Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben ki lesz a...

Ilyen esetben ki lesz a vesztes fél?

Figyelt kérdés
Nem készült apasági elismerő nyilatkozat, az apa nem kereste a gyereket. Ügyvédet kerestem fel, hogy legalább a gyerektartást behajtsam rajta, be is lett hívva az apa. Nem ment bele a békés útba, nem ismerte el az apaságot. Indul a per ellene jelenleg. Egy olyan messenger beszélgetéssel takarózik ahol kiprovokálta belőlem azt hogy: “azt se tudom kitől van a gyerek hiszen xy-al jól elvoltunk x időben”. Ez egy irónia volt, a párbeszéd eleje ugyanis az hogy kételkedett hűségemben és ezt vágtam rá, de ő tudja jól hogy ez nem igaz, hisz ezt le is írta utána hogy lehetetlen, illetve mikor azzal a férfival utoljára voltam egy légtérben az 2 hónappal a fogantatás előtt volt, de sosem volt amúgysem közünk egymáshoz. Én tudom hogy ő az apa, hisz nem voltam mással. Nekem nincsenek meg beszélgetéseink, mindent töröltem. Nem gondoltam volna hogy mégjobban belém akar rúgni, hisz tudja hogy övé a gyerek, ezzel csak azt akarja elérni hogy fizessem a dns tesztet..
2023. máj. 21. 22:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha ő az apa, akkor fizeti a tesztet és a perkölcségeket is. Ha nem ő, akkor te fizeted. Senkit nem érdekel ki mit írt.
2023. máj. 22. 02:34
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
A bíróságot az se érdekli, ha valóban dugtál xyal, sőt ha a fél falu átment rajtad, az se. Ha a dns teszt bizonyítja, hogy az ex az apa, akkor ő lesz a vesztes fél.
2023. máj. 22. 06:50
 13/27 A kérdező kommentje:
Akkor szuper, köszönöm szépen a válaszokat :)) Nem akartam hogy még én szívjak mert ez a marha mégjobban ki akar velem cseszni
2023. máj. 22. 06:56
 14/27 babyboom567 ***** válasza:
69%

Hát az a baj, hogy eddig papíron,jogilag semmi köze nem volt a gyerekhez, te indítottad el ezt a lavinát.Ha bebizonyosodik,hogy ő az apa, és egy féreg, ott fog keresztbe tenni ahol tud. Ugyanolyan teljes értékű szülő lesz,mint te, viheti láthatásra, stbstb. Beleszólhat milyen oviba suliba íratod.Ha nagyobb lesz,elperelheti tőled.

Pl megtilthatja,hogy külföldre költözzetek, egy jobb élet reményében.Ha tudtad,hogy egy féreg, azért a kb behajthatatlan havi 20-30 ezer forinttért,most jól kicsesztél magatokkal.És nem, az állam nem előlegezi meg, ha x időnként utal valamit,onnan újból kezdődik a számolás.

Szóval a "szívás" most kezdődik,és imádkozzál,hogy mégse övé a gyerek,és akkor "csak" lesz fizetnivalód, nem egy 20 évig tartó extrém szo...patásod.

A szomszédunknak a volt férje egy állat,pici gyerekekkel hagyta ott a nőt, és kb 8 éves korukban kezdte az átnevelésüket.A nagyobb gyereket 12 évesen perelte el,a kicsit 14 évesen.

2023. máj. 22. 07:41
 15/27 A kérdező kommentje:

Persze megértelek igazad van utolsó. Sokáig mérlegeltem mi a legjobb döntés, viszont ezeket semennyire sem érdekli a gyerek, szerintem látni sem akarják. Arra kevés esélyt látok hogy el bírja perelni mert átlagon felüli életet élünk békességben és boldogságban vele ellentétben, semmilye nincsen és ez valószínű így is marad mert egy fillér nem marad meg a zsebében, illetve ő külföldön lakik elég messze.

A gyerektartás pedig úgy gondolom jár a gyereknek akkoris ha keveset tudok kicsikarni.. ez a minimum ha már megcsinálta. A gyerekemért pedig ölni tudnék, ez az aljadék aki még soha nem látta sosem fogja megkapni abban biztos lehetsz.

Ja és kizárólagos felügyeleten lesz a kicsi egyértelműen.

2023. máj. 22. 08:50
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Pedig #14 -nek nagyon igaza van.

Ha tényleg féreg, lehet h bosszút fog állni. És tud is majd.

El kell majd engedned vele a gyereket, ha akarod ha nem, jogai lesznek és egy életre nem fogsz megszabadulni tőle.

Lehet h nem volt túl átgondolt dolog ez mégsem.

2023. máj. 22. 09:21
 17/27 A kérdező kommentje:
Lehet, bármi történhet. Viszont erre magától is lett volna joga akármikor később. Ezek képesek x év múlva “apáskodni”. Főleg hogy elmondása szerint amúgyis én tiltotam el a gyerektől és mielőtt megszületett volna nem győzte hangoztatni hogy nem mond le a gyerekről, legjobb ügyvédet fogadja meg ha tiltom tőle stb. Szóval ha más nem évek múlva szerintem betoppant volna mint a legtöbb ilyen “apuka” hogy na akkor ez meg az a jogom.
2023. máj. 22. 10:45
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

A 14-es nem ír annyira vad dolgokat, csak úgy hipp-hopp nem lehet elperelni egyik szülőtől a másikhoz a gyereket, de ha MÉG nincs kizárólagos felügyeleti jogod, akkor nettó gcizésből elkezdhet szívózni veled, akkor is ha utána nem viszi el, és fél évekkel is keresztbe baxhatja az ügyintézéseidet, mert a gyerek összes rohadt papírjához két aláírás kell. Ha fizet párezer forintot pár havonta, akkor egy kötelező havi mondjuk 20 ezer ftot se fogsz behajtani rajta, de bukhatsz pl bölcsődei jelentkezéseket, mert ő direkt nem írja alá.

Szóval ha ennyire fontos, hogy meg legyen nevezve, akkor egy fifikás ügyvéddel állj neki, vagy az összes kiskapuval megszívathat. Nem a végtelenségig, de elég ha a következő éveid ebből állnak. Mindezt kvázi semmiért.

2023. máj. 22. 10:46
 19/27 babyboom567 ***** válasza:
Az ,hogy nálad helyezik el a gyereket, az nem kizárólagos felügyeleti jog.Ahhoz nagyon nagyon gáznak kell lenni,hogy valakitől elvegyék a felügyeleti jogot.A szegénység,meg hogy elcs...eszi a pénzét, nem ilyen dolog.
2023. máj. 22. 20:03
 20/27 A kérdező kommentje:
A kizárólagos felügyeleti jog nem csak azt jelenti amikor nem viheti el csak úgy saját felindulásból a gyereket illetve nem kell mindenhez az aláírása? Mert én erre gondoltam 😅
2023. máj. 22. 21:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!