Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akarnak egyesek nagy...

Miért akarnak egyesek nagy családot?

Figyelt kérdés
Ha belegondolok, hogy egész napos ricsaj, rohangálás, gyereksírás venne körbe, és egy szabad percem nem lenne, mert mindig lenne valami tennivaló a gyerekek körül…van, aki ezt tényleg élvezi?:D Ezt minden ítélkezés nélkül, puszta kíváncsiságból kérdezem. Én nem tudom elképzelni, mi lehet ebben a jó. Nincs még gyerekem, de csak egyre vágyok, arra is 30 felett. Mi a jó a sok gyerekben? Én már a gondolattól idegroncs lennék.

2023. máj. 5. 13:57
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
81%

Én ismerek tudatosan vállalt nagycsaládosokat, és nem mindenhol egy idegroncs mindenki. Falu végen sorozatban felcsinált Mari néni lehet idegbeteg, de pl egyik akit én ismerek, ott az anyuka fiatalokat megszégyenítő módon jól néz ki, mindig vidám, a gyerekeit (4) mindig türelmesen kezeli, az apa pedig talicskán viszi haza a pénzt, mert több országba dolgozik távolról programozóként. Nem nélkülöznek, egyikük se, a nő mindig is így képzelte az életét, a férfi pedig árva, és mindig saját nagy családot akart. Ők együtt szerveznek egy csomó programot, mert szeretnek együtt lenni, mint amikor te szívesen töltesz időt a barátaiddal, mert szereted őket, nekik ilyenek a gyerekeik. Szeretik őket, élvezik a társaságukat. Egy gyerek nem örökké sírás meg dackorszak, egy idő után viheted jóformán bárhova, lehet velük társasozni, felfedezni a világot, akármi. A dackorszak se 0-24 órás sikítás, és ha nem ilyen posztszovjet módon állsz hozzá, hogy a gyerek verve és kussban jó, akkor a dackorszak is fényévekkel könnyebben kezelhető (tudom, mert benne vagyunk).

Nyilván nem könnyű egy kicsi gyerek igényeit folyamatosan ellátni, de emellett nagyon szórakoztatóak tudnak lenni. És igen, ha valakinek az a legfontosabb, hogy hazaérve csend, rend és szabadság várja, az természetesen ne vállaljon gyereket (egyet se), ez teljesen rendben van, de attól még másoknak más igényei is lehetnek, és ők hazaérve alig várják, hogy megöleljék a gyereküket, hogy meséljen nekik a napjáról, csináljanak valami közös programot, stb. Akinek meg ez igazán megy, az vállal 3+ gyereket pl.

2023. máj. 5. 17:40
 22/30 anonim ***** válasza:
8%
Azért mert ha felnőnek lesz majd 25 unokája és mindennap beszelgethet telefonon egy órát valamelyik gyerekével. Nem olyan rossz dolog ez ha van nagy családja valakinek és nem a nyugdíjas klubban keresgelhet valami demens jóbarátot. Egy gyerek amúgy nem 20 évig ordít, de szerencsére egyet sem kötelező vállalni, ha nem akarsz nem kell.
2023. máj. 5. 19:03
 23/30 anonim ***** válasza:
38%

Ez nem egy matekpélda, ami mindig ugyanaz és az érveid nagyon földhözragadtak még. A gyerekvállalás nem ez, nem a ricsajt vállalod, hanem főleg az érzelmi részét.

Hülye példa, de anyádat is szereted mindennel együtt. Ha szarul főz, ha nem jól szervez, ha hangoskodik, ha Mónika show-t néz, ha ciki pulcsikat köt neked, stb. Szereted, mert az Anyukád. A gyerek is hangos, de nem egy idegen gyereke, hanem a sajátod, szereted, mindennél jobban. Olyan érzelmeket ismersz meg, amit soha az életben nem tapasztalhatsz meg máshogy.

Nekem 3 van, nagy körkülönbséggel, direkt. Azért, mert imádom a babakort, a kisgyerekkort és szerettem volna ezt kitolni addig, ameddig csak lehet. Így viszont már idősebb vagyok a harmadik után, emiatt megszakad a szívem, hogy már nem vállalhatok negyediket. Pedig hát hangosak, nyüzsögnek, veszekednek, egész nap futunk valahova, minden percben kér valaki valamit, de hát mi a fenéért kelljek fel, ha nem ezért?

2023. máj. 5. 21:19
 24/30 anonim ***** válasza:
64%
Én ismerőseim között 1 nagycsaládos van.Ők viszont 10!!! gyereknél álltak meg. És az ismerősöm baromi boldog, kiegyensúlyozott, imádja a gyerekeit.Specile el se tudnék képzelni ennyi gyereket magam körül, hogy ezt hogy lehet menedzserelni.Nem szegények amúgy.Átlagos színvonal, nagy ház.Egyszer láttam idegesnek, mikor elkötette a petefészkét.Akkor sírt, merthogy már nem lesz több baba.
2023. máj. 5. 23:52
 25/30 anonim ***** válasza:
83%

Na, kiderült. Azért tartanak macskát, mert ők meg szeretik. Meglepő fordulat 😂

2023. máj. 5. 23:55
 26/30 anonim ***** válasza:
26%
Én megértem a kérdezőt, ezért álltunk meg egynél 😄
2023. máj. 6. 00:56
 27/30 anonim ***** válasza:
36%

Nem a rohangálást, gyereksírást, ricsajt élvezik, hanem azt, hogy egészséges, imádnivaló gyerekeik vannak, mert amikor rosszak, akkor is cukik.

Majd megtudod, ha lesz gyereked, bár a leírásod alapján nem tűnsz egy anyatípusnak. :D

Aki szereti a gyerekeket, szeret velük lenni, foglalkozni, annak nagy család a célja.

2023. máj. 6. 07:39
 28/30 anonim ***** válasza:
53%
Vagy apatípusnak.
2023. máj. 6. 07:40
 29/30 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, azért látod boldogtalannak a gyerekes szülőket, mert te valójában nem is akarsz gyereket, csak félsz, hogy mi lesz ha majd ezért "leszólnak" az emberek, és bizonygatod, hogy márpedig ez nem boldogság.
2023. máj. 6. 07:46
 30/30 anonim ***** válasza:
81%
4 gyermekem van, a legkisebb 2 hónapos, a legnagyobb 13 éves. Imádom minden nyűgével bajával hogy ennyien vannak. Igen, egész nap ricsaj van, hol nyúzzák egymást, hol tökéletes összhangban vannak együtt. Sosem unatkozni.
2023. máj. 6. 16:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!