Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki hogy "éli túl" a nemalvást...

Ki hogy "éli túl" a nemalvást a gyerek(ek) mellett?

Figyelt kérdés

Az interneten a múltkor olvastam a kialvatlansággal járó tünetekről, következményekről, és azt írja, hogy akár végzetes is lehet.

Viszont vannak olyan anyukák, (legalábbis a környezetemben) akik folyamatosan nem alszanak 2-3 óránál többet, mert olyan sokszor kel a gyerekük.

Most ez hogy van? Az igaz, hogy a szervezet átáll erre?

Akkor miért mondják azt, hogy csak egyre rosszabb lesz a szervezetnek?

2023. ápr. 11. 15:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Hány éves a gyerek?
2023. ápr. 11. 16:10
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát most babakortól oviskorig értettem.
2023. ápr. 11. 16:22
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

Az én babám az első 2 hónapban minden éjszakát végig ordított szó szerint. Kb napi 2-4 órát aludtam max.

De a 4 óra már nagyon jónak számított.

Utána jobb lett. Aludtunk éjszaka, de kb 3-4 x tuti keltünk. Na ez ment kb 2 éves koráig.

Utána kismama lettem újra és a férjem mivel dolgozni járt inkább együtt aludt a gyerekkel, csak ne kelljen hozzá járkálni éjszaka.

Na mióta együtt alszanak csend van. Alszunk egész éjszaka.

Ha megszületik a kicsi, kezdjük elölről.

Depressziót, hangulatingadozást, gyengeséget, szédülést, fejfájást okoz a nem alvás.

Nagyon rossz.

2023. ápr. 11. 16:23
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy sok minden fizikai tünetet okozhat,amiket a 3#-as is írt meg még kitudja. Én gyerek előtt 5 évig váltott műszakban dolgoztam rengeteg éjszakázással. Borzasztó volt konkrétan,volt olyan kollégám,aki 15 éve csinálta és semmi baja sem volt,több éjszakát is lenyomott akármikor alvás nélkül is,imádta. Ő mondta mindig "majd megszokom". Nem szoktam meg,nem lehet ezt szerintem,átállni sem,ezt túlélni lehet. Szerintem ez személyiségtől függ,ki milyen beállítottságú és hogy bírja. Azt gondoltam ez biztos felkészített a gyerekvállalásos nem alvásra,nyilván nem,ez most rosszabb,mert itt nem tudok sokszor nappal se aludni. Ezt sem sikerült sem megszoknom,sem átállnom,egyedül túlélek,ennyi. Nagyon sokszor fáj a fejem,alapjáraton migrénes vagyok,ami régebben az éjszakázós napokon jött csak elő,na most nyilván nagyon gyakran,mivel folyamatosan alig alszom. Amíg éjszakáztam a melóban,addig borzasztó volt a gyomrom,refluxos lettem,alig bírtam sokszor enni is,ez a terhesség közepén elmúlt,a végén picit éreztem,teljesen le tudtam tenni a savcsökkentőt is. Szülés után pár héttel se volt semmi gond,most így 9 hónap után ha huzamosabb ideig nem alszok ugyanúgy érzem a tüneteket,nálam ez rosszabbítja,kihozza,hiába csinálok mindent ugyanúgy csak az alváshiány van. Az első pár hónapba amikor szó szerint 1-2 órát aludtam folyamatosan megállás nélkül,akkor picit megijedtem ugyanis volt több olyan éjszaka ahol arra keltem,hogy ringatom a lányom,vagy hogy büfiztetem,rendesen ültem meg minden és 1x csak arra "eszméltem",hogy amúgy ő vígan alszik a kiságyban én meg ülök így az ágyunkba és ringatom a semmit,mint aki hallucinál,vagy alvajár vagy én nem tudom. Nagyon ijesztő volt amúgy,utána amikor aludt érdemben valamennyit akkor elmúlt,ez azóta se jött elő hál isten és remélem nem is fog(hónapok óta ilyen nem volt). Most ha jó éjszakája van alszik 5-6-ig,ha rosszabb napjaink heteink vannak,akkor pedig éjféltől fent van 1-ig,majd 3-4-ig,majd nem alszik tovább már és délelőtt se bírom olyankor elaltatni. De legalább vannak végre jó éjszakák,csak azt érzem,hogy olyan mintha végtelen fáradt lennék sokszor. Nekem azelőtt az alvásigényem amúgy nagyon nagy volt,úgyhogy nekem ez kevés így is,de majd lesz több.

De még így is megéri minden perce egyébként.:) Már sokkal jobb amúgy végre. De mint írtam szerintem ez személyiségtől függ,van barátnőm akinek másfél éve nem alszik a gyereke és tök jól elvan,bírja,semmi baja.

2023. ápr. 11. 16:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kb 5 órát még meg lehet szokni különösebb egészségkárosodás nélkül, az annál kevesebb hosszú távon már nagyon megviseli a szervezetet.
2023. ápr. 11. 20:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

9 hós a kislányom.

Nekem a nemalvás a legkegyetlenebb.

Sokszor kel este, amint visszaaludnék újra nyügi van. Nagy álmom lenne, ha 4 órát egybe aludhatnék és nem 8 részletben :) nappal is ilyen,szóval akkor sem pótolhatok.

Én a kialvatlanság összes tünetét produkáltam már 😁 szédülés, ingerlékenység,fejfájás,remegés, ülve elalvás(baromi veszélyes szoptatás közben).

Egyszer biztos jobb lesz :)

2023. ápr. 11. 20:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

6os vagyok

Az átlagom 3.5 óra sook részletben. 9 hónap alatt még nem tudtam mrgszokni :(

Mondjuk úgy finoman, hogy 1 gyereknél megállunk

2023. ápr. 11. 20:34
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen. 1 èves koráig azt hittem a diliházba kerülünk a fèrjemmel vagy vègkimerülèsben a kòrházba. 2,5 èves, de mai napig felkel. Volt egy időszak, amikor átaludta az èjjelt, soha boldogabbak nem voltunk :D Aztán újra törtènt valami, talán miòta a beszède beindult romlott el megint. Sokszor forgolòdik, mászkál át hozzám. Mindenre is felvagyok, ez az extra szìvás benne. Tehát ha ő alszik, de mocorog jobban a saját ágyában vagy fingik egyet is felvagyo. Az apja nem...ő sokszor a sìrására sem kelt fel, mormota. Nekem ez nehèz. Elfogadni, hogy èberen alszom. Na meg hogy mindjárt ovis, de mèg felkel. Ha visszamegyek dolgozni nem tudom hogy fogok ìgy kipihent, normális dolgozò ember lenni. Ja ès de, pròbáltuk külön szobába rakni, de nem maradt meg egyedül èjszaka, sìrva keresett, mászkált 3 hètig bìrtuk, ìgy újra a mi szobánkban van, külön ágyban, de szüksège van a közelsègünkre. Most már csak 1 max 2x kelünk èjjel, akkoris iszik vagy ilyesmi, rossza álmodik, meg kell vigasztalni.. de már szeretnènk ha vègre egyszer sem kellene kelni, 2,5 èv alatt már szinte nem is tudjuk milyen az ..
2023. ápr. 11. 20:44
 9/11 anonim ***** válasza:
6#-os tényleg az ülve elalvás is volt nálam is babával a kezemben. Nem gondoltam volna,hogy lesz ilyen valaha. 4# voltam
2023. ápr. 11. 21:16
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Másfél éves koráig maga volt a kénköves pokol. 20 percenként ordított. Szerintem már az összes orvost felkerestük, hogy mi baja van, az összes praktikát kipróbáltuk de semmi sem segített. Volt, hogy már agresszív voltam vele éjjel és kiraktam a konyhába ordítani. Persze pár perc után megsajnáltam és hatalmas káromkodás közepette visszahoztam. Nagy szerencse, hogy ő a harmadik gyerek, különben nem lenne több. A lányok aludtak kb 6 hetes koruktól végig éjjel. De a fiam... Azt hittem ebbe fogok belehalni mert nulla segítségem van, párom külföldön dolgozik, rokonom kevés van, aki van az is külföldön. Aztán 1,5 éves kora után kezdett megváltozni, már csak 3x ordított, most van hogy csak 1x. De még soha nem aludta át az éjszakát, 2 éves lesz mindjárt.
2023. ápr. 11. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!