7-8 hónapos babát kire bíznátok, amíg iskolában vagytok?
Ősszel továbbképzésre szeretnék menni, ami 2 hetente pénteken és szombaton lenne.
Péntek estétől a férjem itthon lesz. Anyósom 1-ig dolgozik, benne megbízom annyira hogy rábízzam, viszont délelőtt mi legyen?
A szüleim nyugdíjasok de 3-4 órára laknak, gondolom szeretnének majd babázni, de előző nap meg kéne érkezniük, nem tudjuk őket hol altatni, meg 2 hetente jöjjenek időre, úgy hogy itt se vagyok?
Apósom műszakban dolgozik és talán meg tudná oldani, viszont se a szüleimben, se benne nem bízom annyira (anyós csecsemőosztályon dolgozik), persze addig még változhat, csak egy 8 hónapos baba nagyon pici még.
Lassan el kéne döntenem, jelentkezzek-e..
Jelentkezz, és ha mégsem tudod megoldani, majd visszalépsz.
Sok minden van, amit nem tudsz előre kiszámítani.
Pl. ha a babád non-stop szopik, akkor szintén nehéz lenne lepasszolni két egymást követő egész napra.
Nekem az egyik babám 10 hónapos volt, amikor három héten át kórházi kezelésre kellett járnom úgy, hogy napi 5-6 órára nem voltam vele, és hát alig várta hogy rám cuppanjon, amikor megjöttem...
Vegyetek fel bébiszittert, vagy halaszd későbbre a továbbképzést.
A férjed esetleg nem vehet ki szabit ezekre a péntekekre?
Igen, még odébb van az ősz, úgy terveztem, hogy fél éves korától kezdem hozzátáplálni, persze ki tudja mi lesz.
Halasztani nem szeretnék, még a gyes lejárta előtt jó lenne elvégezni.
A férjemet elég rövid pórázon tartják a munkahelyén, addigra lehet új helyet is keres, anyósomnak több esélye lenne szabit kivenni, de őt se akarom túlterhelni - bár biztos jönne szívesen.
Végszükség esetén valóban bébiszitter lesz.
Attól hogy hozzátáplálod 6 hónaposan, még 7 hónaposan az anyatej a fő tápláléka.
Nekem az egyik gyerekem 7,5 hónapos koráig nem fogadott el semmit az anyatejen kívül.
Persze valószínű hogy szükség helyzetben nem "éhezteti magát", de ezeket a dolgokat nem lehet kiszámítani előre.
Nem tudod megcsinálni azt, hogy fél évet halasztasz és keresztfélévben tanulsz?
5: meg lehet oldani emiatt felesleges halasztani. én úgy csináltam, hogy mielőtt elindultam reggel, megszoptattam őt. A 10 órai volt az első, amit kiváltottam, 6,5 hós korára (5,5 hósan kezdtük). Tehát ezzel semmi gond nem volt mire kezdődött a suli. Ezen felül fejtem össze hét közben annyit, hogy uzsira meg ebédre jusson neki tej.
az első 1-2 tanítási alkalommal még ebédre tejet kapott, de ott már elkezdte a férjem neki adni a zöldséget, és kb. 7 hós korára az is ki volt váltva, szóval utána már csak 140 milit kellett összefejnem neki uzsira.
8 hósan meg azt is kiváltottuk tehát az egy év suliból kb. az első két hónap volt macerásabb a fejés miatt, utána már fejni sem kellett.
Neked szerencséd volt, van aki egyáltalán nem tud fejni, főleg nem ilyen nagyobb baba mellett.
Na és van olyan, baba, aki nem fogadja el e lefejtet sem...
Ezért írtam, hogy jelentkezzen, és majd meglátja. Mert rengeteg az előre ki nem számítható tényező.
Ha jól számolok, a baba még nem született meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!