Hogyan dolgozzam fel, hogy nem lehet gyermekem?
Korai menopauzám van én már átestem a klimaxon pedig még 30-sem vagyok.
Jópár évig éltem úgy, hogy bennem volt ez a rossz érzés, hogy nem lehetek anya de ez most felerősödött bennem és egy ideje annyira bánt már, hogy elmondani sem tudom.
Egyedül örökbe fogadni sem tudok sajnos, pedig szívesen örökbe fogadtam volna.
Senkivel sem tudok beszélni erről, nemrég egy olyan ember aki nem tudja a helyzetemet azt mondta "lehet gyerek nélkül élni de minek". Persze neki van egy csodálatos gyermeke és ezért mondta, de nagyon szíven ütött.
Sokat jár ezen az eszem és bár belekéne törödnöm egyszerűen nem megy.
Olvastam, hogy nem szeretnél donor petesejtet, viszont örökbefogadást igen, ezért írtam az embrióörökbefogadást, de akkor gondolom, magát a beültetést nem szeretnéd. Amerikában sok vallásos intézmény van, ami foglalkozik ezzel, ők már a fagyasztott embriót is gyereknek tekintik, ezért is nevezték embiróörökbefogadásnak.
Pont volt amúgy egy kérdés erről, hogy ,,lehet gyerek nélkül élni, de minek". Olvastad a válaszokat? Nekem van két gyerekem, de sosem mondanék ilyet, gyerek előtt is úgy gondoltam, hogy van az életnek értelme. Tesómnak nincs gyereke, és nem is lesz, van neki egy csomó más ember meg dolog az életében, amik bőven értelmet adnak neki.
Kognitív viselkedésterápiát próbáld esetleg. Ha tudsz angolul, akkor Dr. David Burns Feeling great c. könyvét ajánlom, és a Feel Good nevű podcastjait a Feeling Good Institute-tól. Nagyon jók a podcastok és a könyvei is.
Írtam, hogy engem is örökbe fogadtak és ha már vérszerinti szülő sohasem lehetek úgy gondolom jobb döntés lenne, ha már egy megszületett családra vágyó gyerek édesanyja lehetnék.
Ha nehezebb "sorsú" akkor is.
Ez az érzés van bennem én ezt gondolom jónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!