségek létrehozásáról szól, a bratyizós haverkodós emberek mindig előnyben lesznek a gátlásos zárkózottakkal szemben.

Egy gyerek később felnőve is tudtán kívül ennek a parancsnak engedelmeskedhet.

2023. jún. 6. 20:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
35%
9 Ez baromság. Mi pl. azt mondjuk a lanyunknak a puncijahoz nem nyúlhat senki, csak a szülei és a doki, ez volt az erről szóló könyvben is. Van egy sejtesem, hogy nagyobb korában valaki azért hozzá fog nyúlni és nem szalad majd el az ovis korában elhangzó intelmek miatt.
2023. jún. 7. 13:13
 12/23 anonim ***** válasza:
80%
Inkább: ne fogadj el idegentől semmit, és ne menj el idegennel, akkor sem, ha azt mondja, hogy anyu kérte meg rá stb. Ha ott vagyunk vele, akkor nyugodtan barátkozzon idegenekkel, de csak akkor fogadjon el bárkitől bármit, ha arra a szülő vagy aktuális felnőtt gondviselő rábólint.
2023. jún. 7. 13:48
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
11. ha neked az, hogy szóba állhat idegenekkel = hozzányúlhatnak idegenek a puncijához, akkor ott komoly gondok vannak... Hogy jutottál el onnan, hogy hadd beszéljen a gyerek idegenekkel oda, hogy ki nyúlhat meg nem nyúlhat hozzá?
2023. jún. 7. 20:43
 14/23 anonim ***** válasza:
54%
13 Egy másik példa volt, tudod mint a Mikulás, olvasd el a válaszokat ha erdekel, arra volt példa, hogy az ovis gyerek nem lesz visszahúzódó felnőttként ha azt mondják ne álljon szóba idegennel.
2023. jún. 8. 03:44
 15/23 anonim ***** válasza:
74%

14. Továbbra se értem, hogy hogy jön ide ez. Hogyan sikerült eljutnod a mikulástól, kivel beszélhettől addig, hogy ki nyúlhat hozzá.

Azt írtad amit gyerekkorában hall vagy mondanak egy gyereknek, az semmilyen befolyással nem lesz a felnőttkorára. Kérdezz már meg egy pszichológust vagy egy gyereket, akit gyerekkorában állandóan szidtak, vagy akit gyerekkorában állandóan dícsértek, vagy akinek gyerekkorában azt mondták, hogy soha ne álljon szóba idegenekkel, vagy ha egyik szülője azt mondta, hogy soha nem lehet megbízni a másik szülőben, stb, stb. kb. végtelenségig sorolhatnám, hogy befolyásolta-e az életét, a felnőttkorát.

Akit állandóan szidnak önbizalom hiányos lesz. Akit állandóan dícsérnek nárcisztikus. Akinek azt mondják ne bízzon valakiben, az felnőttkorában se fog bízni az illetőben, akinek azt mondják ne beszéljen idegenekkel az bizalmatlan lesz mindenkivel szemben és magába húzódó.

Mivel van gyereked, ha valóban érdekel a jövője, javaslom beszélj egy szakemberrel. Nem kell rám hallgatnod, kérdezz meg egyetlen szakembert (pl. pszichológust) amíg nem késő.

2023. jún. 8. 08:57
 16/23 A kérdező kommentje:
12. "A puncijához nyulkálósnak" írom, hogy a kislányoknak ezt mondják, majd felnőnek, és hozzányúl a pasijuk, de bennük van hogy nem nyúlhat hozzá tiltva van, ezután lehet érteni, hogy sok nőnek sajnos nem esik igazán jól a szex, nem tud elmenni férfitól, vagy csak magának tud örömet szerezni. Sajnos elég nagyszámú statisztikai adat szól erről.
2023. jún. 8. 09:33
 17/23 anonim ***** válasza:
37%
Jajj már! Úgy tűnik tényleg minden hülyének lehet gyereke. Gyerekmesetol kezdve mindenben benne van, hogy ne állj szóba idegenekkel. Konkrétan van ilyen Bori mese, aminek ez a címe. És biztos nekem is mondták anno. És most láss csodát felnőttként bárkivel szóbaállok. Van annyi eszem, hogy egy gyereknek ezt miért mondják. Úgy tűnik nektek nincs. Kár veletek vitatkozni.
2023. jún. 8. 11:42
 18/23 A kérdező kommentje:

Itt jön a pszichológia része, hogy nem mindegy mikor ki mennyiszer mondta és kinek milyen természetű gyereknek.

Sok körülmény van ami befolyásolja hogy felnőttként mi marad rögzülve és mi nincs hatással rád.

De az tény hogy rengeteg embernek vannak gátlásai idegenek környékén, beszédbe elegyedni, vagy több ember előtt beszélni, vagy csak társalogni kötetlenül.

2023. jún. 8. 18:41
 19/23 anonim ***** válasza:
34%
Oké akkor mondd azt neki, hogy alljon szóba az összes idegennel, lehetőleg a kocsijukba is üljön be és fogadja el a cukorkát is nyugodtan. Nekem mindegy, nem az én gyerekem, hanem a tied. Amúgy ha valaki olyan hülye, hogy 20 évesen is az ovis szabályokat akarja betartani az életében az meg is érdemli.
2023. jún. 8. 19:06
 20/23 anonim ***** válasza:
88%
19! Hogy tudsz ilyen fekete fehéren gondolkodni? Végletek embere vagy nagyon. Vagy teljesen tiltsunk meg mindent, és majd a kamasz kor végén átírjuk egy szülinapján a szabályokat, vagy teljesen szabad a gazda? Véletlenül sem azt magyarázzuk el a gyereknek kiskorától kezdve, hogy szóba állhat, de ezt meg azt nem szabad elmondani, és ne is menjen vele, stb... neeeeem! Egyszerűen rá se nézzen idegenre! Igen, mindenki hülye, csak te nem. Köszönjük Emese! "Kár veletek vitatkozni" mégis visszajöttél. 😀 De az nem vitázás, hogy mindenkit lehülyézel, és felkapod a vizet.
2023. jún. 9. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!