Van itt olyan, akinek a gyerekéért/gyerekeiért babysitter megy bölcsibe/oviba?
Szeptembertől mennek az ikreim bölcsibe, én meg 2műszakba vissza a munkahelyemre. Ha délutános leszek, akkor egyszerűen nincs aki értük menjen. Anyám nem hajlandó a belvárosból kijönni értük, apu dolgozik, férjem általában vidéken van, minden nap kb. 7-kor ér csak haza. Barátnőm is sokat délutános, az ő saját fiáért sem tud menni gyakran. Szomszéd nénire nem bíznám.
Ötlet?
Vagy aki így van, az hogy, mivel bízza meg a babsittert? Hazaviszi a gyereket, adtok neki kulcsot? Bízol benne?
Minden tapasztalat érdekel!!! KÖszönöm
Hát, elvileg tudok valakit, aki nem kerülne sokba, és ugye 2 hetente kellene csak, mert heti váltásban vagyok. (ha mondjuk 1000-2000 forintot kell neki adnom/alkalom, én meg bent maradok egy 5-6 vagy akár 8-10 ezer forintért, akkor az igen megéri.) Akkor sem kellene minden nap, csak heti mondjuk 3 alkalommal, ami tehát azt jelenti, hogy egy hónapban úgy 6-7 alkalom. (Pénteken a párom esetenként tudna értük menni, 1 napot pedig úgy csinálnék mindig, hogy eljönnék már 4-5 között).
Kozmetikus vagyok, ha nem dolgozhatok délután-este, akkor jóformán fölösleges is melóznom. Sokszor akkor van a legtöbb munka, bejelentkezés, beesős vendég. Csak délelöttös műszakkal az ember ebben a szakmában nem ér semmit. Na meg ugye nekem azt is néznem kell, hogy ha a vendéget megakarom tartani, akkor néha úgy is bevállalom, hogy csak épp 1000 ft.-ot hagy ott nálam és este jönne, de legközelebb majd visszajön hozzám...Mindig hosszútávon kell gondolkodni itt.
Itthon maradni pedig nem akarok, meg hát kell is a pénz. Amúgy is, a probléma akkor is fent áll majd, ha ovisok lesznek, egész életemben pedig nem ülhetek itthon, csak azért, mert gyerekeim vannak. Én nem is tudnám ezt megtenni, én nem az a típus vagyok. Tehát mindaddig, amíg ebben a szakmában dolgozom, erről gondoskodnom kell.
"Megéri ez neked?"
Hihetetlen hozzáállás... Komolyan mondom, ha egyszer nincs aki menjen a gyerekekért, akkor mégis milyen más megoldás lehet?
Egyébként én a helyedben biztosan adnék neki kulcsot, és már most a nyáron elkezdeném az összeszoktatás. Persze előtte azért jól utánanéznék a kiválasztottnak, hogy mennyire megbízható.
Sajnálom egyébként, hogy a családodra ilyen szempontból nem tudsz számítani! Megértelek maximálisan, én is ebben a helyzetben vagyok. :-(
Köszönöm a válaszokat!
Hiába jár az ikergyes, az nem elég bevétel. Meg mint mondtam, én képtelen vagyok még évekig itthon ülni, semmi értelme annak, lehet hogy nem vagyok ettől szuperanya, de engem nem elégít ki az, hogy csak a gyerekekkel foglakozzak. Mellettük még főiskolát is végzek, sokan ezt sem értik, de amíg megoldom erőmön felül, addig oké:)
Na meg az ikergyes sem arra "jogosít" fel, hogy itthon üljünk 6-7 évet.
Nem vettem sértésnek vagy hülye felvetésnek, hisz szinte mindenki megkérdezi így-úgy. De egyszerűen nincs sok választásom...
Csak kíváncsi lettem volna, hátha valaki még erre szorul rajtam kívűl itt!
Igen, most már el kell kezdeni az összeszoktatást, csak eddig is vártam valami csoda-megoldásra, hátha kikerülhető:) De valószínűleg nem lesz az...
Szia!
Az egyik barátnőmnek ugyanez volt a gondja. Ő megkérdezte a védőnőt, hogy tud-e olyan megbízható anyukát, aki otthon van a manójával, és esetleg bevállalna délutánonként egy plusz gyerkőcöt. Sikerült találni:) Náluk a pót anyu elmegy a kicsiért a bölcsibe négy körül, és magához viszi haza. Anyuci este hét körül megy érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!