Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki úgy érzi...

Van itt olyan, aki úgy érzi sokat tesz a gyerekéért(és a gyereke már nagyobb)?

Figyelt kérdés

Miket tesztek? Nincs olyan érzésetek, hogy a gyerek a segítségetek nélkül sokkal "rosszabb" megítélés alá esne, kevesebb sikere lenne és az valójában ő, amit meg tesztek érte, az inkább ti vagytok?

Nem arra gondolok, hogy megvigasztalod, eteted meg ápolod és énekelsz meg felolvasol neki és hétvégén elviszed valahova, vagy ha fejletlen valamije, fejleszted. Aki ezen felül tesz, leírná mit és hogy érez ezekkel kapcsolatban? Hogy lehet a helyén kezelni a "hol kezdődik a gyerek" és a "hozzáadott érték" részt? Úgy képzelem, hogy pl ha a gyereknek botfüle van és orkhangja, de te mondjuk zenész vagy, naponta 2 órát gyakorolsz vele, énekelteted, vettél 10 hangszert, skáláztatod játékosan 2-3 éve naponta énekelsz vele órás mennyiségeket, lesz hangja és felismeri az egyforma hangokat és akkor megszólal valaki, ez a gyerek tehetséges. Nem érintene rosszul, hogy az nem a te gyereked, hanem a sok beletett munka, játék, fejlesztés, idő, energia éveken át, hogy egy picit átlag feletti szintre hozd a mélyen átlag alattiból? Nyilván ez a zenés csak egy példa, lehet ez matekból, vagy sportból is!

2023. máj. 13. 16:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
72%

En azt nem ertem, mi ertelme vegignyomni a sulin igy, ha utana az eletben ugysem fog ez sokat segiteni neki. Ezt a sok idot, energiat lehetne keszsegfejlesztesbe is tenni, hogy majd meg tudjon allni a sajat laban a tori, matek meg tobbi tantargy helyett, szorgalmi meg ilyen hulyesegek.

En inkabb tanitanam neki, hogyan legyen onallo, hogyan tervezzen, idogazdalkodast fejleszto gyakorlatokat, szokasokat hogyan alakitson ki. Megtanitanam rendszerezni. Penzugyi ismeretek, kommunikacios keszseg. Ezekkel sokkal tobbre menne, mint az altalad is emlitett anyuka gyereke a ket diplomajaval. Raadasul utalod is az egeszet.

A szandekod nagyon jo, de az eredmeny vajon az lesz, amit szeretnel?

2023. máj. 14. 16:14
 22/30 A kérdező kommentje:

Nem csak ezeket vesszük, ezeket IS vesszük! Mindent, azok közül is, amiket írtál, de sok dologban nem tud fejlődni/nincs türelmem hozzá, pl öltözésnél már 10 éve tanítom és még mindig ideges lesz és elront dolgokat és nekiáll hisztizni és otthagyja, mint 2 évesen. Bizonyos dolgokat már fel tud venni, ezekben jár, ezek minden probléma nélkül mennek, de pl gombolásra is trenírozom. Pénzzel jól bánik, nem költ semmire, mindenre sajnálja(egyelőre) ezzel nem lesz szerintem gondja. Azért az önállósághoz kell a munkavállalás, és nem a kézügyesség az erőssége, meg a gyakorlati dolgok.. Azt csinálja, amit szeret(sport és zene) és amiben jó(kottaolvasás), de azért kell a jó végzettség a normális munkahelyhez.

Azt, amit szeretnék szerintem nem fogom tudni elérni, pl a hisztimentességet, ez a személyisége része, a dramatizálás/ végletesség, a többit viszont menni fog, ezekkel kell kompenzálnia. És szerintem nem kapott volna asszisztensi állást sem szakmunkás végzettséggel a volt osztálytársam, akit átnyomott az anyja két kommunikációs diplomán.

Tervezni is tud amúgy, simán sorolja mihez mi kell, csak nem valósítja meg, ugyanez a baj az időgazdálkodással is, de ez a legkevesebb, hogy folyton késni fog vagy lecsúszik dolgokról. Az önállóság meg az ismeretek nagyon fontosak, kell a munkahely.

Ja, már utálom csinálni, az elején élveztem, de úgy kezel, mintha az asszisztense lennék, inkább ettől vagyok ki, mint valami szolgát, aki felé ilyen elvárásai lehetnek, mintha az anyai dolgok lennének ezek, nem valami különleges, amit érte teszek és nem elvárható, mint pl hogy tartsam tisztán és kapjon enni meg írjam vele a leckét, a legtöbb szülő ennyit tesz(vagy ennyit se). Ő meg tündököl a sikerben, ahelyett, hogy értené/felfogná, hogy én segítek és ez nem hétköznapi dolog.. és hogy mire képes egyedül. Érzékelnie kellene.

2023. máj. 14. 17:10
 23/30 Derjaderja ***** válasza:

Igen de azért nem valósítja meg mert nincs elég énereje. Ez nemcsak akaraterő hanem hit, elszántság, hatékonyság, realitások érzékelése.

Ezen nem segít, hogy Te tervezel meg nyomod q megvalósításba.

Szerintem aki egy kommunikációs diplomát csak az anyja átnyomásara végez el annak nem kell az q diploma. Vagy semmilyen, vagy az és akkor nem kell.

Hidd el, számtalan szakmai életutat láttam már és követtem hosszan, köztük q magamét

A diploma az bazira semmi. Úgy értem nem garancia semmire. Ha alkalmatlan akkor diploma után fog elbukni, elszürkúlni, kirostálódni.

A lányodnak van vmi orvosi baja? Bocs ha írtad már. Vagy mért nem tud gombolkozni?

2023. máj. 14. 17:33
 24/30 babyboom567 ***** válasza:
80%
De hordod fejlesztésre, vagy csak magadat szivatod?Rengeteg módja van a fejlesztéseknek,járhatna stresszkezelésre, jógára, neurofeedback terápiára,brainx terápiára,tomatis tréningre.Meg a sort a végtelenségig lehetne sorolni.Nem otthon"sz...opni" hétköznapi dolgokkal,pl öltözés.ABA terápiát is próbálhatnátok, nagyon jó eredményeket lehet elérni vele.
2023. máj. 14. 17:38
 25/30 A kérdező kommentje:

Heti 3 fejlesztést kap, korábban 5öt kapott. Szrt sem érnek, sem az állami, sem a magán, mióta minden magánon túl vagyunk, azóta csak államit kap. Fogalmat válogatnak, tornáznak, érzéseikről beszélgetnek, kézműveskednek néha, játszanak.

Le merném fogadni, hogy a gyerekemnek gyenge az idegrendszere stresszre, korábban volt két pánikrohama, de alapvetően egy hisztérika, aki nehézséget észlelve nyafog és kihúzza magát. Ha nincs nehézsége(kipárnázom az utat), akkor teljesen problémamentes. Mentálisan rendben van, logikai érzéke jó, csak nem csinálja, amit kéne, ha nehézséget lát, és hangulatfüggő, mikor lát nehézséget. Szerencsére nyomás alatt összekapja magát.

Biztos vagyok benne(saját tapasztalat), hogy a papír rengeteget számít a mai világban, ebből nem vagyok hajlandó engedni(kivéve ha a mentális egészségem megnne rá, érettségi, felsőfokú szakképzés a minimum), és azt is látom, hogy más út nincs előtte, amihez kézügyesség kell, vagy stressztűrés, nyelvekből pl gyenge, bár érdekli.

ABAra nem reagált, jógán nem ült meg(a mostani sportját szereti), MINDENT próbáltunk, ilyen tomatisszal nem lehet megvezetni:D, sem a neurofeedbackkel, de a többi mind volt. Egyszerűen rosszak az idegei, ha valamit csinálni kell, amit épp nem akar, akkor nem csinálja, bestresszel és nem tudja megcsinálni. De ez tökre nem számít, mert megvan a megoldás, szívesen segíteném végig, ha tudná, hogy nem ez az alaptevékenységem és hálás lenne érte, de legalábbis nem szolgaként kezelne, akit előkaphat, ha nehézsége van. Most pl műzeumba mentünk, mondtam vegyen zoknit nem vett, felemeltem a hangom, hogy vegyen zoknit, és mondta, hogy nincs, pedig előtte 7 helyen volt vagy 50 zokni látótávolságban, meg sem próbálta megkeresni, csak beadja nekem, hogy nem tudja hol van és segítsek, és odamegyek, rámutatok a körülötte lévő 4 zoknikupacra, meg megkérdezem nézte a helyén és tátja a száját, hogy jaaaaaa neeem. De ha nem csinálom ezt, csak meg kérdezem mit kellene csinálnia, simán elmondja, csak nem csinálja! IStenem a falra mászom tőle, utálom az ilyen dolgait, mindennél jobban. Ha előre kikészítettem volna a dolgait, mint ahogy szoktam, kiválasztva a kényelmes zokniját, előre beledugva a kezem, kinyújtva, hogy könnyű legyen felhúzni, akkor már felvette volna, de berendel, hogy megcsináljam helyette.

húú. Szóval egy kis megbecsülést hiányolok és elismerést, amiért krva sokat segítek neki, nem szolgaként kezelést, mintha olyan rohadt sokat várnék, hogy felvegye a zokniját. Ha elhangzana szívből a köszönöm anya, kedves tőled, már annyira nem zavarna.

2023. máj. 14. 18:28
 26/30 anonim ***** válasza:
Akkor az a baj igazából, ha jól értem, hogy ő természetesnek veszi azt, amiben te viszont már elfáradtál, és nemszívesen csinálod. Azt szeretnéd, hogy hálás legyen érte, és értékelje, hátha az akkor téged jobban motiválna?
2023. máj. 14. 18:52
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ilyen anya mellett az én idegeimmel is baj lenne😂

Nyilván minden szakember hülye, de szerencséje van a gyereknek, hogy ott vagy te, az okos😁

Mondjuk pont az lenne a lényeg, hogy ne csak kipárnázott úton legyen "problémamentes", ugyanis az élet nincs kipárnázva. Erre vannak a fejlesztések, hogy abban fejlődjön, te meg csak a tüneteket kezeled, azt is rosszul.

2023. máj. 14. 18:54
 28/30 Derjaderja ***** válasza:
100%

Úgy vesz zoknit hogy beledugod neki a kezed? De miért?!

Nincs diagnózis akkor mire kap fejlesztést?

2023. máj. 14. 18:57
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd már azt a gyereket egy hétig a saját lustasága miatt szopni. A zoknis példád mutatja, hogy tudná ő, csak nem csinálja, mert kiszolgálod. Hagyd egy hétig szenvedni, aztán vagy rájön, hogy ő is képes dolgokra, vagy hálás lesz a segítségedért.

A hisztit meg ne hagyd. Nem két éves, úgyhogy reagálja le az érzelmeit intelligensen.

2023. máj. 14. 23:09
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval egy kis megbecsülést hiányolok és elismerést, amiért krva sokat segítek neki, nem szolgaként kezelést, mintha olyan rohadt sokat várnék"

De hát te nevelted ilyennek, hogy minden apróságot megcsinálsz neki, mert nem bízol benne egy kicsit se. Ebben nőtt fel, mégis hogy gondolod, hogy ezért majd hálás lesz? Ez neki a termeszetes, méghozzá miattad. Az nem úgy megy, hogy egyik nap felhúzom neki a zoknit is a labara, masik nap meg öltözzön egyedül. Nem fog megbecsülni, sem elismerni, soha, maximum meggyűlöl, amiért semmi bizalmat nem kap tőled és nem is neveled életrevalónak, viszont eleged van belőle és őt okolod valamiért, amit te okoztál.

2023. máj. 15. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!