Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha a gyermeket...

Mit tennétek ha a gyermeket apja így beszélne a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Tegnap a gyermekünk rosszat csinált. 20 hós ugye feszegeti a határokat mit szabad és mit nem. Na tegnap a párom úgy felidegesitette magát hogy azt mondta a gyermekünknek hogy ha legközelebb úgy elverlek hogy bepisilsz.

Először lereagalni sem tudtam. Csak néztem hogy mi van??? Hogy mondhat ilyet? Aztán mondtam neki hogy biztos enm veréssel, bántalmazással fogja nevelni!! Ezt felejtse el. Ti mit tennétek? Mi van ha tényleg ez var a gyerekünkre? Türelmetlen vele.

2023. máj. 29. 08:13
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
100%
Agresszió * , elírtam. 10# voltam.
2023. máj. 29. 09:30
 12/51 anonim ***** válasza:
93%

Én is írtam az indulatkezelést. Nyilván ez az első opció, ha nem hajlandó rá, akkor befejeztük.

A saját férjemből indultam ki, aki már gyerekvállalás előtt hajlandó volt szembenézni a problémáival, és pszichoterápiára ment. Ehhez ultimátum sem kellett, és nem jutottunk el idáig. De ő ilyen apával nőtt fel, és nem ilyet szán a fiának.

2023. máj. 29. 09:40
 13/51 anonim ***** válasza:
100%

10# vagyok. Igen,de ez nagyon ritka. Nálunk a rokoni körbe volt agresszív férfi (bántani éppen nem bántott sosem senkit), őt pl. nem érdekelte az sem,ha szétmennek,ő nem érzi magát annak és makacsul akkor sem hajlandó elmenni ilyesmire. Nem is ment soha. Gondolom ez olyan,mint aki alkoholista,ha nem látja be,hogy az és gond,nem fog tenni sem ellene. Ha meg családi minta, szerintem az a legnehezebb. Nálunk anyának és apának is volt egy egy borzasztó tulajdonsága,ami miatt menekültem kb gyerekként(nem erőszak),de még így ennyi év odafigyelés után is érzem,hogy bennem is fel feljön sajnos ez a rossz tulajdonság, már egyre kevesebbszer,de szerintem nehéz tudatosan kezelni. Arról nem beszélve akikkel eddig beszéltünk erről az öröklött mintákról hülyeségnek tartják, tehát ebből gondolom,hogy ritka,mint a férjed is hogy ki tud vagy akar lépni. Tehát vannak azért szép számmal makacs emberek.

Ezért lennék kíváncsi hogy ez csak most jött elő? Hány éve vagytok együtt kérdező?

2023. máj. 29. 10:15
 14/51 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem is agresszívvá, indulatossá vált amióta megvan a gyerek, pszichológushoz jár. Egyelőre mérsékelt sikereket értünk el. Ha hosszú távon nem javul vagy átlép egy határt akkor sajnos külön válnak útjaink.

Először ő sem akart menni, nem akarta beismerni a problémát, de végül sikerült felismernie, mikor nagy veszekedés keretében, sírva kiabálva nyomatékosítottam, amit addig is folyamatosan mondtam. Most szembesülünk nagyon sok dologgal, amivel egész felnőtt korában nem akart szembenézni. És igen, toxikus családból származik, sok elfojtás van benne, amiket előttem is remekül maszkolt az együtt töltött évek alatt. Jelenleg nagyon szélsőséges a viselkedése, egyik pillanatban örömkönnyezve fogja a gyereket, meghatódva hogy mennyire szereti, máskor meg "fogd már be a pofád" egy csecsemőnek...

Soha nem olvastam ilyenről azelőtt ezért is írom le, nyugodtan le lehet pontozni,mert tudom hogy sokakat az zavar, hogy nem váltam még el.

2023. máj. 29. 10:27
 15/51 anonim ***** válasza:
100%
Engem is az érdekelne, hogy amikor elmondtad neki, hogy ez nem oké és nagyon reméled, hogy nem gondolta komolyan, akkor mit mondott rá?
2023. máj. 29. 13:47
 16/51 anonim ***** válasza:
78%

Én nem csinálnék semmit. Mert ismerem a férjem és tudom, hogy nem bántaná.

Neked kell ismerni a te férjed, hogy ez mögött mi van. Hogy képes lenne e bántani és ugye azt is nézzük mit csinált a gyerek akár századik rászólás után is. Mitől borult ki a férjed.

Azért ahol az apa soha nem bántja a gyerekét ott ez a gyereknek elég hamar leesik és egy idő után az apa azt mond amit akar.

Nekem is volt mikor apukám megígérte a verést de csak nevettem mert soha nem bántott.

Szóval azért ilyen is van , hogy az a szülő fenyegetőzik aztán a gyereknek soha semmi baja nem lesz se lelkileg se testileg.

Ha meg a másik véglet van, hogy komolyan megveri és esetleg te is kapsz akkor a te dolgod lépni. De ezt mi nem tudhatjuk nálatok mi van.

2023. máj. 29. 22:27
 17/51 A kérdező kommentje:

Sajnos ma is eléggé eldurvult a dolog. Rá ugrott a hasára apának és ledobta magáról (meg jo hogy nem esett le az ágyról) és kiabált az arcába hogy te hülye vagy??? Mondom te vagy a hülye barom, agresszív köcsög, a gyerkőcök felkaptam elkezdett sírni. Ez volt olyan 5 körül. Mondtam neki hogy rá se merjen nézni a gyerekre nem hogy egy ujjal is hozzaérjen különben szétverem a g... Be. Megölöm ha még egyszer hozzanyul így a gyerekünkhöz.

És még azt merte mondani hogy én nem vagyok normális.

2023. máj. 30. 22:12
 18/51 A kérdező kommentje:
Konkrétan ledobta magáról a gyereket.
2023. máj. 30. 22:13
 19/51 anonim ***** válasza:
78%
És még mindig vele vagy?
2023. máj. 30. 22:24
 20/51 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ezelőtt sose volt ilyen? Hány éve vagytok együtt? Mi lesz a következő...
2023. máj. 30. 23:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!