Van olyan, akinek férje még a baba születése előtt megígérte, hogy mindenben be fog segíteni, de utána mégsem így lett?
A terhesség és a szülés alatt a hormonok többször is átformálják a nőt, aki emiatt teljesen megváltozhat.
E mellett a férfi alig változik.
Tehát sokkal nagyobb az esély arra, hogy TE leszel teljesen más, mint hogy a férjed.
Ha egy kis eszed van, akkor már most is látod, hogy milyen lesz.
De ez persze erősen függ attól is, hogy TE milyen leszel majd vele?
Ha az "első a gyerek, meg a második is, és még a 22. is" - na, akkor baj lesz.
Bírom az ilyent amikor azt mondják a te hibád hogy a férjed nem segít mert akkor biztos felelőtlenül szültél te állsz hülyén a férjedhez kellett volna látnod. Hat nem tudo. 6 évig beosztottuk a házimunkát, de mikor ő dolgozni kezdett rohadtul nem segített semmiben. Hogy miért?! Mert a legtöbb férfi úgy van vele jahj te egész nap otthon vagy ráérsz. Nem gondolnak abba bele hogy sok baba éjjel tombol nappal alszik amikor anyuka csinálja a házimunkát és mire fáradtan ágyba hullanál már újra este van és a gyerek ismét tombol.
Amúgy ha valaki kevesebbet alszik, egy olyan változás lesz az életében mint egy gyerek, akivel foglalkozni kell mindig ő a középpont elég nagy eséllyel változik meg ha nő ha férfi.
Most a napokban volt nálunk újratervezés. Kezdettől fogva segít a férjem. Leginkább a kicsivel kapcsolatban.
Idő közben lett másik munkahelye, így azóta sajnos kevesebbet van itthon. Így a háztartás az utóbbi néhány hónapban teljesen rám hárult. Ami nem is volt baj, amikor itthon volt, inkább a kicsivel foglalkozott. Én meg nap közben meg tudtam csinálni mindent.
Most az elmúlt 1 hónapban a kisfiam egy matrica baba lett. Állandóan a nyomomban van, folyamatosan foglalkozni kell vele, vagy kint kell lenni. Így viszont a háztartási munkák nem úgy haladnak, ahogy szeretném.
Erre rájön az, hogy a kicsinek éjszaka nem jó az apja. Hiába kel fel hozzá, hiába megy át, veszi fel, üvölt a gyerek. Így most az éjszakák is 100%-ban az enyémek. A férjemet ez nagyon bántja, mindig mondja, hogy rossz, hogy nem tud segíteni, és látja, hogy mennyire fáradt vagyok.
Így aztán megbeszéltük, hogy akkor a házimunkába fog többet segíteni. Nappal, ha a kicsi alszik, dőljek le nyugodtan. (Van, hogy 1-1,5 óránként ébred a kicsi éjszaka.) Aztán majd akkorha hazaér, megcsinálja amit kell.
De már mondtam is neki, hogy kicsit elfáradtam, kellene a segítsége. Most épp így tud segíteni.
A gyerekkel kapcsolatban viszont soha nem kellett szólni neki, születése óta mindenből kiveszi a maga részét.
Hát, sajnos: minden ember más.
Ráadásul az egyik körülménynél jól viselkedhet, a másiknál rosszabbul.
Ez van, ezért kell lehetőleg minél több oldaláról megismerni a másikat, mielőtt ilyesmire vállalkoztok.
Én csak azt nem értem ebben az egészben, hogy attól, hogy a nő hordja ki & szüli meg a gyereket, azt hiszik csak és kizárólag neki kell vele foglalkozni? Ez olyan, mintha a nő egyedül csinálta volna magának a gyereket..
Szánalmas, hogy ennyire letojják sokan a mai világban a gyerekeiket az apák.
Azt még megértem, hogy régen inkább anyuka foglalkozott velük, persze, mivel a férfi járt csak dolgozni, ő tartotta el a családot.
De ma? Alap lenne!
Nem csak besegíteni kéne, hanem ugyanúgy kivenni a részét mindenből. Sajnos naggyon kevés ilyen igazi apuka van, amint tapasztaltam!! :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!