Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7-8 hónapos babát kire bíznáto...

7-8 hónapos babát kire bíznátok, amíg iskolában vagytok?

Figyelt kérdés

Ősszel továbbképzésre szeretnék menni, ami 2 hetente pénteken és szombaton lenne.

Péntek estétől a férjem itthon lesz. Anyósom 1-ig dolgozik, benne megbízom annyira hogy rábízzam, viszont délelőtt mi legyen?

A szüleim nyugdíjasok de 3-4 órára laknak, gondolom szeretnének majd babázni, de előző nap meg kéne érkezniük, nem tudjuk őket hol altatni, meg 2 hetente jöjjenek időre, úgy hogy itt se vagyok?

Apósom műszakban dolgozik és talán meg tudná oldani, viszont se a szüleimben, se benne nem bízom annyira (anyós csecsemőosztályon dolgozik), persze addig még változhat, csak egy 8 hónapos baba nagyon pici még.

Lassan el kéne döntenem, jelentkezzek-e..

2016. jan. 15. 10:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Jelentkezz, és ha mégsem tudod megoldani, majd visszalépsz.

Sok minden van, amit nem tudsz előre kiszámítani.

Pl. ha a babád non-stop szopik, akkor szintén nehéz lenne lepasszolni két egymást követő egész napra.

Nekem az egyik babám 10 hónapos volt, amikor három héten át kórházi kezelésre kellett járnom úgy, hogy napi 5-6 órára nem voltam vele, és hát alig várta hogy rám cuppanjon, amikor megjöttem...

2016. jan. 15. 10:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Vegyetek fel bébiszittert, vagy halaszd későbbre a továbbképzést.

A férjed esetleg nem vehet ki szabit ezekre a péntekekre?

2016. jan. 15. 10:06
 3/12 anonim ***** válasza:
64%
ennyi idős volt mikor szombatonként okjt kezdtem...de nekem csak szombati volt. akkor apa vigyázott rá, azzal nem volt semmi gond. ha bébi szittyó kell, időbe kezdjétek el a hozzászoktatást. egyébként nyugodtan jelentkezz, el lesz bébiszitterrel is, délelőtt aztán megj öna z anyós
2016. jan. 15. 10:11
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen, még odébb van az ősz, úgy terveztem, hogy fél éves korától kezdem hozzátáplálni, persze ki tudja mi lesz.

Halasztani nem szeretnék, még a gyes lejárta előtt jó lenne elvégezni.

A férjemet elég rövid pórázon tartják a munkahelyén, addigra lehet új helyet is keres, anyósomnak több esélye lenne szabit kivenni, de őt se akarom túlterhelni - bár biztos jönne szívesen.

Végszükség esetén valóban bébiszitter lesz.

2016. jan. 15. 10:16
 5/12 anonim ***** válasza:
30%

Attól hogy hozzátáplálod 6 hónaposan, még 7 hónaposan az anyatej a fő tápláléka.

Nekem az egyik gyerekem 7,5 hónapos koráig nem fogadott el semmit az anyatejen kívül.

Persze valószínű hogy szükség helyzetben nem "éhezteti magát", de ezeket a dolgokat nem lehet kiszámítani előre.

Nem tudod megcsinálni azt, hogy fél évet halasztasz és keresztfélévben tanulsz?

2016. jan. 15. 10:32
 6/12 anonim ***** válasza:
74%
Ja most látom hogy miért nem halasztasz, bocs.
2016. jan. 15. 10:33
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

5: meg lehet oldani emiatt felesleges halasztani. én úgy csináltam, hogy mielőtt elindultam reggel, megszoptattam őt. A 10 órai volt az első, amit kiváltottam, 6,5 hós korára (5,5 hósan kezdtük). Tehát ezzel semmi gond nem volt mire kezdődött a suli. Ezen felül fejtem össze hét közben annyit, hogy uzsira meg ebédre jusson neki tej.

az első 1-2 tanítási alkalommal még ebédre tejet kapott, de ott már elkezdte a férjem neki adni a zöldséget, és kb. 7 hós korára az is ki volt váltva, szóval utána már csak 140 milit kellett összefejnem neki uzsira.

8 hósan meg azt is kiváltottuk tehát az egy év suliból kb. az első két hónap volt macerásabb a fejés miatt, utána már fejni sem kellett.

2016. jan. 15. 10:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
ja, persze az vele jár, hogy az első tanítási nap, ömlött a tejem, tisztára átázott a betét - vigyél magaddal többet. De utána már ezzel sem volt gond, és a többi napokon ettől ugyanúgy volt tejem, nem befolyásolta.
2016. jan. 15. 10:51
 9/12 anonim ***** válasza:
67%

Neked szerencséd volt, van aki egyáltalán nem tud fejni, főleg nem ilyen nagyobb baba mellett.

Na és van olyan, baba, aki nem fogadja el e lefejtet sem...

Ezért írtam, hogy jelentkezzen, és majd meglátja. Mert rengeteg az előre ki nem számítható tényező.

Ha jól számolok, a baba még nem született meg. :)

2016. jan. 15. 11:04
 10/12 anonim ***** válasza:
74%
bocs a hibákért, szóval van olyan baba, amelyik nem fogadja el a lefejt tejet.
2016. jan. 15. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!