Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valamilyen fogyatékosággal...

Valamilyen fogyatékosággal küzdő gyermekek anyukájuk, hogy dolgozzák fel, hogy kezelik a helyzetet?

Figyelt kérdés
Szerencsére nem személyesen érint, de sok ezzel kapcsolatos könyvet olvasok és érdekel, hogy az ilyen kapott helyzetet hogyan lehet kezelni. pl.:Ha kiderülne méhen belül egy esetleges down szindróma, megtartanád a babát?
2010. aug. 1. 17:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Baratnom megtartotta.Most 2,5 eves a kisfia.Tud jarni,nehany szot beszel.

Nekem szinten + lett a verbol megalapitott down szindroma,de en nem mentem magzatviz vizsgalatra,ugy dontottunk a parommal ha beteg akkor is megtartjuk.

De egeszseges,29 honapos kisfiu.

2010. aug. 1. 18:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem vállaltuk volna, szerencsére egészséges lett, megcsináltattuk a magzatvízvizsgálatot. Már 6 hós és nagyon édes, ügyes, okos, ... Imádjuk.

Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam.

2010. aug. 1. 20:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A férjem öccse genetikai betegségben halt meg és félő volt, hogy nálunk is beüt. Láttam a fiút az utolsó időszakban és láttam, hogy tette tönkre az amúgy is labilis családot erkölcsileg és anyagilag a betegség. Én nem vállaltam volna ezt föl, nagyon szörnyű volt! Gyakorlatilag 30 évig haldokolt.
2010. aug. 1. 21:10
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

Szia

Egy ilyen helyzetet nem lehet sem elfogadni, sem feldolgozni:-) túl kell élni a mindennapokat és menni tovább, mert a remény azért nem múlik el soha!

2010. aug. 2. 09:14
 5/9 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó vagyok a smile-t nem jól fordítottam! Még annyit fűznék hozzá, hogy nekem a gyermekem ugyanazt a szeretet adja, mint egy egészséges gyerek, még ha ezt sokan nem így látják is. A down szindrómánál vannak sokkal alattomosabb rendellenességek is!
2010. aug. 2. 10:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

feldolgozni nem lehet szerintem. de élni kell tovább, csinálni a mindennapi feladatokat, ha nem akarsz megbolondulni. egy ismerős kismamának teljesen eseménymentes terhesség után született teljesen egészséges kisfia, akiről úgy 6-8 hetesen vették észre, h valami mégsincs rendjén. most 4 éves a srác és egy 7-8 hónapos baba szintjén van, pár hónapja tanult meg felülni, nem jár, nem beszél, nem kommunikál. testileg egészséges, de szellemileg... pelenkázni, mosdatni, emelgetni kell, itatni-etetni. és még csak azt sem tudják, mi baja, tehát mivel kellene kezelni. azóta született egy kislányuk is, úgy tűnik, ő egészséges.

anyukájuk azt mondta nekem, ő úgy érzi, ezt feladatként kapta sorstól Istentől, nevezzük bárhogy. hogy az ő fia lett az egy a sok közül, akinek ilyen baja van, és ő az, akinek gondját kell viselnie, hiszen az ő gyereke. nem tudom, honnan van ennyi erő ebben a nőben!

2010. aug. 2. 11:35
 7/9 A kérdező kommentje:
A down szindrómát csak példaként hoztam. A kérdést a Törékeny c. könyv "ihlette". Ez utóbbit sokszor halottam, hogy azért kapta azt a beteg gyermeket a szülő, mert ő képes felnevelni, ő a "kiválasztott". Bármilyen furcsán is hangzik, úgy gondolom ebbe az egyre önzőbb világba szükség van ilyen emberekre, hogy olykor felnyissák mások szemét. Nem hiszem, hogy egy értelmi fogyatékos boldogtalan lenne, ő neki van egy saját világa amit mi sosem érthetünk meg.
2010. aug. 2. 14:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: ma 10:41 vagyok

Az én kisfiamnak egy többszörösen összetett fejlődési rendellenessége van, mely párosul genetikai rendellenességgel. Tudod nekünk szülőknek ezek a gyerekek nem betegek és mi nem látjuk furcsának őket. Ők különleges ajándékok megtanítanak minket nagyon sok mindenre, olyan dolgokra amikre egy egészséges gyerek nem. Az én kicsim 15 hónapos Ő magától nem ölel meg, nem szeretget meg, de amikor átfogom a kezét a nyakamon, akkor bár ritkán mosolyog, akkor mosolyog és ennél szebb dolog nincsen az életben!

2010. aug. 2. 18:44
 9/9 Zsuppii válasza:
Nemtudom remélem nem is kell átélnem. Nem is tudom mit tennék ha nekem az születne. Szerintem végeznék magamal. Sokan ezért szívtelenek gondolnak de szerintem egy fogyatékos babának nem lenne szabad élni mert a termeszetben az életképtelen gyermek meghalna csak az ember tarja életben a fogyatékos gyermeket. Sajnos ez így van bárki bármit mondhat.
2012. jún. 26. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!