Van-e értelme arra nevelni a gyerekeket, hogy idegenekkel ne álljon szóba?
Közhelyként hallottam sokszor, amikor kicsi voltam szinte minden "tekintélyes" felnőttől: szülők, tanár.
Én tudom hogy sajnos vannak felnőttek akik vissza akarnak élni a gyerekek jóindulatával. De azt gondolom hogy ők amúgy is elég cselesek aljasok, hogy egy kis gyerek ne tudjon kellően védekezni ez ellen. Ráadásul sokszor nem is idegenek.
Viszont ez a nevelés később felnőtt korban eléggé visszaüthet, ne állj szóba idegenekkel, egy befelé fordult zárt személyiséget eredményezhet.
Pl. egy fiúnál aki nem mer megszólítani lányokat egy szórakozóhelyen... egy eladó aki nem mer odamenni a lehetséges vásárlókhoz.
Az élet sokkal inkább új kapcsolatok és ismeretségek létrehozásáról szól, a bratyizós haverkodós emberek mindig előnyben lesznek a gátlásos zárkózottakkal szemben.
Egy gyerek később felnőve is tudtán kívül ennek a parancsnak engedelmeskedhet.
14. Továbbra se értem, hogy hogy jön ide ez. Hogyan sikerült eljutnod a mikulástól, kivel beszélhettől addig, hogy ki nyúlhat hozzá.
Azt írtad amit gyerekkorában hall vagy mondanak egy gyereknek, az semmilyen befolyással nem lesz a felnőttkorára. Kérdezz már meg egy pszichológust vagy egy gyereket, akit gyerekkorában állandóan szidtak, vagy akit gyerekkorában állandóan dícsértek, vagy akinek gyerekkorában azt mondták, hogy soha ne álljon szóba idegenekkel, vagy ha egyik szülője azt mondta, hogy soha nem lehet megbízni a másik szülőben, stb, stb. kb. végtelenségig sorolhatnám, hogy befolyásolta-e az életét, a felnőttkorát.
Akit állandóan szidnak önbizalom hiányos lesz. Akit állandóan dícsérnek nárcisztikus. Akinek azt mondják ne bízzon valakiben, az felnőttkorában se fog bízni az illetőben, akinek azt mondják ne beszéljen idegenekkel az bizalmatlan lesz mindenkivel szemben és magába húzódó.
Mivel van gyereked, ha valóban érdekel a jövője, javaslom beszélj egy szakemberrel. Nem kell rám hallgatnod, kérdezz meg egyetlen szakembert (pl. pszichológust) amíg nem késő.
Itt jön a pszichológia része, hogy nem mindegy mikor ki mennyiszer mondta és kinek milyen természetű gyereknek.
Sok körülmény van ami befolyásolja hogy felnőttként mi marad rögzülve és mi nincs hatással rád.
De az tény hogy rengeteg embernek vannak gátlásai idegenek környékén, beszédbe elegyedni, vagy több ember előtt beszélni, vagy csak társalogni kötetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!