Hány éves koráig lehet nyáron otthon meztelenül a gyerek?
Engem úgy emlékszek 3-4 éves koromig hagytak pucérkodni a strandon is és otthon is. A strandon még a homokozóban is kukiba voltam és nem csak én, kb minden hasonló korú kisfiú. Otthon a kinti pancsolóban, aztán a kismedencében sem volt rajtam pelenka vagy fürdőgatya. Főleg nyáron, de nálunk télen is meleg van, így télen is volt, hogy egy szál semmibe voltam otthon.
Én majd ha lesz gyerekem, akkor a strandon 3-4 éves korig szintén hagyni fogom, otthon meg addig pucérkodik, ameddig neki kényelmes. De 5-6 éves korban sem hinném, hogy otthon ez baj lenne. Aztán majd kamaszkorában úgy is rendkívül szégyenlősek lesznek a gyerekek.
„Úszás közben a medence vizének klórtartalma könnyen felboríthatja a hüvely ökológiai rendszerét, ezért fürdőzés után zuhanyozás javasolt. A vizes fürdőruhát érdemes minél hamarabb szárazra cserélni a különböző „felfázásos” tünetek megelőzése érdekében. Emellett pedig nagyon fontos figyelni rá, hogy a homokozóban vagy a strandon soha ne legyenek teljesen meztelenek a lánygyerekek, mert akár egy apró homokszem hüvelybe kerülése is komoly problémákat eredményezhet” – tette hozzá a szakértő.
ezer ilyen cikk van - nem szülés kérdése
#28 "egy apró homokszem hüvelybe kerülése is komoly problémákat eredményezhet" – (Ez most nem tűnt olyan hihetőnek ettől a szakértőtől, mert akkor nyáron tele lennének az orvosi rendelők ilyen esetekkel, de ezen most lépjünk át.) Ez ellen nejlonból készült szövettel lehet védekezni? Nem tudom, voltál-e már gyerekkel strandon, láttad-e már, hogy néz ki a fürdőalsó egy kiadós parti homokozás után. Nem egy darab apró homokszem van benne, hanem egy marékkal. A különbség annyi, hogy ha nem ellenőrzi a szülő félóránként, akkor az ott is marad az átöltözésig. Műanyag fürdőalsó nélkül meg lemossa a víz, és kész.
Fertőzést elkapni nem szabadban, hanem elsősorban uszodában lehet, mégpedig kétfélét: egy jó kis lábgombát, vagy fül- illetve kötőhártya-gyulladást. Ez utóbbi kettő abból adódik, hogy a fürdővendégek nagy része nem tusol rendesen (meztelenül, tusfürdővel) úszás előtt, hanem csak fürdőruhában lecsapatja magát, tessék-lássék módon. A fürdőruha alatt megmaradt baktériumos szennyeződés természetesen beleázik a vízbe, és hadd ne mondjam, a másik fürdővendég fertőzését se akadályozza meg semmilyen fürdőruha, hiszen a víz mindegyiket átjárja. A fürdőruha feladata nem a fertőzésvédelem; a fürdőruha feladata pusztán a kijelölt testtájak láthatóságának megakadályozása.
Nyilván mindenki eldönti magában, hogy neki érzelmileg vállalható-e a gyerek ruhátlan strandolása, vagy retteg annyira a strandon köztudottan hemzsegő pedofiloktól, hogy "védekezésül" egy darab falatnyi nejlont ad a gyerekre. Ezen múlik, nem pedig fertőzésveszélyen és más, észszerűnek tűnő, de valójában konstruált indokláson, amivel az érzelmi alapon már meghozott döntést próbáljuk alátámasztani, mintha azon múlna, mert az érzelmi döntésünket kényelmetlen felvállalni.
"a strandon köztudottan hemzsegő pedofiloktól"
- de ez tényleg így van, vagy már annyira beleivódott az emberekbe ez a pedócirkusz, hogy minden sarkon 10-et látnak. nem tudom, nekem fura ...
aztán aki tényleg az, ő meg pont k jól tudja magát "álcázni" és az életben se gondolnád róla.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!