Hogyan dolgozzam fel, hogy nem lehet gyermekem?
Korai menopauzám van én már átestem a klimaxon pedig még 30-sem vagyok.
Jópár évig éltem úgy, hogy bennem volt ez a rossz érzés, hogy nem lehetek anya de ez most felerősödött bennem és egy ideje annyira bánt már, hogy elmondani sem tudom.
Egyedül örökbe fogadni sem tudok sajnos, pedig szívesen örökbe fogadtam volna.
Senkivel sem tudok beszélni erről, nemrég egy olyan ember aki nem tudja a helyzetemet azt mondta "lehet gyerek nélkül élni de minek". Persze neki van egy csodálatos gyermeke és ezért mondta, de nagyon szíven ütött.
Sokat jár ezen az eszem és bár belekéne törödnöm egyszerűen nem megy.
9
Nem várok már rég... de a lista végén vagyok még úgyis, hogy számomra a gyermek származása és kisebb betegsége sem érdekel vagyis így is szívesen felnevelném. A párokat részesítik előnyben érthető módon, mint írtam ha megyén belül nem találnak akkor megyén kívűl keresnek neki családot.
10
Szakembernél is voltam sokmindent vègig jártam már és ahogy írod a hobbi, utazás stb... Nem pótol semmit sem.
De mi az oka, hogy az örökbefogadástól, ha nem lenne ellehetetlenítve a számodra, nem zárkózol el, de a donor petesejttől igen?
Biológiai értelembem egyiknek sem lennél az anyja, de az utóbbi esetben mégis te hordod ki, benned fejlődik, és te neveled az első pillanattól.
Tehát nem akarsz párt, nem akarsz szülni, csak egy egyedül örökbefogadott gyereket akarsz? Vagy nem is a gyerek hiánya bánt, hanem hogy nem lehet gyereked a saját petesejtedből? De szülni azt mondtad, nem akarsz, akkor hogy lenne saját biológiai gyereked? Nem értem.
Külföldön lehet egyedül örökbefogadni, ha tényleg nagyon fontos ez neked. Ha meg nem ennyire fontos, akkor próbálj arra fókuszálni, hogy ez a te döntésed, nem csak elszenveded a szituációt.
Mivel biológiailag nem lennék a petesejt donornál sem az anyja így inkább hasonló sorsú gyermeket fogadnék örökbe mint én voltam.
Nem tudom átadni az érzéseimet nektek és nem baj ha nem értitek ezt meg de nekem ez az egy dolog az amit leírom mégegyszer nem szeretnék.
De gondolom más jobban tudjam mit akarok igazán.
15
Nem az elsődleges célom párt találni de nem zárkózon el előle csak görcsösen nem szeretném eröltetni. Biológiai gyerekem már sehogy sem lehet se így/ se úgy. Persze ismerkedem de ezzel nem indíthatok egyből, hogy szia anya szeretnék lenni 40 éves korom előtt de valószínű ez nem fog megtörténni...
Külföldön fogok valószínű próbálkozni mert itthon ez nagyon nehéz.
Ezt orvos mondta neked, hogy nem lehet gyereked? Megkérdeztél másik orvost is?
Csak azért mert egyre többet hallani olyan híreket hogy 48-60 éves nőknek is sikerül teherbe esniük kis gyógyszeres rásegítéssel vagy mesterséges megtermékenyítéssel. Pedig ők is túl vannak már a menopauzán. Én biztosan nem adnám fel ilyen könnyen.
Amit írtak már előttem is lehetőségnek, a donor petesejt is lehet opció. Ha hozzátartozódtól kapnál petesejtet, akkor vérszerinti rokonod lenne a baba pl. unokaöcséd. Ez is lehet egy megoldás.
"De gondolom más jobban tudjam mit akarok igazán."
Néha magunk sem tudjuk, mit akarunk. A meddőség alatt én 5 éven át hajtogattam, hogy márpedig lombikra ezért meg azért nem megyek, de soha. Senki sem tudott volna rábeszélni. Inkább először adoptálni akartam, ahonnan vissza kellett lépnünk (férjem nem ment át az alkalmasságon). Ezek után meggyőztem magam, hogy minden okkal történt, és nekem nem is kell gyerek.
Évekig hajtogattam. Teljesen elnyomtam a vágyat, de lelkileg nem voltam jól.
Aztán kibújt a szög a zsákból, csak a munkahelyi pszichológus meg a nőgyógyászom jókor adott tanácsa kellett, hogy észhez térjek, és ne akkor ébredjek fel a makacsságomból, mikor már késő.
18
Kizárt, hogy petesejt donorral és főleg egy rokon petesejtjével essek teherbe. Egyáltalán nemis ismerem a vérszerinti rokonaim... Értsétek már meg, hogy nem szeretném. Nekem ez nem menne hisz akkor sem lennék a biológiai anyja és engem is örökbe fogadtak én is szeretném inkább ezt választani. Külföldön sikerülhet is.
És igen rengeteg orvosnál voltam már ,aki átesett a menopauzán kizárt, hogy teherbe essen még rásegítéssel sem nekem "kimerült" a petefészkem nagyon rég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!