Jó ötlet pénzzel jutalmazni és büntetnie egy kisiskolást?
Szerintem rossz ötlet. Egy kisiskolást nem pénzzel kell motiválni, hanem nevelni kell. Türelmesnek lenni, következetesnek, ha kell 66X elismételni egy dolgot. De ne azt neveld belé, hogy a pénz a minden, csak mert ez a könnyebb.
Adj neki büntit, motiváld mással. Pl h mit fog gondolni a tanító néni, vagy pl addig nem TV-zhet amig ez meg ez nincs megcsinálva stb.
Szerintem sem jó ötlet.
Nagyon pénzorientált lesz és az csak egy pontig egészséges, de ezzel, tuti túl fogja lépni.
De ha mégis e mellett döntesz, szerintem sem kell az alap 3000, sőt a 100 forint is sok. Mivel ennyi mindenért kapna jutalmat, szerintem 20 vagy 50 forint is elég, hiszen így is gyorsan össze jön neki több ezer és amúgy is mire költené?
Még az is lehet, hogy így nem fogja értékelni a pénzt és nagy csalódás lesz neki később, hogy jobban meg kell dolgozni érte, mint addig.
Amúgy az elsőnek van igaza. Más bünti és jutalom kell.
Készíthetsz valami színes, vidám táblát, amire matricákat ragasztgattok, ha csinál valami jót, de le is veszel belőle, ha csinál valami rosszat, vagy nem fogad szót. És ha összejön egy adott mennyiség, elmentek fagyizni, vagy ilyen más apróság, ami azért neki érdekesebb, mint a felnőtteknek.
És egy 8 éves gyereknek mi a fenének kell laptop, mobil, akármi?
Szerintem ez nagyon rossz ötlet. Ne azért akarjon "jó" lenni, mert azért pénzt kap. Hanem azért, mert megtanulja, hogy úgy kell, és kész. Nagyon el lehet rontani ezzel egy gyereket.
Szerintem nem jó ötlet. Sőt kimondottan butaság.
Mert a jó viselkedés alap kötelezettség, azért jutalmazni. Nem 100 forintért kell jónak lenni, hanem alapból. És nem azért nem szabad rosszalkodni, mert akkor levonnak egy százast.Mi lesz a következő 10 forint, ha mondja, hogy köszönöm szépen és ha kér valamit hozzáteszi, légyszíves, akkor kap bónusz 20-ast?
Ráadásul, mondjuk, tegyük fel beszélget az órán és rászól a tanító néni-tudja, hogy elmondja neked, mert másképp honnan tudnál az iskolai viselkedéséről, óriási frusztráció lesz számra, hogy ugrott a százas és tönkre teszi az egész napját vagy már úgyis mindegy ugrott a százas még megfejeli valamivel. És valóban hogyan döntöd el jó volt vagy rossz? Egy rosszaság és ugrott a százas vagy azért van lehetőség javítani?
És hát nem mindennapja egyforma az embernek, van rosszabb-jobb, ami szintén befolyásolja a magatartást.
És ha rossz a gyerek, azért akarod bevezetni, nem fog megjavulni a százastól, el fog menni az alap 3000 és ezt ő is tudja, utána már nincs honnan levonni, annyi. 1 hónapig csökken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!