Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Elsős lányom...

Mit tegyek? Elsős lányom előre tanulgat, ezért gyorsan végez mindennel, a tanára szerint ezt büntetnie kell. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

most elsős. nem mondom, hogy okosabb a többi gyereknél, nem tartom zseninek sem, akivel kivételezni kell. egyszerűen érdeklődő, szereti a sulit, idehaza mindig megnézi, hogy másnap mit tanulnak, saját füzetébe megcsinálgatja a másnapi matekfeladatokat vagy gyakorolja a következő betűt. mire sulis lett nagyjából olvasni is tudott(ő kérte, hogy tanítsuk). ezt sem tartom extrának, sok szülő mondja valamennyire próbálkozott olvasással a gyermeke iskola előtt.

szóval mivel előre tanulgat általában gyorsabban kész van órán a feladataival, mint a többiek. gyorsabban végez a dolgozatokkal. utána nem zavar senkit, nem szórakoztatja a padtársát, nem hangoskodik, olvasgat, rajzol a füzetébe. a tanárnője egy idősebb nő, amúgy rendes, de ma a lányom egy levéllel jött haza. azt írja a tanárnő, hogy a lányom rossz hatással van az osztályra és persze jó, hogy szorgalmas, de a jövőben büntetni kénytelen, ha tisztességtelen előnyre tesz szert azáltal, hogy előre tanulgat. például nem kaphatja meg a dolgozatok plusz feladataiért járó pontokat vagy ő nem kap piros pontot azért, hogy benne van az első 5ben, akik készen vannak egy adott feladattal. náluk úgy van, hogy kapnak egy feladatot és aki kész van jelentkezik. szerinte a lányom már akkor feltartja a kezét, mikor a többiek a felénél vannak, ezzel nem ösztönzi őket, hanem elveszi a kedvüket vagy elvonja a figyelmüket.

most mégis mit csináljak? nyeljem le, hogy bünteti érte? állítsam le a lányomat? nem tudom mi lenne a helyes.

2010. okt. 10. 17:14
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
79%
Irasd át másik iskolába, ne a lányoddal tegyél rosszat, hogy ezt a jó tulajdonságát akarod megszüntetni.
2010. okt. 10. 17:17
 2/30 anonim ***** válasza:
79%

Vedd ki abból az osztályból. Egy jó tanár a tudás iránti vágyat értékeli, jutalmazza. Nem pedig elveszi a kicsi kedvét :)

Örülj neki, hogy ilyen kis ügyes okos gyermeked van. És támogasd a tanulásban minél jobban. És kicsit mosd meg ennek a tanárnak a fejét. Sosem értem az ilyen miért tanít. Nonszensz..

2010. okt. 10. 17:21
 3/30 anonim ***** válasza:
84%

Alig hittem a szememnek! Mennyire idős az a tanárnő? Inkább örülhetne, hogy ilyen is van az osztályában! Én is tanító néni vagyok. Egy olyan iskolában, ahol a gyerekek 100 %-a roma, hátrányos helyzetű. Szinte fény az éjszakában egy két olyan gyerek, aki gyorsabban halad, mint a többi!

Még hogy büntetni?! Ez nem normális. Inkább neki kellene plusz feladatokkal készülnie a lányod számára. Csak biztosan ez teher a számára. Ha így áll hozzá, úgy elveheti a lányod kedvét a tanulástól, hogy azt egész életében bánhatja majd. Felháborító az ilyen.

Esetleg mondd meg, mint szülő, hogy a büntetéssel egyáltalán nem értesz egyet. Te örülsz, hogy a gyereked szorgalmas. Adjon neki plusz feladatokat az órákon, amivel elfoglalhatja magát.

Majd írd meg, hogy mik a fejlemények.Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Ez egy városi iskola? Esetleg egy osztályban ott túl sok az ilyen szorgalmas gyerek, mint a tiéd? Megáll az eszem.... Nagyon maradi lehet az a tanárnő.

Egy tanító néni :)

2010. okt. 10. 17:24
 4/30 anonim ***** válasza:
84%
Anno en is ilyen gyerek voltam, mar tudtam irni olvasni mire iskolaba kerultem, de olyan tanarnot kaptunk aki buntetett azert amit tudtam. Alandoan fekete pontot kaptam, vagy kokit (akkor meg az jart erte, meg meghuzta a coffomat) egye eletre elvette a kedvem azttol, hogy jelentkezzek ha valamit tudtam, vagy egyaltalan erdekeljen a tanulas. Megmondom oszinten, ebbol aztan sok gondom volt a kesobbiekben. Szoval ne a lanyod allitsd le, hanem keress neki olyan helyet ahol ezt ertekelik.
2010. okt. 10. 17:25
 5/30 anonim ***** válasza:
86%
Ez igazságtalan, amit a tanítónő tesz. Talán meg tudod beszélni vele, hogy a lányodon kívül jutalmazzon még 5 gyereket, de a lányodat is, amennyiben megérdemli. De semmiképp se hagyd, hogy negatívan diszkriminálja a lányodat a szorgalmáért. Viszont ha másik osztályba, suliba viszed, akkor megint be kell illeszkednie a gyerekek közé (ez nem olyan jó dolog).
2010. okt. 10. 17:27
 6/30 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem irasd át másik iskolába.

Mikor elsős lettem,én is tudtam már olvasni,érdekelt az iskola meg minden.Mindenki dicsért,kivéve a tanítónénim.Kifejezettem utált.Mikor jelentkeztem sosem szólított fel,mindig talált valami kivetnivalót abban amit írtam.És ez minden olyan gyerekkel így volt,aki olyan volt mint én.Mi az eredménye?

Az,hogy most szarok bele a tanulásba...jövőre megyek középiskolába...tavaly talán ha 4x elővettem a könyvem,hogy akkor most tanulok.Szerencsére annyira hülye nem vagyok,szóval 3-masnál rosszabb jegyem nem lett a bizonyítványba...de ugye a tavalyi az már beleszámít a felvételibe.Most meg már hajthatok,hogy felvegyenek egy jó suliba(mert most már megjött az eszem.).Szóval,ha nem akarod,hogy a lányod is így járjon akkor csinálj valamit.Először szerintem beszélj a tanárral,aztán ha semmi...akkor irasd át.

2010. okt. 10. 17:28
 7/30 anonim ***** válasza:
65%
Sürgősen hozd el abból a suliból!!! Nagyon nagy kárt tehet benne a tanárnő, el fogja venni a lányod tanulási kedvét, ami pedig nagy kincs! Hozd el onnan! ezen nem segít az sem, ha beszélsz az igazgatóval, mert a tanár negatív érzéseit akkor is érezni fogja a kislányod.
2010. okt. 10. 17:32
 8/30 A kérdező kommentje:

városi iskola, igen.

közben felhívtam telefonon és rákérdeztem, hogy ez mégis mi(amúgy nem ma hozta a lányom a levelet, hanem még pénteken, de nem mutatta meg csak most, és a tanártól egy számunk, amit minden szülőnek megadott, azon hétvégén is hívható). azt mondja, hogy ha csak az esze miatt lenne ilyen gyors, akkor érdemes lenne plusz feladatot adni vagy nehezebbet, azt meg is értené, de szerinte az, hogy előre tanul nem azt jelzi, hogy magasabb szintű fejlesztésnek értelme lenne. szerinte nem jó példa a tásainak sem, mert az osztálynak együtt kell haladnia, az sem kívánatos, hogy valaki lemaradjon, de az sem, hogy előre tanuljon. állítólag a társai is tudják, hogy miért olyan gyors és ha ezt kiemelné vagy ennek ő örülne, akkor az azt jelentené a többieknek, hogy előre kell tanulni és az osztály többi jó képességű gyerekének az eredményeit is aláássa a szükségtelen előre tanulás. azt mondta lehet okosnak lenni, de igazodni kell a tempóhoz. ja és hogy nehogy később az legyen, hogy azt hisszük jó képességű, de magasabb szintű megmérettetéseken(versenyek) majd elbukik.

végül abban maradtam vele, hogy bemegyek a kedden és beszélek vele.

2010. okt. 10. 17:43
 9/30 anonim ***** válasza:
70%
Egyetértek az előttem szólókkal, vagy beszélj az igazgatóval, hogy mit képzel ez a tanárnő magáról és hagyja ezt abba vagy irasd át egy másik iskolába a lányodat. Mert ilyen módszerekkel és ezzel a hozzáállással a tanárnő megöli a kislányban a tanulni akarást, az érdeklődést. Miért lenne baj, hogy előre érdeklődik, tanul? Ezt nem hiszem el, kicsit felháborodtam, hogy vannak ilyen tanárok... Általában minden iskolában támogatják az ilyen hozzáállást. Én akárhányszor előre tanultam vagy ilyesmi, a tanárok csak örültek ennek és dijazták, az egyetemen is. Nagyon jó dolog, hogy a lányod így áll hozzá a dolgokhoz, ne hagyd, hogy elrontsa ez a tanítónéni...
2010. okt. 10. 17:48
 10/30 anonim ***** válasza:
56%
Előző vagyok, elolvastam, amit utoljára írtam. Hihetetlen ez a tanár... És nincs igaza, én úgy gondolom! Nem is írok többet, annyira fel vagyok háborodva...
2010. okt. 10. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!