Csak én nem tartom jó ötletnek, hogy a mai világban ennyire divat lett kiposztolni az újszülött kisbabáját vagy a már nagyobb gyerekét a szülő(k)nek?
Az utóbbi 4-5 évben születtek kisbabák a környezetemben, és eddig szinte mindegyik ismerősöm rögtön kirakta Facebookra vagy Instagramra, hogy megszületett a babája, de még a gyerek születése után is sok képet posztolgatnak róla.
Tudom, hogy nincs ebbe beleszólásom, az ő életük.
Viszont ez nekem egy kicsit dicsekvésként jön le, mintha "menőzni" akarnának a picivel, hogy náluk minden fasza, minden könnyen megy stb.
A gyerek ha felnő, nem biztos, hogy örülni fog ezeknek a képeknek, hisz neki is joga van hozzá, hogy ő döntse el, mit tehet ki a szülő, meg mit nem.
Mi a véleményetek?
Honnan veszed, hogy könnyem megy annak, aki megosztja?
Nagyobb örömöket megosztom én is az ismerőseimmel, akiket megválogatok. Ilyen volt a házasság, új autó, gyerek születése. Néhány kirándulós, nyaralós kép családostul, vagy az alkotásaim. Mind mind az ismerőseim láthatják csak.
Nem dicsekvés miatt mennek ki ezek, de mi a szent kakit osszak meg az ismerőseimmel, ha nem ilyenek? A hétköznapokat? Azt, hogy ma dolgoztam, meg főztem? Vagy szerinted semmit sem kéne megosztani? Ilyen esetben felesleges is fent lenni ilyen oldalon.
De, megoszthatja, nem is erről beszéltem.
Viszont a múltkor az egyik barátnőm azt mondta, neki az a véleménye erről, hogy mindenkinek lehetnének ezek magán dolgok is, (pl. a baba születése) nem kellene rögtön a közösségi médiára ezeket kitenni.
Most a barátnőd véleménye, vagy a tiéd? És te, és a barátnőd miket osztotok meg? Tényleg érdekelne. Hogy zavarnak ezek a posztok, ott a háttérben kellene keresgélni az okot. Miért nem zavar az, ha valaki kiteszi egy frissen szerzett szakmát/diplomát? Maganügy. Miért nem zavar, ha valaki kiteszi a nyaralós képét? Magánügy. Miért zavar, ha kiteszi, hogy bővült a család? A családi nyaralásról is vágja le a gyereket a fényképről gondolom, tegye csak az otthoni albumba, nehogy az ismerősei meglássák. Sőt, burkában vigye az utcára is.
Hozzáteszem, én is rohadt ritkán teszek ki bármit, és azt már én se értem minek naponta posztolni, de nem fog el irigység, ha egy ismerősömnek gyereke lett, és ezt megosztja. És nem mindenkinek mutogatom én sem, csak az a nem sok, válogatott ismerősöm láthatja. Ha ez a pár kép majd zavarni fogja a gyereket, letörlöm. De a gyerek ismerősei valószínűleg nagy százalékban nem lesznek az én ismerőseim is, feltéve, ha egyáltalán fent leszek még ilyen közösségi oldalon, tehát nem kell attól félnie, hogy a kinézett szerelme, vagy osztálytársa látni fog róla egy kulturált képet kiskorából...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!