Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan, akinek férje még a...

Van olyan, akinek férje még a baba születése előtt megígérte, hogy mindenben be fog segíteni, de utána mégsem így lett?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 22. 09:14
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
71%

Nyilván nem olvassa el, csak lepontoz.

Azoknál a fajoknál, ahol a nő hordja ki a gyereket, természetes, hogy ő foglalkozik vele többet.

A majmok és az ember ilyen szempontból különleges, mert itt a férfi IS kell.

De pl. a halaknál, ahol külső megtermékenyítés van, ott a hím dolgozik többet.

Amúgy a kérdezőnek abban igaza van, hogy manapság már a férfiaknak is kéne a gyerekkel foglalkozni (pl. ha a nő is dolgozik) - de az ösztönök nehezen változnak, erre nevelni kellene.

Te már láttál olyat, hogy kisfiú babázik?

És a szülő megdicséri?

És MÉG MINDIG férfias marad?

Na látod.

2023. ápr. 23. 10:45
 32/44 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, meg egyszer felteszem a kerdest, jelenleg mennyit segit a parod a hazi munkaban?
2023. ápr. 23. 10:49
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

6 évet éltünk együtt a férjemmel mielőtt gyereket vállaltunk, így tudtam mennyire lehet rá számítani. Nem is csak, hogy mennyire veszi ki a részét a házimunkából, hanem ténylegesen, ha rosszul vagyok, ha be kell ugrani valahova valamiért nekem, ha le kell mondani egy programot, ha át kell szervezni valamit, stb. Szóval, hogy mennyire rugalmas, alkalmazkodóképes, segítőkész, stb. Ezekből szerintem teljes bizonyossággal meg lehet mondani, hogy milyen apa lesz egy férfi. Ezen felül pedig én sokszor látom, hogy ad1. Elvárunk, de nem kérünk. Ad2 ledominálunk, mert "én jobban tudom". Ad3 átváltunk az "én én én" szemléletre. Ad4 ebben az időszakban elkényelmesednek.

1. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Ha én nem mondom el a férjemnek világosan, hogy mire van szükségem, miben szeretném, ha többet segítene, akkor b*ssza meg nem érti. Milyen meglepő. Sokan már itt elbuknak. Változik a család dinamikája, az addig megszokott dolgok felborulnak, újra kell szerveződni, újra leosztani a lapokat, átbeszélni a feladatokat.

2. Írta is valaki. Sokszor félrelökjük apukát, vagy kikapjuk a kezéből a gyereket, mert én gyorsabban öltöztetem/megnyugtatom, jobban tudom, ne így csináld, úgy csináld és bizony hiába szereti valaki a gyerekét, ha mindig elveszik a kedvét és letörik a szarvait, miért menne a 20. ilyen eset után is önként a pofonért? Inkább rádhagyja...

3. Sokszor eszünkbe sem jut, hogy bizony apuka is elfáradhat. Ha nem is annyira, de bizony az ő élete is megváltozott és ahogy én is, ő is jelezheti hogy elfáradt. Az én férjem jelezni szokta, hogy pihenni szeretne és rosszul esik neki, ha nem adom meg neki azt, amit ő (sokkal gyakrabban) megad nekem. Én megértem, hogy elfáradt, nála nem mindennapos ez, illetve ő maga mondta ki egyszer, hogy szerinte teljesen természetes, hogy az első az, hogy a lányunk rendben legyen, a második az, hogy én és a végén ő. Ő "tart minket" a hátán kb. ott van, csinál mindent, megy, intéz, megoldja, énidőt hagy. Neki alig jut magára ideje és néha már lelkiismeretfurdalásom van miatta.

4. Elkényeztetjük őket. Mert itthon vagyunk, mert sok esetben belefér az időnkbe, hogy mossunk, főzzünk, takarítsunk és az addig szorgos férj is hajlamos elfelejteni, hogy hol van a porszívó, vagy hogy kell betenni egy mosást, mert egyszerűen megcsinálunk mindent mire hazaérnek. A jobbaknak fel sem tűnik, amikor hazaérnek, hogy mekkora meló van abban, hogy mindig rend van, tisztaság, kaja, stb.

Na és akkor ha ezt így egybegyúrjuk, akkor már látható is, hogy őszinte, egyértelmű, tiszta kommunikáció nélkül mennyire könnyű ebben IS elmenni egymás mellett. És akkor még nem egy igazi heréről, lusta dögről beszéltem, csak egy normális pasasról, aki segített korábban és segítene továbbra is, de valahol elcsúszott ez a dolog...

Ezen felül pedig egy igazán megértő és segítőkész férjjel is azt mondom, hogy mi nőként magunknak szülünk gyereket. Sokat vagyunk egyedül velük, visszük védőnőhöz, orvoshoz őket, virrasztunk velük, kelünk hozzájuk. Pláne amíg kisebbek. Apuka is szerepet tud vállalni, vagy éppen anyuka (attól függően pl. ki marad otthon GYED-en), de amíg picik, 50-50 SOHA nem lesz és ennek tudatában érdemes dönteni a gyerekvállalásról.

2023. ápr. 23. 11:10
 34/44 A kérdező kommentje:

#30, igen, olvasom.

A #27-nek szántam a választ. ;)

2023. ápr. 23. 11:15
 35/44 A kérdező kommentje:
#32, nincs párom, szerinted csak az tehet fel ilyen kérdést, akinek van?
2023. ápr. 23. 11:16
 36/44 A kérdező kommentje:
#33, egyetértek, valóban igaz, amiket írtál!
2023. ápr. 23. 11:19
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

frosty nevu felhasznalotol a kovetkezo uzenetet kaptam:

,, Bocsi, hogy zavarlak, de szeretnék kérdezni valamit, ami sürgős, és máshol nem merem.

A barátnőmmel együtt voltunk (hátulról), de nem használtunk óvszert. Lehet így terhes?”

Tiltsatok, es jelentsetek ti is.

2023. ápr. 23. 11:45
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

"Bocsi, hogy zavarlak, de szeretnék kérdezni valamit, ami sürgős, és máshol nem merem.

A barátnőmmel együtt voltunk (hátulról), de nem használtunk óvszert. Lehet így terhes?" - Frosy privátja - kösz, nem kell privátozgatni.

2023. ápr. 23. 12:06
 39/44 A kérdező kommentje:

#37, ugyanezt kaptam én is!

Kitöröltem, aztán megint üzenetet küldött 🤦

2023. ápr. 23. 13:17
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
Én tiltottam is.
2023. ápr. 23. 13:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!