Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én nem tartom jó ötletnek...

Csak én nem tartom jó ötletnek, hogy a mai világban ennyire divat lett kiposztolni az újszülött kisbabáját vagy a már nagyobb gyerekét a szülő(k)nek?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 4-5 évben születtek kisbabák a környezetemben, és eddig szinte mindegyik ismerősöm rögtön kirakta Facebookra vagy Instagramra, hogy megszületett a babája, de még a gyerek születése után is sok képet posztolgatnak róla.

Tudom, hogy nincs ebbe beleszólásom, az ő életük.

Viszont ez nekem egy kicsit dicsekvésként jön le, mintha "menőzni" akarnának a picivel, hogy náluk minden fasza, minden könnyen megy stb.

A gyerek ha felnő, nem biztos, hogy örülni fog ezeknek a képeknek, hisz neki is joga van hozzá, hogy ő döntse el, mit tehet ki a szülő, meg mit nem.

Mi a véleményetek?

2023. ápr. 9. 18:33
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
91%

Honnan veszed, hogy könnyem megy annak, aki megosztja?

Nagyobb örömöket megosztom én is az ismerőseimmel, akiket megválogatok. Ilyen volt a házasság, új autó, gyerek születése. Néhány kirándulós, nyaralós kép családostul, vagy az alkotásaim. Mind mind az ismerőseim láthatják csak.

Nem dicsekvés miatt mennek ki ezek, de mi a szent kakit osszak meg az ismerőseimmel, ha nem ilyenek? A hétköznapokat? Azt, hogy ma dolgoztam, meg főztem? Vagy szerinted semmit sem kéne megosztani? Ilyen esetben felesleges is fent lenni ilyen oldalon.

2023. ápr. 9. 19:18
 12/45 A kérdező kommentje:

De, megoszthatja, nem is erről beszéltem.

Viszont a múltkor az egyik barátnőm azt mondta, neki az a véleménye erről, hogy mindenkinek lehetnének ezek magán dolgok is, (pl. a baba születése) nem kellene rögtön a közösségi médiára ezeket kitenni.

2023. ápr. 9. 19:23
 13/45 anonim ***** válasza:
53%
Nyilván nem, sokan gondolják így. Én is. Egyik gyerekem se szoktam kitenni. Sőt, azoknak az ismerőseimnek a követését is leállítottam, akik napi három képet tesznek ki.
2023. ápr. 9. 19:25
 14/45 anonim ***** válasza:
64%
12. Igen, a szülinapod is magánügy mégis jól esik ha felköszöntenek. Az is magánügy, hogy elvégezted az egyetemet, mégsem vált ki belőled semmit gondolom, ha valaki felteszi a diplomáját. Ha az lenne a bajod, hogy meztelenül rakják ki a gyereket, vagy azt, hogy haha Ödönke idén is színötös egyetértek veled. De tartom magam, csak egy irigy ember gondolja azt, hogy egy alvó gyerek dicsekvés.
2023. ápr. 9. 19:34
 15/45 anonim ***** válasza:
31%
3 hónap alatt egyetlen egy képet sem osztottam meg a babámról semmilyen közösségi oldalamon, és szerintem sem kellene. Majd ha tud nyilatkozni arról, hogy szeretne-e magáról képeket a közösségi médiában, akkor teszek ki róla. Addig nem. Személyiségi jogai neki is vannak attól, hogy újszülött, bármilyen hihetetlen is.
2023. ápr. 9. 20:28
 16/45 A kérdező kommentje:
#15, nem én mondtam, hogy magán dolog lenne.
2023. ápr. 9. 21:07
 17/45 anonim ***** válasza:
85%
De látod, hogy kb ennyire rá lehet húzni mindenre ezt, hogy "SZERINTEM nem oké, úgyhogy ne csináld"? Na, ez az, amire senki sem kíváncsi. Se a napi 20 gyerekfotóra, se a megmondóemberkedésre. Normális mértékben viszont egyik sem zavaró. Nem a dolog maga a baj, hanem megint az az ember, aki nem érzi, hogy mit, mikor, hogyan.
2023. ápr. 9. 21:13
 18/45 anonim ***** válasza:
85%

Most a barátnőd véleménye, vagy a tiéd? És te, és a barátnőd miket osztotok meg? Tényleg érdekelne. Hogy zavarnak ezek a posztok, ott a háttérben kellene keresgélni az okot. Miért nem zavar az, ha valaki kiteszi egy frissen szerzett szakmát/diplomát? Maganügy. Miért nem zavar, ha valaki kiteszi a nyaralós képét? Magánügy. Miért zavar, ha kiteszi, hogy bővült a család? A családi nyaralásról is vágja le a gyereket a fényképről gondolom, tegye csak az otthoni albumba, nehogy az ismerősei meglássák. Sőt, burkában vigye az utcára is.

Hozzáteszem, én is rohadt ritkán teszek ki bármit, és azt már én se értem minek naponta posztolni, de nem fog el irigység, ha egy ismerősömnek gyereke lett, és ezt megosztja. És nem mindenkinek mutogatom én sem, csak az a nem sok, válogatott ismerősöm láthatja. Ha ez a pár kép majd zavarni fogja a gyereket, letörlöm. De a gyerek ismerősei valószínűleg nagy százalékban nem lesznek az én ismerőseim is, feltéve, ha egyáltalán fent leszek még ilyen közösségi oldalon, tehát nem kell attól félnie, hogy a kinézett szerelme, vagy osztálytársa látni fog róla egy kulturált képet kiskorából...

2023. ápr. 9. 21:20
 19/45 anonim ***** válasza:
100%
Mi is kitettünk a szülés után egy normálisat. Csak olyan ismerőseim vannak,akik közeliek,a kolléganőm kitette a második diplomájának örömhírét,a gyerekek születését,nyaralós képeket. Viszont ezeket nem kötelező nézni,be lehet állítani,hogy ne mutassa. Attól hogy te ezen agyalsz,nekik ez a fontos, ugyanúgy fogja értelemszerűen posztolni a saját profilján. Nekem is van egy barátnőm, időnként ömleszti a profilját a kisfia képeivel,rengeteget feltesz engem nem zavar, ő dolga, gyerkőc aranyos nagyon,ennyi. Volt egy kolléganőm,aki viszont minden nap kitette 90 féle profilból történő fotózással az aznapi menüt és hogy hogyan készült, ő ezt szereti,nem bántom,kedvelem őt is,de ott viszont egy idő után beállítottam,mert sok volt már. Mindenkit más érdekel, téged lehet a fitnesz dolgok,vagy a természet, mást a család,gyereke, munkahelye. Állítsd be nyugodtan,hogy ne lásd. De azt hogy valaki ne posztoljon egy adott dologról irreális elvárás, ő dolga:D erre is valóak ezek a megosztásos lehetőségek.
2023. ápr. 9. 22:16
 20/45 anonim ***** válasza:
75%
20# vagyok,az meg hogy a gyerek majd felnő és mi lesz,majd ez az ő dolguk, ők kezelik a helyzetet. Te másképp csinálod,ennyi. Különben ez hol menőzés?:D mert ha felteszem,hogy kiköltöztem az egyik legdrágább, exkluzív tengerparti helyre és kiteszem,mert örülök, még arra lehet gondolni,hogy dicsekszek na.:D Vagy hogy meglett a 2.,5. diplomám,vagy kineveztek cégvezetőnek. De könyörgöm most hogy szültem,mint a legtöbb nő, abba mi a dicsekvés? Örömteli és imádom, és oké nagy dolog, ügyes voltam,de azért hogy ez menőzés lenne érdekes.
2023. ápr. 9. 22:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!