Milyen szakmátok/munkahelyetek van gyerek(ek) mellett?
Ezt most úgy értem, hogy ha vannak gyerekeitek, milyen állásotok van, jók-e az anyagi körülmények, mennyire nehéz helytállni az anyukáknak minden téren (gyereknevelés, háztartás, munkahely)?
Nem tudom az igaz-e, hogy ha valakinek gyermeke van, esélytelen hogy visszaveszik a munkahelyére. (olvastam)
Egy nagy bank igazgatóságán vagyok vezető szakértő. Párom egy nemzetközi informatikai vállalatnál ISM. Sajnos a pénz nagyon neccesen elég. De főleg mert a gyerekre nagyon sok pénz megy el.
Gyerek előtt is itt dolgoztam vártak vissza.
Én könyvelő vagyok. Gyerekek elött egy könyvelő irodaban dolgoztam, de oda nem akartam visszamenni. 8 helyett 10órákat dolgoztam és rohadtul nem fizette meg a főnököm. Most egy multinál vagyok pénzügyes. Dupla annyiért. 2 gyerekkel 5évet voltam itthon, egyből találtam munkát, felvettek ide.
Férjem villanyszerelő egyéni vállalkozó.
Egy nagyszabású rendezvény szervezésében veszek részt félallásban. Ezt már gyerek után találtam. Mellette grafikus vagyok, meg kutyakiképző.
Férjem IT vezető.
A pénz pont jó, de sok mindenre költünk, amire egy átlag család tuti nem. Pl önismeretre sok megy el, meg a kutyákra is.
Vendéglátós vagyok.
Sikerült olyan munkát találnom ahol 8tol 2ig kell lennem. Néha tovább maradok. Nem sok a pénz, de az is valami.
A férjem fodrász 😊
Én kamionozom (Ausztriába belföldön, előtte magyarban voltam). Reggel egyedül megy lányom suliba fél éve, 8 éves. Az elején az unokatestvére kísérte.
Kinn is élünk már. Anyagilag is oké minden. Egyedül nevelem (annyi segítség van, hogy anyámék szokták vinni havi 2-szer minimum). Most párom is azért itt van ha kell.
Boldogulok, van egy kutya (németjuhász) is pluszba.
Sztm attól függ milyen munkahely, engem anno vártak vissza.
N 31
Egyetemi intézet, oktatói-kutatói. Vártak és várnak vissza, de ezen a területen nem jellemző az ugrabugrálás semelyik oldalról, stabil emberek kellenek. Igaz, a munkáltatói oldaltól függetlenül el tudja magát kaszálni, aki sok időre kiesik, bár van ellenpélda is. (Az szerintem elég beszédes, hogy nagyjából 30-35 éves korral zuhanni kezd a férfiakkal karrier szempontból lépést tartó nők aránya.)
Anyagilag jó most, sok az ösztöndíjam, és az alapfizum is jó.
Megoldani nem egyszerű, sok lemondással és kompromisszummal jár mindenki részéről. Anyám segít a gyerekekkel, nélküle szakmát kéne váltani, mert nem részmunkaidős a feladatkör és ha nincs teljesítmény, akkor kb olyan mint egy vállalkozás, hogy a bevétel is apad. A kéthetente esedékes bölcsis/ovis vírusokat nem tudná kezelni ez a rendszer a máshogy.
Férjem teljes állású műszakos melót végez, helyt áll, de az éjszakás hetein pl használhatatlan, pusztán mert alig van fizikálisan itthon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!