Hogyan jelezzük nekik, hogy ne hozzák magukkal a gyereket?
Rendszeresen hívunk át társaságot vacsorázni hozzánk. A társaságban nemrég született egy párnak gyereke, azóta minden alkalommal, amikor vendésgéget tartunk, kérdés nélkül hozzák magukkal a gyereket is.
Ezeken az estéken szeretnénk ellazulni, kikapcsolni, beszélgetni, és a gyerek idővel nyűgös lesz, sírni kezd, agyonvgágja az egész alkalmat, olyankor mindenki vár, amíg a baba megnyugszik, mert a sírásától nem lehet semmit kezdeni, zenét természetesen lekapcsolunk, elhalkulunk, hogy ne zavarjuk.
Szörnyen kínos, mert maguktól eszükbe se jut, hogy talán ezt nem kéne. Nem tudom, hogy mondjuk ezt meg nekik, hogy ne legyen belőle sértődés...
Szeretjük a gyerekeket, semmi bajunk velük, de nem ilyen eseményeken és nem értjük, erre a gyerekesek miért nem gondolnak.
Egyetértek 37-tel, pontosan ez történt a mi társaságunkban is, átrendeződnek a viszonyok. Szép lassan együtt újra a bagázs mindenféle neheztelés és sértődés nélkül, csak már gyerekes programokon. Szerintem semmi baj nincs ezzel. Esti bulikba egy idő után nem lettek meghívva a gyerekesek (amúgysem mentek volna). A gyerekesek csináltak maguknak más programokat, ahova hívták a gyerekteleneket is. Ők vagy jöttek, vagy nem. Szép lassan mindenhol érkezett baba, így egyre nagyobb lett a gyerekes bagázs és egyre kisebb az éjszakai bulizós. Persze az is van, de már máshogy, máshol, ritkábban. :D
Ne hívjátok őket és kész. Nem hiszem, hogy sértődés lenne ebből. Ha mégis, akkor meg kérdezzétek meg tudnak-e gyerek nélkül jönni és ennyi.
Az egyik lehetőség, hogy őszintén megmondod nekik, hogy zavar a gyerek. A másik, hogy megpróbáljátok úgy variálni az összejövetelt, hogy legyen egy korábbi része, amikor a gyerek még nem nyűgös és az anya is tud társasági életet élni, aztán ha már fárad a gyerek, ők el, ti maradtok bulizni. Mi is így voltunk most szilveszterezni, de korábban más eseményeken is. Tudom, kb. meddig bírja, előtte hazamegyünk. Még így is elég szegényes lett a társasági életem, ezért mi is szerveztünk pár olyan alkalmat, amikor a barátok jöttek át hozzánk (szerencsére 2 szoba + terasz is van), én babáztam, amikor babáztam, a fennmaradó időben beszélgettem.
Ha mindig meghívod őket és egy szóval sem jelzed, hogy idegesít a baba, akkor könnyen gondolhatják azt, hogy téged nem zavar. Az egyik barátnőm egyetem alatt szült, az első gyerekkel simán járt baráti összejövetelekre, valahogy mindig megoldotta, hogy ki tudja elégíteni a baba igényeit is. Olyan is volt, hogy a nagyi is jött a több napos buliba :D, az édesanyját amúgy nagyon bírjuk, gyerek előtt is elő-elő fordult ilyen.
Aztán amikor többen lesznek gyerekesek a baráti társaságból, akkor óhatatlanul átalakulnak az ilyen összejövetelek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!