Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan, akinek férje még a...

Van olyan, akinek férje még a baba születése előtt megígérte, hogy mindenben be fog segíteni, de utána mégsem így lett?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 22. 09:14
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
12%

A terhesség és a szülés alatt a hormonok többször is átformálják a nőt, aki emiatt teljesen megváltozhat.

E mellett a férfi alig változik.

Tehát sokkal nagyobb az esély arra, hogy TE leszel teljesen más, mint hogy a férjed.

Ha egy kis eszed van, akkor már most is látod, hogy milyen lesz.

De ez persze erősen függ attól is, hogy TE milyen leszel majd vele?

Ha az "első a gyerek, meg a második is, és még a 22. is" - na, akkor baj lesz.

2023. ápr. 22. 17:01
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Persze 21 arról is a nő tehet mindig hogy a férje egy lusta dg lesz...
2023. ápr. 22. 18:23
 23/44 A kérdező kommentje:
#21, elég téves! 😂😁
2023. ápr. 22. 18:39
 24/44 anonim ***** válasza:
82%

Bírom az ilyent amikor azt mondják a te hibád hogy a férjed nem segít mert akkor biztos felelőtlenül szültél te állsz hülyén a férjedhez kellett volna látnod. Hat nem tudo. 6 évig beosztottuk a házimunkát, de mikor ő dolgozni kezdett rohadtul nem segített semmiben. Hogy miért?! Mert a legtöbb férfi úgy van vele jahj te egész nap otthon vagy ráérsz. Nem gondolnak abba bele hogy sok baba éjjel tombol nappal alszik amikor anyuka csinálja a házimunkát és mire fáradtan ágyba hullanál már újra este van és a gyerek ismét tombol.

Amúgy ha valaki kevesebbet alszik, egy olyan változás lesz az életében mint egy gyerek, akivel foglalkozni kell mindig ő a középpont elég nagy eséllyel változik meg ha nő ha férfi.

2023. ápr. 22. 18:48
 25/44 anonim ***** válasza:
83%
Gyerek előtt is elvégzett bármilyen házimunkát, most emellett még a gyerekkel is foglalkozik. Sőt, hétvégén felkel hozzá hajnalban, hogy aludhassak tovább, mert ő jobban bírja a korán kelést. Munka után egyből átveszi, az esti rutin mindig az övé. Hétvégén néha már el kell kérnem tőle, hogy megfoghassam én is. 😃 Olyankor mosogat, főz.
2023. ápr. 22. 19:30
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

Most a napokban volt nálunk újratervezés. Kezdettől fogva segít a férjem. Leginkább a kicsivel kapcsolatban.

Idő közben lett másik munkahelye, így azóta sajnos kevesebbet van itthon. Így a háztartás az utóbbi néhány hónapban teljesen rám hárult. Ami nem is volt baj, amikor itthon volt, inkább a kicsivel foglalkozott. Én meg nap közben meg tudtam csinálni mindent.

Most az elmúlt 1 hónapban a kisfiam egy matrica baba lett. Állandóan a nyomomban van, folyamatosan foglalkozni kell vele, vagy kint kell lenni. Így viszont a háztartási munkák nem úgy haladnak, ahogy szeretném.

Erre rájön az, hogy a kicsinek éjszaka nem jó az apja. Hiába kel fel hozzá, hiába megy át, veszi fel, üvölt a gyerek. Így most az éjszakák is 100%-ban az enyémek. A férjemet ez nagyon bántja, mindig mondja, hogy rossz, hogy nem tud segíteni, és látja, hogy mennyire fáradt vagyok.

Így aztán megbeszéltük, hogy akkor a házimunkába fog többet segíteni. Nappal, ha a kicsi alszik, dőljek le nyugodtan. (Van, hogy 1-1,5 óránként ébred a kicsi éjszaka.) Aztán majd akkorha hazaér, megcsinálja amit kell.

De már mondtam is neki, hogy kicsit elfáradtam, kellene a segítsége. Most épp így tud segíteni.

A gyerekkel kapcsolatban viszont soha nem kellett szólni neki, születése óta mindenből kiveszi a maga részét.

2023. ápr. 23. 06:17
 27/44 anonim ***** válasza:
14%
Ne higyjetek egyiknek se, tökéletes kapcsolatunk volt. 3 hetes a gyerek, 3x etetett, 1x pelenkázott... semmit nem segít csak elvan vele. Szánalmasak a férfiak. Úgy tesz mintha nekem tenne szivesseget azzal hogy segít. Szanalmas
2023. ápr. 23. 09:23
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

Hát, sajnos: minden ember más.

Ráadásul az egyik körülménynél jól viselkedhet, a másiknál rosszabbul.

Ez van, ezért kell lehetőleg minél több oldaláról megismerni a másikat, mielőtt ilyesmire vállalkoztok.

2023. ápr. 23. 09:30
 29/44 A kérdező kommentje:

Én csak azt nem értem ebben az egészben, hogy attól, hogy a nő hordja ki & szüli meg a gyereket, azt hiszik csak és kizárólag neki kell vele foglalkozni? Ez olyan, mintha a nő egyedül csinálta volna magának a gyereket..

Szánalmas, hogy ennyire letojják sokan a mai világban a gyerekeiket az apák.

Azt még megértem, hogy régen inkább anyuka foglalkozott velük, persze, mivel a férfi járt csak dolgozni, ő tartotta el a családot.

De ma? Alap lenne!

Nem csak besegíteni kéne, hanem ugyanúgy kivenni a részét mindenből. Sajnos naggyon kevés ilyen igazi apuka van, amint tapasztaltam!! :/

2023. ápr. 23. 10:37
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
Istenem kérdező, te olvasod is a válaszokat vagy csak ismételgeted itt a fixa ideádat?
2023. ápr. 23. 10:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!