Miért akarnak egyesek nagy családot?
Figyelt kérdés
Ha belegondolok, hogy egész napos ricsaj, rohangálás, gyereksírás venne körbe, és egy szabad percem nem lenne, mert mindig lenne valami tennivaló a gyerekek körül…van, aki ezt tényleg élvezi?:D Ezt minden ítélkezés nélkül, puszta kíváncsiságból kérdezem. Én nem tudom elképzelni, mi lehet ebben a jó. Nincs még gyerekem, de csak egyre vágyok, arra is 30 felett. Mi a jó a sok gyerekben? Én már a gondolattól idegroncs lennék.2023. máj. 5. 13:57
1/30 anonim válasza:
Akkor te semmiképpen ne vállalj nagy családot! Egy gyerek is baromi nagy ricsajjal, sírással, rohangálással jár, szóval ha már a gondolattól is idegroncs vagy, nem kell egy sem neked.
2/30 anonim válasza:
"van, aki ezt tényleg élvezi?:D"
Igen, van. Hallottál már róla, hogy az emberek különböznek?
Nem csak olyan abban, hogy van, aki szereti a paradicsomot, meg van, aki nem szereti, hanem életstílus terén is.
4/30 A kérdező kommentje:
De mit szeretnek benne?
2023. máj. 5. 14:08
5/30 A kérdező kommentje:
#3 lehet. Tesómnak van 2 kicsi, aranyosak meg szeretem őket, de 20 perc elég belőlük. Van, hogy az idő alatt 5x elkezd üvölteni a gyerek, mert épp dackorszaka van. Esküszöm nem értem, hogy jobb ez a nyugodt életnél🤣
2023. máj. 5. 14:09
6/30 anonim válasza:
Szerinted mit? A gyereket. Azért ehhez nem kell túl nagy képzelőerő..
7/30 A kérdező kommentje:
#6 nyilván a gyereket, de annyira, hogy ezt a sok nehézségt, ami vele jár, többször is képesek bevállalni? Nem hiányzik nekik a nyugisabb, szabad élet?
2023. máj. 5. 14:12
8/30 anonim válasza:
De, hiányzik a nyugisabb, szabadabb élet, de annyira szerettünk volna gyerekeket, hogy ezt az átmeneti nehézséget benyeljük miatta.
Tudod, ez olyan, hogy sokat tanulni se szeret az ember, de ha szeretne diplomát, bevállalja az egyetemet.
Te egyszerűen nem vagy abban az életszakaszban, hogy kéne neked gyerek. Ha valaha oda kerülsz, akkor nem lesznek ilyen ellenérzéseid.
9/30 anonim válasza:
Tudod, vmit vmiért. Nehéz, sok mindenről le kell mondani, de megéri. Ezt leírni úgysem lehet, amíg az ember meg nem tapasztalja milyen érzés. Aki erre nem érez késztetés, annak nem való (még) gyerek. Nekünk két gyerekünk van, ez ugyan nem számít nagy családnak, de szerintem nem sok különbség van, mintha mondjuk 3 lenne.
10/30 A kérdező kommentje:
#8 najó, de az egyetemi képzés pár év, gyereket felnevelni meg 20. Azért nem ugyanaz a kettő. De értem, amit mondasz. Lehet idővel megjön hozzá a kedvem, de ahogy egyre több ismerősnél van baba, egyre inkább megy el, mert látom, mennyi nehézséggel és lemondással jár. Egyik kisgyerekes szülőt sem látom valami boldognak🤣Csomó kapcsolat is rámegy. Mondjuk lehet a gyerek iránt érzett szeretet ellensúlyozza ezeket…
2023. máj. 5. 14:25
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!