Csecsemő, majd kis gyerek mellett tanulás?
Első sorban azoktól az anyukáktól szeretnék kérdezni, akik csecsemőjük vagy egészen pici gyerekük mellett vágtak bele tanulmányaikba.
Jelenleg még a babámat várom, de azon gondolkodom, hogy majd születése után, míg otthon vagyok vele addig elvégeznék egy előre láthatólag 1,5 éves online képzést.
Aki szintén kicsi gyerek mellett tanult, megosztaná velem a tapasztalatait? Mitől sikerült vagy éppen mitől nem sikerült a gyerek melletti tanulás? Mit csinálna másként vagy mi az, amit ugyan úgy csinálna ha újrakezdené? Előre is köszönök minden tapasztalatot!
A phdmat fejeztem be mellette, 5 hónapos kortól 1,5 éves koráig. Sajnos a gyerek habitusa nagyon számít, illetve hogy mennyi segítség van. A férjem kevesebbet tudott segíteni a munka miatt, anyum segített, hogy konkrétan elvitte a gyereket pár órára ha dolgoznom kellett. De így is vért izzadtam, a cikkeimet kellett befejeznem és a disszertációmat. Az éjszakák az enyémek voltak, kegyetlenül nem aludt, alig tudtam napközben koncentrálni sokszor. Az egyik cikk közlésénél pl súlyos hibákat vétettem emiatt, irtózatos szerencse hogy nem lett belőle gond hosszabb távon és kiderült.
Ha egy felhasználó barát baba van, akkor könnyebb, de én csak ufóként tudok nézni azokra, akik állítják hogy hány tanfolyamot végeznek el a gyerek mellett nulla segítséggel...
Nagyon köszönöm. Meg is jegyzem: minden alvásidőt kihasználni. :-) És igen, az ember azt gondolná, hogy könnyebb lehet mikor már nagyobb, hacsak nem számolunk a dackorszakkal. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!