Ennyi szülő nem dolgozik gyerek mellett?
Pest megyei kisvárosban lakunk, 3 ovi van. Az enyém a központiba jár, ahol kb 200 gyerek van. Barátnőmé egyik kisebb oviba, ami kb 80 fős.
15.45 körül odaérünk minden nap a gyerekért, de már összevont csoport van 6-10 gyerekkel max. A 200-ból.. 18 óráig lenne nyitva. Barátnőm is 16 körül odaér a gyerekért, de ott meg már az övé az utolsó. Mi rugalmas helyen dolgozunk, férjem 7-15ig, én 8.30-15.30ig. Mégis a mi gyerekünk az utolsók közt van. Ez hogy lehet? Manapság már senki se dolgozik vagy mindenki otthonról? Nem tudom elképzelni, mi meg még azt hittük de jó munkahelyünk van.
Lehet, hogy eltérő időben viszik, apuka beviszi dolgozni, anyuka meg korán érte tud menni vagy valami.
Én meg azt nem értem ilyen alapon, hogy a tökömben van ennyi embernek arra lehetősége, hogy 6-7 órákat dolgozzon, mint ti. Én bárhol dolgoztam, sosem volt ilyen lehetőség anyáknak - pedig diplomás körben dolgozom -, mindenki ledolgozta a 8, kajaszünettel esetleg 8,5 óráját és mellette utazott.
Vezető pozícióban vagyok, felfelé nem kérdez senki :D Nincs főnököm csak 50 km-re
8.30-ra beérek, 15.30-kor leszoktam lépni 22 napból 20-ban..
Férjem szintén vezető pozícióban van, 300 fős telephelyet vezet de ő pl ott üli a 8 óráját, nem jön el előbb max negyed órákkal.
Sok helyen van kistestvér, anyuka gyeden.
Egyre többen dolgoznak otthonról, rugalmas munkaidőben.
Lehet, hogy nem 8-16 között dolgozik mindkét szülő, hanem váltott műszakban.
Nagyszülők is sok helyen besegítenek.
Sokáig én is csodálkoztam ezen, de most már nekem is olyan munkám van, amit otthonról végzek, bármikor bárhova el tudok menni közben (ma pl.délre megyek körmöshöz), csak határidőre legyen kész. Pedig teljesen normális, 8 órás, bejelentett, amihez a Covid előtt mindenki naponta bejárt az irodába.
Mivel ma már mindenki 3 gyereket vállal, jó eséllyel a legtöbb ovisnak van kistesója, akivel anyuka otthon van, így bármikor érte tud menni.
Nálunk csak 2 gyerek van, de mi is így vagyunk. Ha nem lenne kötelező az ovi, akkor egyáltalán nem is vinném, amíg a kicsivel gyeden vagyok.
Én 8tól 14 óráig dolgozom nemsokára. 7 előtt kerül majd be mindkét gyerek, az egyikére 3ra, a másikért fèl 4re érek oda.
8 órában nem mentem volna vissza 2 éves gyerek mellől.
7 év munkaviszonnyal jöttem el szülni 4,5 évvel ezelőtt, illetve megbeszéltük, hogy csak addig lesz 6 óra, amíg a kicsi óvis nem lesz. Így is jobb nekik is, hogy legalább 6 órában plusz 1 ember van.
Amúgy lehet, hogy rosszul tudom, de ilyen korú gyerek mellé köteles részàllás lehetőséget biztosítani a munkáltató. De azt hiszem 4 órát köteles, a 6 óra szívesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!