Szerintetek jó ötlet egy kiskutya?
Pár dolog még eszembe jutott. Igaza van az utolsó hozzászólónak, hogy előbb-utóbb te gondozhatod. DE: egy 16 és egy 18 éves gyerek (a kicsikről most ne beszéljünk) már elég felelősségteljes ahhoz, hogy döntése következményeit számba vesse. Nem ugyanaz egy 16 évesnek kutyát hozni, mint egy 2 éves kérésére. Másodsorban a feleségedet is fel kell rá készítsd, hogy néha fürösztenie, fésülnie kell a kutyát, mert lehet, hogy másnak épp nem lesz rá ideje. Ha kint csatangolt eső után a kertben, bejőve lábat kell neki mosni. Szóval a kutyavállalás az egész hattagú família közös döntése kell legyen, nem egyetlen 16 éves lányé.
Amúgy én laikus vagyok a témához, a férjem hozta hozományként a kutyát a családba, mikor összeházasodtunk. 4 napos (!) kora óta nevelte, nagyon jólnevelt snauzi volt. HA lesz még egyszer kutyánk, a férjem magáért fogja hozni, nem a gyerekekért, és ezt kettőnknek kell vállalnunk (neki és nekem). Ő munkakutyának hozza, hajnalban edzeni megy vele, és hajlandó több százezret fizetni akár egy német v. spanyol törzskönyves alomból származó kölyökért. Én most csak azt szajkózom neked tovább, ami tőle rámragadt, nekem nem volt kutyám kicsikoromban.
Ja, még valami: vegyétek számításba a kutya külső jellegzetességeit is. Egy hosszúszőrű kutyát gyakran kell trimmelni, egy fazonra nyírtat (pl snauzit) pedig fésülni, mosni kell ott, ahol hosszú a szőre. A mi kutyánk pl. főzött ebédet evett, én főztem rá, és minden evés után szakállat és bretont mostunk. Pedig kinti kutya volt.
2. voltam
Vitatkoznek a 16-18 evesekrol, 14 lehettem, mikor kaptuk a kutyat es nem foglalkoztam vele, en kertem.16 ev utan pedig mar nem egy kuryaval fog foglalkozni a tini, tovabbtanulas, serdules, baratok, stb. Persze, attol fugg, milyen a termeszete.
Egy kis csivivel jol jarnatok, azt nem kell trimmelni, fodraszhoz vinni, stb. Van rovid- meg hosszuszoru csivi, egyik sem igenyli a fodraszt, eleg otthon fyrdetni. A karmot is magad vaghatod, bem nagy ugy.
Ha első kutya lesz, hát én schnauzert még véletlenül sem vennék. Elég kemény kéz kell hozzá, de valóban nagyon okos állat.
Golden retriever jó választás, kisebb fajtából meg bichon.
Ahhoz, hogy fajtát tudjunk Neked ajánlani, kevés az info.
Mennyit szántok rá (ugye tudjátok, hogy a kutya ára az, ami csepp a tengerben?)?
Mennyi időt szántok az oktatására (kutyasuli)?
Lesz-e idő és pénz kutyakozmetikushoz vinni (ha olyan fajta). Meg lehet tanulni ápolni egy kutyát otthon is, de még egy tacsi trimmelése sem fél perc, nemhogy egy schnauzeré.
És a hosszúszőrű kutyát nyírják, a szálkást meg trimmelik, bocsi egyik előző válaszoló. Ahhoz képest, hogy snacid van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!