Van olyan, akinek férje még a baba születése előtt megígérte, hogy mindenben be fog segíteni, de utána mégsem így lett?
35, a kerdesed es az 1-es valaszod alapjan azt gondoltam, hogy van, gyerektervezes elott alltok, es bizonytalan vagy benne, hogy lesz-e eleg segitseged. Termeszetesen olyan kerdest teszel fel, amilyet akarsz. En is fel szoktam tenni olyan temakban, amik nem erintenek.
A kornyezetemben levo apukak nagy resze aktivan kiveszi a reszet. Kelnek ejjel a gyerekhez, foglalkoznak vele, amennyire idejuk a munkajukbol fakadoan engedi. Ok korabban is olyanok voltak, hogy kozosen csinaltak a haztartast. Innen tudod lemerni, illetve, hogy a sajat szuleikkel milyen a kapcsolatuk, abbol is azert kicsit. Nem feltetlenul abbol, hogy az apjuktol mit lattak, hanem hogy volt-e gyerekkorukban olyan felnott, aki rendszeresen sokat foglalkozott veluk, pl. anya, apa, vagy nagyszulo, nagyneni, nagybacsi. Szoval van-e mit tovabbadniuk ezen a fronton. Ha nemvolt ilyen szemely, akkor is lehet meg jo szulo, amennyiben elhatarozta, hogy o az ellenkezoje lesz a sajat gyerekevel, de ez talan a ritkabb.
Amikor a házimunkák elosztására került a sor, mondtam, hogy van, amit csinálok, van amit nem.
Amit megbeszéltünk, azt tartom is, így kiegyensúlyozott a házimunkák elosztása.
A gyereknél szintén van, mit csinálok (és van amit valószínűleg csak én fogok csinálni vele) és van amit nem.
Ilyen például a gyerek tisztába tevése. Persze ha nagyon kell (mert fáradt, beteg stb) akkor megcsinálom, de ez nem az én feladatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!