Csak én nem tartom jó ötletnek, hogy a mai világban ennyire divat lett kiposztolni az újszülött kisbabáját vagy a már nagyobb gyerekét a szülő(k)nek?
Az utóbbi 4-5 évben születtek kisbabák a környezetemben, és eddig szinte mindegyik ismerősöm rögtön kirakta Facebookra vagy Instagramra, hogy megszületett a babája, de még a gyerek születése után is sok képet posztolgatnak róla.
Tudom, hogy nincs ebbe beleszólásom, az ő életük.
Viszont ez nekem egy kicsit dicsekvésként jön le, mintha "menőzni" akarnának a picivel, hogy náluk minden fasza, minden könnyen megy stb.
A gyerek ha felnő, nem biztos, hogy örülni fog ezeknek a képeknek, hisz neki is joga van hozzá, hogy ő döntse el, mit tehet ki a szülő, meg mit nem.
Mi a véleményetek?
Én nem rakok fel képet róla sőt, más sem tehet róla fel képet. Nem tudom miért van lepontozva aki ezt írja ez is egy vélemény, de nekem semmi bajom azzal, ha más megosztja a sajátját. Csak amikor azt látom, hogy valaki azt írja hogy ugyis csak az ismerősei látják …. Az még sose csinált képernyő fotot? Mi szoktuk azt egymásnak kuldeni, ha valakinél látjuk hogy baba lett … én nem akarom, hogy a gyerekem képét bárki “használja”. Még akkor se ha ártatlanul küldi el egy ismerősének, hogy “jé.. nézd már ennek is van gyereke!”
Amugy ettől függetlenül az ízléses családi fotókat jó nézni, a pucér baba fotókat nem tudom megérteni.
Kerdező, azért néz mindenkinek irigynek, mert ezt írtad:
"Viszont ez nekem egy kicsit dicsekvésként jön le, mintha "menőzni" akarnának a picivel, hogy náluk minden fasza, minden könnyen megy stb."
Ezt másképp úgy hívják, irigység.
25, mi értelme, hogy valaki ismerősöd, ha ennyire nem bízol meg bennük? Nekem 90 ismerősöm van, mindenkit ismerek személyesen is, és nem félek miatta, hogy azt az évi 2-3 fotót majd szanaszéjjel küldözgetik... De persze, megértelek, meg úgy csinálod, ahogy akarod, jól is teszed, ne kötekedésnek vedd kérlek, csak nekem pl elképzelhetetlen, hogy olyan imserősöm legyen, akiben ennyire sem bízok. Olyan sincs ismerőseim közt, akit habár ismerek, de nem akarom, hogy lássa a posztjaimat. (Vagyis egy rokon van, de azt még beállítottam, hogy semmit ne lásson tőlem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!