Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi a reális gyerektartás?

Mennyi a reális gyerektartás?

Figyelt kérdés

Pici babáról van szó

Elméletileg minimálbérre van bejelentve az apuka, de még biztosan nem tudjuk, tehát ő 40ezret “szánt” a kicsire

Csak szerintem kevés? vagy másoknak is ennyit fizetnek? Sokmindent olvastam már. Tudás nélkül pedig nem akarok akadékoskodni.

2023. máj. 20. 10:21
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
84%
Én nő vagyok :)
2023. máj. 20. 16:50
 22/49 Bogica0616 ***** válasza:
26%
Ha valóban pici baba. Szoptatás nem kerül pénzbe, max vitamint kell szedned. Pelenka, popsi törlő pempers, libero markában. 22000 lehet nézni akciót akkor olcsóbb. Főzzel neki hozzá táplálásnál, max 10000 Ft, mosószer, vitamin, pipere cucc max 10000. Ruhák 10000 Ft. Ez kb: 52000 Ft. 40000 Ft minimál bérből reális. Kapsz még családot és adó kedvezmény is járna. Ez fedezi az alap dolgokat.
2023. máj. 20. 17:04
 23/49 anonim ***** válasza:
80%

"havi 40 ezer egy átlag gyerek havi dolgainak a felére bőven elégnek kéne hogy legyen"

És apuka a gyerek havi felüfyeletének felét akkor állja? Vagy csak az anyagiakat akarja felezni, a többit jó, ha anyuka csinálja? Feles váltásban nevelik talán a gyereket?

Mert ugye ha anyuka természetben ad hozzá többet a gyerekneveléshez, akkor apukának illene anyagilag. Nyilván nem fog, mert neki nem kényelmes lemondani semmiről a gyerekért, pont ezért nem kér váltott felügyeletet sem, hiszen akkor nem kéthetente kellene felügyelni rá 1 napot, hanem felesben, azt meg apuka gondolom nem akarja.

Egy gyerek eltartása mellesleg komplexebb dolog a pelenkánál és cipőnél, anyukának akkora lakást kell fizetnie, hogy legyen egy plusz szoba, van a gyereknek rezsije, kajája, ha beteg, akkor az ő fizetése esik ki, ebbe beleszáll apuka? Mibe fogadjunk, hogy ő nem megy táppénzre a gyerekkel....

2023. máj. 20. 17:05
 24/49 anonim ***** válasza:
85%
És ha most anyatejes, és később lesz tápszeres? Nekem fél év után lett az, attól még ki kell fizetni, hogy most épp nem az. Anyatejet termelni, szoptatni egy nagy munka, ne mondjuk már azt a nőknek, hogy olcsóbb szoptatni, úgyhogy nem jár a lehetőség sem, hogy tápszeres legyen a baba. Egy gyerektartásba bele kell, hogy férjen a tápszer is. El lehet tartani egy gyereket havi 40 ezer forintból is, de nem ez a cél. Anyukám volt, hogy havi 2000 forintot költött ennivalóra, abból is csak kis lisztet meg hasonló minimál dolgokat vett, és üres kenyeret ettünk egész nap fél éven keresztül. Pólón keresztül meg lehetett számolni a bordáinkat. Nyilván 40 ezer forint nem az éhezés kategória, de aki gyereket vállalt, az számoljon rá ennyit fejenként, hogy a gyereknek ne csak a gazdaságos pelenkára legyen pénz, hanem meg lehessen venni egy hűtőrágókát vagy egy habtapit anélkül, hogy számolgatni kéne. Ha csak úgy tudja eltartani a gyerekét, hogy az nyomorogjon, akkor védekezzen.
2023. máj. 20. 18:52
 25/49 Bogica0616 ***** válasza:
76%
Igazad van 24- és. De minimálbéres fizetésből nem igen fognak többet adni mint 40000 forint. Sőt lehet annyit sem fognak. Van még családi pótlék az is pénz annak aki csak gyest kap. És persze lenne adó kedvezménye is, ha dolgozott volna, de ezek szerint nem dolgozott. 6 hónapos kor után csökken a tápszer igény még ha tápszeres lenne, mivel csak fog ételeket bevezetni. 6 hónapos korban nem igen kell márkás cipő, de azt is lehet 8000-10000 venni. Ja és pont most néztem havi Pempers pelus 15000 forint jelenleg. Szóval nem olcsó gagyi. Szóval 65000 forintból csak meg kellene tudnia oldani egy baba ellátását.
2023. máj. 20. 19:55
 26/49 anonim ***** válasza:
100%
Ja, én nem is arra érveltem, hogy el kell kérni annyit vagy kapni fog annyit. Csak hogy kell annyi pénz egy gyerekre. Nyilván nem lehet kényszeríteni, hogy menjen máshova dolgozni, kap amennyit megítélnek, a többit meg gondolom kipótolja ő. Nálunk is elmegy 35 ezer csak tápszerre, pedig Bebát kap, nem szamártej alapú mittudomén mit. Pelusból is az egyik legolcsóbb a legjobb szerintem, nem kell mindenből a legdrágábbat.
2023. máj. 20. 20:09
 27/49 A kérdező kommentje:

10 hónapos a gyerek, nem csak a jelenre értettem a kiadásokat, hanem a közeljövőre is, ugyanis gondolom nem havonta változik a gyerektartás összege a kiadásokkal ellentétben. Anyatejes is még de nyilván kap már sok dolgot. Szó nem volt arról hogy le akarom húzni az exemet, csak érdeklődtem. Most is 15 ezret hagytam a pepcoba meg 10 ezer értékben rendeltem neki, és ez csak a mai nap úgy hogy semmi luxus dolog. Pelenkából pl én is dmeset használok, meg ruhákból is esetek nagy százalékában kb a legolcsóbbat veszem mert sok szép van jó áron illetve szeretem is figyelni az akciókat. Egyáltalán nem kell ész nélkül vásárolni hogy ennyit elköltsek a gyerekre.

A kedves apuka pedig SEMENNYIRE nem veszi ki a részét a gyereknevelésből illetve ez csak a bejelentett fizetése, sokkal többet kap, szándékosan a gyereken akar spórolni azért dolgozik ott hisz azonnal munkahelyet váltott ahogy szakítottunk emiatt is zavart ez az összeg leginkább, de nyilván ezt nem tudom bizonyítani.

Az exem anyja pedig ezekkel csak ki akarja szúrni a szemem illetve ezzel is spórolni a gyerektartáson.. mert ezeket egyből sorolta hogy miket vett ( 1 nap többe van a gyerek mint az a 4 turis tipegő )

De mint mondtam NEM RAJTA AKAROK ÉLŐSKÖDNI, de neki ugyanannyira felelőssége lenne a gyerek. Nem vagyok hülye én sem, tudom hogy nem szállhatok szembe ha ennyit fognak megállapítani.

2023. máj. 20. 20:40
 28/49 anonim ***** válasza:
31%

Mennyire pici,hogy már cipő kell neki? Azt hittem ilyen 6 hónap körüli a leírásból.

Amúgy én is azzal értek egyet,hogy minimálbérből nem fognak többet megítélni. Van egy barátunk,nem minimálbéren van,neki 30 ezret ítéltek meg gyerekenként,plusz amikor ott vannak ő áll mindent,meg beszáll a költségekbe felesbe,ami közbe jön például tanévkezdés, osztálykirándulás,stb.

Elhiszem,hogy nem egyszerű. Amíg nincs 2 éves jár a gyed,plusz családi adókedvezmény,csp,ezekkel kell kalkulálni sajnos. Amíg nem tudsz visszamenni dolgozni sajnos lehet az igényekből kell lejjebb tenni,mint a márkás cipő. Kegyetlen egyedül,de mást nem tud az ember. :( Utána visszamész és könnyebb lesz annyival is.

2023. máj. 20. 20:42
 29/49 anonim ***** válasza:
77%
28# vagyok. Most látom hogy közbe írtad,10 hós. Sajnos tenni nem tudsz semmit,amit írtam. 2 éves kortól könnyebb lesz,ha visszamész dolgozni. Kitartást!
2023. máj. 20. 20:44
 30/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)) illetve a normális válaszolóknak is köszi!
2023. máj. 20. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!