Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha a gyermeket...

Mit tennétek ha a gyermeket apja így beszélne a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Tegnap a gyermekünk rosszat csinált. 20 hós ugye feszegeti a határokat mit szabad és mit nem. Na tegnap a párom úgy felidegesitette magát hogy azt mondta a gyermekünknek hogy ha legközelebb úgy elverlek hogy bepisilsz.

Először lereagalni sem tudtam. Csak néztem hogy mi van??? Hogy mondhat ilyet? Aztán mondtam neki hogy biztos enm veréssel, bántalmazással fogja nevelni!! Ezt felejtse el. Ti mit tennétek? Mi van ha tényleg ez var a gyerekünkre? Türelmetlen vele.

2023. máj. 29. 08:13
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:
70%

Az önismeret azt jelenti, hogy tisztában vagy vele, hogy adott pillanatban mi és miért triggerel és hogyan tudod ezt a feszültséget elvezetni. És nem, soha nem mondtam még a gyerekemnek, hogy úgy megverlek, hogy bepisilsz. Nem kell álszentnek lennem, csak tudatosnak, hogy ne vigyem tovább a szüleim által adott rossz mintákat.

Ha meg az énidő hiánya okozza a feszültségedet, akkor az ellen tegyél: segítségkérés, akár fizetett. Még ha drága is, a gyerek felé ne az az üzenet menjen, hogy ez az ő hibája és emiatt hülye. Egy ennyi idős gyerek még semmit nem azért csinál hogy idegesítsen, hanem ő egyszerűen nem képes kezelni az érzelmeit. Ezt neked kell megtanítanod neki. A gond ha te sem tudod, mert akkor megtanítani sem fogod tudni.

2023. júl. 7. 12:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!