Mindenki tudja, hogy soha nem lesz annyi gyerektartás megállapítva, hogy az tényleg igazságos legyen. Ketten vállalták a gyereket (gondolom) és ilyen esetben a nő marad egyedül mindennel. Nehéz olyan férfit választani, aki szintén egy életen át akar a gyerekkel foglalkozni, együtt felnevelni. A gyerek a kapcsolat igazi próbája, sajnos sokan szétmennek. 40 ezer jónak számít, sok barátnőm gyerekenként 20 ezret kap. Ha keveselnéd (többet kérnél) még lehet rosszabbul járnál, kevesebbet ítélnének meg.
2023. máj. 21. 22:30
42/49 anonim válasza:
Az a férfi aki kiszúrja a gyereke szemét ( mert a gyt neki jár ) 20 ezer forinttal az egy senkiházi. De a nő is egy lúzer aki ezt normálisnak tartja. Az nem más mint könyöradomány. De lehet ám cserélni, oda adni apának a gyereket 20 ezer ft tal aztán mutassa meg hogy kell ezt csinálni egy hónapban.
2023. máj. 21. 23:20
43/49 anonim válasza:
40es, csakhogy nem csak apukának kell letartani a gyereket egyedül van ám anyja is annak a gyereknek aki normális esetben ugyan úgy költ rá.
2023. máj. 22. 07:12
44/49 anonim válasza:
43! Hidd el, hogy anyuka bőven hozzá tesz ugyanennyit sôt ennél többet is. Azért egy gyerek nem marad mindig baba hiába kattog itt mindenki a tápszeren pelenkán.
Míg apuka bőven nem neveli és veszi ki a részét 50% ban a gyereknevelésből , nem ő van ott amikot hozni vinni kell nem ő tanul vele, nem ő marad otthon ha beteg, veszi meg a dolgait rendezi mindennap . Éli világát szabadon azt csinál amit akar nem korlátozza az idejét senki. Itt hol az 50% ? Össze sem hasonlítható.
2023. máj. 22. 11:13
45/49 A kérdező kommentje:
Szerintem egyik anyuka sem várja el hogy 100%ban az apuka álljon minden költséget. Viszont az 50-50 teljesen reális lenne, főleg azt telintve hogy tényleg amennyire ők kiveszik a részüket a gyereknevelésből az kb nulla legtöbb esetben.. Aztán elvárják hogy még az anyagiakba is mi tegyünk többet, de legkorrektebb esetben is ugyanannyit. Én nagyon örülnék neki ha felnőtt férfi módjára be tudna szállni felesbe mindenbe, de az ilyenek azt sem tudják mivel jár egy gyerek. Az én exemnek fogalma sincs az árakról, meg a szükségleteiről. Egyszer mikor pár fontos dolgot elküldtem neki (amiket mindenképp be kellett szerezzek) hogy fizesse ki a felét vagy vegyen meg valamit, akkor arra sem volt képes.. kb nevetve az arcomba vágta hogy nekem fix nem ad ide ennyit mert nem a gyerekre költeném (semmit se vettem kb magamnak mióta megvan a kicsi hozzátenném…) illetve nem az exemtől kuncsorognék.
2023. máj. 22. 14:47
46/49 anonim válasza:
Tesómék most mentek külön, szintén minimálbéres apa. 60 ezerben állapodtak meg. 1 fiuk van, nagycsoportos. Szeptemberben sulikezdés- azt a költséget felezik majd. Bíróság nélkül állapodtak meg. Heti 2 nap az apjával van a gyerek (1 hétköznap délután és szombat egész nap).
2023. máj. 22. 23:00
47/49 anonim válasza:
46, ez tök jó így!
Anyukának és apukának is jut 1-1 szabadnap, illetve apuka is látja milyen egy hétköznap. Vagy ez megszokott, hogy nem hétvégi apuka valaki?
2023. máj. 23. 14:42
48/49 A kérdező kommentje:
Szerintem is jó ahogy 46 írta :) de nagyon ritka az az apuka akit érdekel is a gyerek szakítás után sajnos ahogy elnézem. Legtöbb kb csak azért él a jogaival hogy megkeserítse az ex életét. Pedig annyira örülnék ha normálisan tudna viselkedni az én exem is
2023. máj. 23. 14:57
49/49 anonim válasza:
Gondolom ritka amikor nem haraggal válnak szét.
47: azért is lett így, hogy bizony apuka is le tudjon ülni tanulni majd a gyerekkel, sőt jelenleg is az egyik napon feladatoznak (logopédus, fejlesztős feladatai közül egyet csinálnak). Nem hiszem hogy ez így megszokott, de mindenesetre így lenne máshol is fair play.
A héten volt családi nap az oviban, oda is eljött apuka is. Meg a gyereknapi rendezvényre is eljött.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!