Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek jó ötlet egy...

Szerintetek jó ötlet egy kiskutya?

Figyelt kérdés
Sziasztok 41éves apuka vagyok és van négy gyerekem.Egy 16éves lányom,13éves-18éves és egy 2éves fiam.Nagyon boldogan élünk egy nagy kertes házban jó munkám van semmiben nincs hiányunk a feleségem itthon van a kicsivel.A lányom tegnap este elém állt azzal h kutyát szeretne..De nem tudom hogy jó ötlet lenne e. Ha igen akkor milyen fajta kutyát ajánlanátok? A gyerekeim szeretik az állatokat de nemtudom h végül nekem kellene e vele foglalkoznom..szerintetek? Köszönöm :)
2011. okt. 21. 11:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
persze,hogy jó ötlet
2011. okt. 21. 11:22
 2/11 A kérdező kommentje:
és szerinted milyen fajta kellene?
2011. okt. 21. 11:28
 3/11 anonim ***** válasza:
SZIA! Attól függ, hogy mire kell a kutya. Ha csak arra, hogy legyen, akkor bármilyen kutya jó (pl. labrador) - kertes házba nagytestűt ajánlok. Viszont ha valamelyik gyermek hajlik a kutyatenyésztés/nevelés/idomítás felé, annak munkakutyát ajánlok, pl. óriásnauzert vagy más, okos kutyát. A dalmata pl. elég buta kutyafajként van számon tartva. A snauzival munkakutyázni, agilityzni, sportolni is lehet. De csak akkor, ha valamelyik gyermekben van ilyen jellegű elhivatottság. Ha csak kutyának kell, kár egy snauzit, colliet, dobermant elpocsékolni ilyesmire.
2011. okt. 21. 11:33
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) sokat segitettél :)
2011. okt. 21. 11:35
 5/11 anonim ***** válasza:
Nagyon jó ötlet. De vigyázz, felelősséget vállalsz érte is, és bizony sokszor van, hogy a gyerekek megunják hamar és foglalkoznod kell vele. Nálunk gyerekkoromban így volt, sajnos, el kellett vinni a kutyust, mert senki nem tudott foglalkozni vele, én hamar meguntam, pedig én kértem...:( Kertbe jó a nagytestű, de sokat kell takarítani utána, ki kell azért vinni sétáltatni naponta egyszer, mert nem jó a bezártság. Ha meg bentre akartok, akkor egy csivava, yorkshire terrier, bármilyen más pici terrier, stb. Nekem csivavám van, itthon van bent, sok gond nincs vele, csak ki kell engedni, nagy a kertünk, így az elég neki. Néha elvisszük nagyobb sétákra. Nagyobb testű kutyának sok kaja kell, egy kicsi keveset eszik:) De a kicsit tényleg csak bent kell tartani. Röviden ennyi. Szóval, ha engedsz a gyerkőcöknek, akkor bizony készülj föl, hogy előbb utóbb lehet, hogy ti gondozzátok:)
2011. okt. 21. 11:41
 6/11 anonim ***** válasza:

Pár dolog még eszembe jutott. Igaza van az utolsó hozzászólónak, hogy előbb-utóbb te gondozhatod. DE: egy 16 és egy 18 éves gyerek (a kicsikről most ne beszéljünk) már elég felelősségteljes ahhoz, hogy döntése következményeit számba vesse. Nem ugyanaz egy 16 évesnek kutyát hozni, mint egy 2 éves kérésére. Másodsorban a feleségedet is fel kell rá készítsd, hogy néha fürösztenie, fésülnie kell a kutyát, mert lehet, hogy másnak épp nem lesz rá ideje. Ha kint csatangolt eső után a kertben, bejőve lábat kell neki mosni. Szóval a kutyavállalás az egész hattagú família közös döntése kell legyen, nem egyetlen 16 éves lányé.

Amúgy én laikus vagyok a témához, a férjem hozta hozományként a kutyát a családba, mikor összeházasodtunk. 4 napos (!) kora óta nevelte, nagyon jólnevelt snauzi volt. HA lesz még egyszer kutyánk, a férjem magáért fogja hozni, nem a gyerekekért, és ezt kettőnknek kell vállalnunk (neki és nekem). Ő munkakutyának hozza, hajnalban edzeni megy vele, és hajlandó több százezret fizetni akár egy német v. spanyol törzskönyves alomból származó kölyökért. Én most csak azt szajkózom neked tovább, ami tőle rámragadt, nekem nem volt kutyám kicsikoromban.

Ja, még valami: vegyétek számításba a kutya külső jellegzetességeit is. Egy hosszúszőrű kutyát gyakran kell trimmelni, egy fazonra nyírtat (pl snauzit) pedig fésülni, mosni kell ott, ahol hosszú a szőre. A mi kutyánk pl. főzött ebédet evett, én főztem rá, és minden evés után szakállat és bretont mostunk. Pedig kinti kutya volt.

2. voltam

2011. okt. 21. 12:15
 7/11 anonim ***** válasza:

Vitatkoznek a 16-18 evesekrol, 14 lehettem, mikor kaptuk a kutyat es nem foglalkoztam vele, en kertem.16 ev utan pedig mar nem egy kuryaval fog foglalkozni a tini, tovabbtanulas, serdules, baratok, stb. Persze, attol fugg, milyen a termeszete.

Egy kis csivivel jol jarnatok, azt nem kell trimmelni, fodraszhoz vinni, stb. Van rovid- meg hosszuszoru csivi, egyik sem igenyli a fodraszt, eleg otthon fyrdetni. A karmot is magad vaghatod, bem nagy ugy.

2011. okt. 21. 12:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha valaljatok a kutyat akkor az egesz csalad valalja.Olyan mint egy kicsigyerek.Rengeteg problema lehet a kutyussal amiket eddig nem terveztel.(Megtanulja atszokni a keritest, hulye szomszed barmi).Ha problemakba utkoztok, ha nem akarjatok 100 % akkor inkabb ne.4 gyerek melle nem ajanlok pl vizslat amelyiket naponta tobb km kell futattni, es rengeteg csintalansagot kitalal.Nekem egy uszkarom es egy vizslam van.Az uszkar csendesebb, bar kevesbe jatekos, rettentoen inteligens (mondjuk a vizsla is), kevesbe hull a szore.A hideget egyik se birja.Ha kint akarjatok tartani en mindenkepp a labradort ajanlom, nincs nagy mozgasigenye, birja a hideget, szereti a gyerekeket stb.
2011. okt. 21. 13:39
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha első kutya lesz, hát én schnauzert még véletlenül sem vennék. Elég kemény kéz kell hozzá, de valóban nagyon okos állat.

Golden retriever jó választás, kisebb fajtából meg bichon.

Ahhoz, hogy fajtát tudjunk Neked ajánlani, kevés az info.

Mennyit szántok rá (ugye tudjátok, hogy a kutya ára az, ami csepp a tengerben?)?

Mennyi időt szántok az oktatására (kutyasuli)?

Lesz-e idő és pénz kutyakozmetikushoz vinni (ha olyan fajta). Meg lehet tanulni ápolni egy kutyát otthon is, de még egy tacsi trimmelése sem fél perc, nemhogy egy schnauzeré.

És a hosszúszőrű kutyát nyírják, a szálkást meg trimmelik, bocsi egyik előző válaszoló. Ahhoz képest, hogy snacid van...

2011. okt. 21. 14:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia nálunk is van kutyus nagy fiam 15 és fél éves a kislányom 7 hnapos.Nagyon szereti desztrot és mivel neki is kell sokszor sétálni vinni sokal nagyobb a felelöségtudata.Én a boxert ajánlom vagy a vizslát nagyon édes és gyerekszerető kutya ha vesztek lány kutyust vegyetek mert a fiuk kisé harciasabak több gond van velük.A mikutyusunk is fiú ö elég domináns az,hogy kis kutya vagy nagy szerintem nem számit tanitani mindegyiket lehet.Remélem segitettem.
2011. okt. 21. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!