Van olyan, akinek férje még a baba születése előtt megígérte, hogy mindenben be fog segíteni, de utána mégsem így lett?
Mi alapvetoen azt beszeltuk meg, hogy ketten vallalunk gyereket, kozosen fogjuk csinalni, de nem felejtunk el ferfinek meg nonek lenni. Nalunk ezt en nem tartottam be jo ideig, hogy a kapcsolatunk tovabbra is legalabb olyan fontos maradjon. Persze, rafoghatnam a tobbemberes gyerekre, es hogy egy ido utan aztan a tul nehez elso 2,5 evben ezert segitett egyre kevesebbet a ferjem, de valojaban en alltam az utjaban (olyan gondolatokkal, minthogy az anya tudja a legjobban, mi a jo a gyereknek, es azonnal meg kell oldani, ha sir). Ezt eleg fajdalmas volt beismerni. Aztan ezeket a gondolatokat lecsereltem arra, hogy az apja is pont annyira kompetens szulo, mint en, stb., hatrebb leptem, es hagytam, hogy csinalja, ahogy tudja, ahogy azt is, hogy a gyerek meg megszokja, hogy az apja is tudja furdetni, oltoztetni, stb.
Ezutan aztan sokkal tobb mindent csinalt vele. Mikor leszoktattam a szoptatasrol, atvette az ejszakai ebredeseket, ilyenek. Lett meg egy gyerekunk, akinel mar sokkal tobbet volt vele, mindent csinalt szinte, amit en is. Viszont eredetileg harom gyereket akartunk mindketten. Ezek utan, hogy intenziven megtapasztalta, milyen kettovel mar nem akar harmadikat :D
Mi is úgy indultunk neki, hogy a gyerekkel kapcsolatos dolgok fele-fele, a háztartás meg javában én, de besegít.
Ezzel én el is lettem volna.
Ezzel szemben van 2 gyerek, még kicsik, kb 95%ban én vagyok velük, férjem akkor van velük, ha muszáj. A háztartas meg kb 98%ban az enyém
Ősszel tervezek visszamenni dolgozni. Ha ez nem változik utána, akkor itt akár válás is lesz. Egyenlőre "bírom".
Köszönöm a válaszokat.
Igen, pont ez a baj, hogy mondják, hogy ők majd megcsinálnak mindent a szoptatáson kívül, amit tudnak, aztán ráfogják, hogy fáradtak...
Mert gondolom az anya nem fáradt egy egész napos gyerekkel való foglalkozás után, és még az éjszakázás hol van.. :D
"Kicsit tartok ettől, hogy sajnos nem minden férfi megbízható"
Szerencsére neked nem minden férfivel lesz vélhetőleg ügyed, csupán a gyereked apjával. Ha pedig a gyerekvállalás előtt sem volt megbízható, akkor talán nem is kellett volna eljutni vele eddig a lépésig...
"mondják, hogy ők majd megcsinálnak mindent a szoptatáson kívül, amit tudnak, aztán ráfogják, hogy fáradtak..." De mi ez a királyi többes? Hány pasinak akarsz szülni? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!